Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: "Zmizela" komponenta KDE - KWin (VYŘEŠENO)  (Přečteno 2637 krát)

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
"Zmizela" komponenta KDE - KWin (VYŘEŠENO)
« kdy: 24 Leden 2013, 11:00:58 »
Nevím, jak se to stalo, ale zmizela mi komponenta KWin z Globálních klávesových zkratek. Zkratky ale normálně běží dál, pouze se nedají upravovat. Existuje nějaké řešení? Nevšiml jsem si, že by se to tu probíralo, ale moc důkladně jsem nehledal.

Díky.
« Poslední změna: 27 Leden 2013, 12:24:35 od Petr Valach »

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #1 kdy: 24 Leden 2013, 12:45:54 »
Nastavení systému-Efekty na ploše- Zkratka nejde?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #2 kdy: 24 Leden 2013, 13:04:03 »
Pardon tomu nerozumím, v tom okně mám tři záložky a žádná na něco takového nevede... Obecné, Všechny efekty a Pokročilé. Potřeboval bych, aby v okně klávesových zkratek byl přístup na zkratky KWinu, jako jsem měl dosud. Nevím, proč se kamsi zdekovaly :-)

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #3 kdy: 24 Leden 2013, 18:11:30 »
CO máš za verzi?

[příloha smazaná administrátorem]
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #4 kdy: 24 Leden 2013, 18:42:58 »
Nevím, jestli stačí informace, že nejnovější Ubuntu s nainstalovaným K desktopem.... a přesně to, co jste ukázal formou obrázku, mám taky, ale myslím, že o tom to není.... jde mi o položku Zkratky a gesta.

Já bych ukázal, o jaké okno mi jde, ale nepřišel jsem na to, jak tu vkládat obrázky. Podle toho, co jste udělal, mi přijde, že je to jako příloha, ale nevím, jak to udělat.
« Poslední změna: 24 Leden 2013, 18:49:16 od Petr Valach »

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #5 kdy: 24 Leden 2013, 18:54:02 »
Odpoveď, dole pod rámečkem pro vkládání textu je Rozšířené možnosti.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #6 kdy: 24 Leden 2013, 18:55:21 »
Mimoto to asi v rámci vývoje přesunuli do toho obrázku, co jsem postnul ;-) Já v tom tvém taky Kwin nemám.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #7 kdy: 24 Leden 2013, 19:29:55 »
Mimoto to asi v rámci vývoje přesunuli do toho obrázku, co jsem postnul ;-) Já v tom tvém taky Kwin nemám.

Tomu nerozumím, to je přece průšvih, jak teď editovat klávesovky?  :(

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #8 kdy: 24 Leden 2013, 20:51:34 »
No nahoře v pravo v tom menu je zbytek.

Jinak už tě nechápu :-)

[příloha smazaná administrátorem]
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #9 kdy: 24 Leden 2013, 20:52:37 »
Už tě asi chápu. Na druhé kartě Všechny efekty jsou zkratky pro efekty. To myslíš?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #10 kdy: 25 Leden 2013, 02:02:26 »
Myslel jsem tohle:

[příloha smazaná administrátorem]

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #11 kdy: 25 Leden 2013, 02:17:36 »
Kamaráde.... sice jsem ti poradil už v pár věcech(a nepiš porád red haťákům do diskuze :), ale tahle čtvrtá je nekonečná a přesto se nemusíš bát ptát. Když jsme začínál, měl jsem tisíce otázek.

Nechápu Tě. Nerozumím zadání. Buď je to tvá dezorientace z KDE. To je typické pro nové uživatele KDE. I já jsme tím prošel. Nebo mám dlouhý vedení a až ho prodám do srotu, měl bych být bohatej.

Proč Ti jde o to, aby zkratka na Kwin byla v globálních zkratkách, když je v nastavení-efekty na ploše, karta Obecné a zbytek na kartě Všechny efekty-nastavení jednotlivých modulů?

Jsem zvědav, co si tu ráno počtu :D

Dobrou.

