Vlastním televizor od Samsungu (le32c570) a tak jsem řešil, jak obejít Allshare od Samsungu, který je jen pro Windows a zároveň nejde zprovoznit přes Wine.
Příprava:
1) Navštivte stránky
http://www.serviio.org/ a seznamte se s celým projektem.
2) V sekci
download si stáhněte aktuální verzi programu pro linux
Instalace:
- pěkný návod pro Ubuntu 12.04 je i na
jejich wiki, nechcete-li ho využít, tak:
3) přesuneme se do adresáře, kam jsme si stáhli aktuální verzi a rozbalíme stažený archiv (samozřejmě si upravte název archivu podle aktuální verze)
tar xvf serviio-1.1-linux.tar.gz
4) doinstalujeme (nemusí být nutné a zároveň může být potřeba doinstalovat i některé další věci - viz
Serviio wiki)
sudo apt-get install aptitude
sudo aptitude install default-jre
sudo aptitude install ffmpeg
Spuštění:
5) přesuneme se do adresáře, kam jsme si stáhli Serviio (můžete už pracovat v Nautilu) a proklikáme se k souborům
serviio.sh a serviio-console.sh (v serviio-1.1/bin/)
a v tomto pořadí je i spustíme
Nastavení:
6) změníme si jazyk (při prvním spuštění je aplikace v angličtině) - záložka nastavení konzole (viz screen) - je nutný restart celé Serviio konzole
7) nastavíme si složky, které budeme sdílet s TV - záložka knihovna (viz screen) - já se například takto přes sshfs odkazuji na svůj malý server a mám přístup ke všemu
online zdroje → stáhněte si tyto
pluginy(je to komplet balíček všech dostupných pro online zdroje)
9) dejte tomu pár minut (cca 10 - 15 minut) čas, aby se to celé sesynchronizovalo (jak knihovny, tak pluginy, stáhnou se informace k filmům apod.)
10) v záložce stav si ověřte, že je přítomna vaše TV (ne u všech rozpozná název, v mém případě to trvalo pár minut a musel jsem konzoli několikrát restartovat)
Prostředí je velmi jednoduché, takže na to za chvíli přijdete. Jinak kompletní help, wiki a podpora (fórum jako to naše) je na stránkách projektu Serviio.
Ještě dodám, že prvních pár dní po instalaci se jedná o verzi Serviio Pro, která se po nezaplacení změní na free verzi (placená verze stojí cca 25 USD).
Zdroje:
vlastní zkušenosti, několik topiců zde na fóru, stránky serviio.org
EDIT: Proč to? Když můžu vzít klíčenku a je to? Tímto způsobem mohu na TV přehrát nepodporované formáty... je toho ovšem víc
[příloha smazaná administrátorem]