Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nedokončená instalace Ubuntu 12.04, 12.10 (s wubi)  (Přečteno 2123 krát)

unpix

• Návštěvník
Nedokončená instalace Ubuntu 12.04, 12.10 (s wubi)
« kdy: 22 Ledna 2013, 13:16:08 »
Zdravím,

mám problém s dokončením instalace ubuntu:

- instaluji s wubi (ve W7), vše proběhne v pořádku, systém se restartuje
- po restartu naběhne již Ubuntu a dokončuje se instalace...
- zobrazí se okno "Instalace" kterém se mimojiné zobrazuje progress bar s průběhem instalace
- když se tam zobrazuje "Všechny soubory jsou již skoro nainstalovány"(nebo tak nějak) a progress bar je zhruba ve dvou třetinách, zastaví se to. Zkoušel jsem napřed instalovat 12.10 a pak i 12.04 - v obou případech se stejným výsledkem, v druhém mi i zatuhla myš

Jelikož nejsem linuxář, netuším jak by se dalo přijít na to, v čem je chyba, najít nějakou chybovou hlášku...  :(

Mimochodem, nejde o notebook.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:Nedokončená instalace Ubuntu 12.04, 12.10 (s wubi)
« Odpověď #1 kdy: 22 Ledna 2013, 13:21:34 »
Wubi jako takové je nejmene spolehlivy zpusob instalace. Doporucuji ti odinstalaci z z windows a klasickou instalaci z liveCd/flashky. Pri instalaci mas samozrejme moznost (ubuntu se "hlasite" zepta) si windows nechat v dual-bootu.

Pokud jsi nejsi jisty, muzes si to vyzkouset ve virtualu (virtualni sedmicky a pres ne nainstalovat ubuntu). Uvidis, ze to neni nic tezkeho ;)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

unpix

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Ledna 2013, 13:38:39 »
Hmm, jestli jsem to dobře pochopil, navrhuješ mi abych si rozdělil disk a pak na jednu část nainstaloval linux. Problém je v tom, že jde o počítač v práci, takže tu nechci dělat nějaké hrůzy. Vím, že instalace grubu je nevratný proces. K uvedení zavadeče do původního stavu je potřeba instalačního disku W7, o kterém nevím, jestli ho budu mít k dispozici. To bych případně řešil se správcem sítě.

Neexistuje nějaká jiná rada, nebo alespoň vysvětlení té chyby při instalaci?

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 22 Ledna 2013, 16:42:28 »
Správná odpověd zní - zeptej se admina rovnou. Pokud je možné instalovat linux, tak určitě oficiálnější cestou než přes wubi. Pokud ne, tak ti i wubi může způsobit nepříjemnosti.

Ale proti virtuálu většina adminů nic nemá.
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

samot65

« Odpověď #4 kdy: 22 Ledna 2013, 20:06:04 »
Já bych doplnil svou myšlenku - pokud je to pracovní počítač a dotyčný nemá admin práva tak je velmi pravděpodobné, že instalace se nedokončí právě proto.

unpix

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Ledna 2013, 08:43:58 »
Ok, zeptám se admina. Mimochodem, nepochopil jsem to s těmi "virtuálními sedmičkami"? Můžeš být konkrétnější? Předpokládám, že jde o nějaký software... Je jediný svého druhu? Pokud ne, doporučíš mi nějaký? Předem děkuji.

Mimochodem reakce na odpověď k "samot65", práva od admina mám (ještě od minulého správce sítě). A s novým nemám takové vřelé vztahy, že bych ho pak otravoval s přeinstalací systému, který jsem něčím poškodil - každopádně zeptat se zkusím... :-)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 23 Ledna 2013, 10:11:54 »
K virtualizacii je nieco tu
http://wiki.ubuntu.cz/virtualizace
a pre bezneho uzivatela asi najjednoduchsie
http://wiki.ubuntu.cz/virtualizace/virtualbox
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Martin Šácha

• Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 23 Ledna 2013, 14:26:58 »
Ok, zeptám se admina. Mimochodem, nepochopil jsem to s těmi "virtuálními sedmičkami"? Můžeš být konkrétnější?

Nikoliv virtuální sedmičky (ty zůstanou nainstalované), ale virtuální Ubuntu. Přečti si články co postoval TIBOR. ;)

unpix

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Ledna 2013, 09:47:12 »
OK. Díky za pomoc. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.