grep -r slovo_co_hledas *
všechny základní typy:txt, odt, ods, doc, docx, xls, xlsx, pdf, ppt, atd...
[10:41:29][code-girl][~]$ pdfgrep -c inzulín VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/*.pdfVSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/Aplikace_injekci_-_TABULKA_-_priloha.pdf:3VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/Aplikace injekcí - TABULKA - příloha.pdf:3VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/aplikace tela a chladu.pdf:0VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/CO_TO_JE_inzul.pumpa_-_priloha.pdf:102VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/DRÉNY A DRENÁŽE.pdf:0VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/Infuze,transfuze,oxygenoterapie,tracheostomie.pdf:0VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/inkontinence.pdf:0VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/inzulinove_pumpy.pdf:0VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/Inzulin_-_priloha.pdf:70VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/Lekove_skupiny_-_tabulka.pdf:0VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:220
[10:52:17][code-girl][~]$ pdfgrep -i inzulín VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/*.pdfVSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:sekreci inzulínu uVSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:např. inzulín lisproVSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:analoga inzulínu majíVSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:lidské inzulínyVSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:sekreci inzulínu.VSPJ-JIHLAVA/1.semestr/Osetrovatelske_postupy_1/LEKY.pdf:podávání inzulínu...
Kód: [Vybrat] grep -r slovo_co_hledas *
grep -r test *
grep -r Klient *
find, locate, tracker, strigi, pinot, and beagle.
Kód: [Vybrat]find, locate, tracker, strigi, pinot, and beagle.Backhendem je Catfish. Používám to jednou do roka, takže nevím jak co umí.
Zkouším od včerejška a nefunguje spolehlivě. Například ve složce mám soubor Klient - upomínka.odt a v něm je několikrát slovo "klient" a "Klient".Kód: [Vybrat]grep -r Klient *nic nenajde. Jiné slovo zase najde...Tak takhle by to nešlo... :-)
Myslím, že neexistuje zcela univerzální prostředek na hledání datové sekvence v souboru, takový, aby si dokázal předzpracovat soubor jakéhokoli aplikačního typu.
Sice to nevysvětluje pročKód: [Vybrat]grep -r Klient *Nenajde slovo Klient ani v názvu souboru (Klient - upomínka.odt), ale to je detail...
man grep | grep "-r"
Njn, já to bral tak, že chce hledat v obsahu ne podle názvu.
Soubory podle názvu můžeš hledat taky přímo v nautilu. Z tohohle vlákna mi taky není jasné, co vlastně je účel. Jestli hledáš jen v názvech, nebo chceš hledat i v obsahu.
To se mi snad zdá. Nainstaluj si Krusader, tam je detailní klikací formulář pro hledání...
No, to máte tak... soubor .odt je v podstatě zip archiv. Zazipovaný texy XML.