PS: Už tu slibuju půl roku, že dám poinstalační návod na Kubuntu. Už to pomalu přichází... :-)

Podívej, co jsem řešil dnes já. Musel jsem dojít na to, zda je špatný mikrofon nebo software. Byl to mikrofon.
Potom mi zlýhávalo internetové spojení velice zvláštním způsobem pod grafickou zátěží. Prostě se ztrácely packety a naskakovalo zpoždění, a program hlásil, že to dělá až v Praze na cestě z republiky. Byl problém ve směru Evropa-Amerika. Ale když jsem šel jinou cestou, problém zmizel. Celé to bylo úplně na hlavu postavené. A dělo se to nahodilo, jen pod grafickou zátěží. Bohužel už jsem dále nezjišťoval, jak ta utilitka pracuje a proč to dedukuje právě takto. Ale po vykázání jiných výsledků mi to cvaklo. Zakázal jsem ipv6. Taková hovadina! A to jsem myslel, že je chyba ve starém grafickém ovladači.
A to ještě  k tomu včera byla odstávka ubuntu serveru, která se přesně potkala s mými problémy, aby mi to pomotalo hlavu.
« Poslední změna: 25 Leden 2013, 02:30:40 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #12 kdy: 25 Leden 2013, 03:14:49 »
Moc děkuju, ale asi si fakt nerozumíme. V tom okně, na který jsem posílal obrázek, byl přístup ke KLÁVESOVÝM ZKRATKÁM Kwinu. Nejde mi o efekty, jde o klávesovky. A ty jsou teď pryč a nikde jinde nejsou k sehnání. Ani jsem k tomu nic nevygůglil. Byl bych vděčný, pokud by se někdo podíval do nastavení svého KDE, Globální klávesové zkratky, a dal mi vědět, zda se mu tam nachází položka KWin s přístupem k snad 50 klávesovkám. A děkuju Rovanovi za snahu, čas a výdrž :-)


(Stále s tímto obtěžuju, protože mám tucha, že jsem narazil na nějaký průšvih KDE.)

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #13 kdy: 25 Leden 2013, 03:17:09 »
Mimochodem Linuxexpres zdaleka není o RedHat. Ostatně je to tak trochu i "můj" web, vždyť do Liberixu taky patřím. A pokud má někdo výhrady, ať příští týden nečte openoffice.cz :-) anebo můj článek k LibreOffice 4, který vyjde tamtéž.

janek-m

  • Host
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #14 kdy: 25 Leden 2013, 11:22:46 »
Tiež som síce nepochopil :) , ale prikladám obrázok. Keď sa klikne na  na tlačidlo SÚBOR, tak sa ukážu ďalšia ponuky. Myslel si niečo takéto? Ja klávesové skratky veľmi nepoužívam.


[příloha smazaná administrátorem]

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #15 kdy: 25 Leden 2013, 11:30:58 »
Už jsem tě pochopil. Svatá dotoro!
Nikdy jsem je nepoužíval. Nikdy se s nimi nesetkal(proto mě to netrklo). Měl jsem za to, že u pluginů Kwinu jsou všechny.

janek-m to odhalil! KWin je tam :-)

Další zákoutí KDE odhaleno.
« Poslední změna: 25 Leden 2013, 11:37:58 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #16 kdy: 25 Leden 2013, 12:58:34 »
Tak jo, díky, pánové, takže tím je vlastně řečeno, že jsem někde udělal nějakou botu :-( doprčic, nevíte prosím vás, jak to nahodím zpátky? :-((

Odhalil jsem to náhodou, když jsem se chtěl podívat na klávesovku pro přístrojovou desku.

Prosím prosím, smutně koukám...  :'(

 ;D

Dík.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #17 kdy: 25 Leden 2013, 13:19:17 »
Máš Kwin jako výchozího správce oken ?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

janek-m

  • Host
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #18 kdy: 25 Leden 2013, 13:51:32 »
Skús si to skontrolovať v Nastavení systému → Štandartdné aplikácie → Správca okien, tak ako už spomenul Roman "Rovano" Vacho.

[příloha smazaná administrátorem]

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #19 kdy: 25 Leden 2013, 16:30:23 »
KWin mám nastavený jako výchozí správce oken. Zkusil jsem nastavit jiný a zpátky KWin, ale k ničemu to nevede. Tak se tomu budu ještě věnovat.

Díky.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #20 kdy: 26 Leden 2013, 22:34:07 »
Tak jsem se přepnul do Unity a našel tam v Nastavení KDE všechno :D je to dobrej fór, ale já bych to potřeboval v KDE... dokonce mám občas cukání Unity úplně vyhodit...

Mám strach, aby se podobné kousky nevyvedly ještě u něčeho dalšího.

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #21 kdy: 27 Leden 2013, 01:00:00 »
Tak je možná chyba v konfigurácích?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #22 kdy: 27 Leden 2013, 02:26:21 »
Tak je možná chyba v konfigurácích?

Nepochybně, ale tohle už je pro mě vyšší dívčí...

Roman Vacho

  • Člen placené komunitní podpory
  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5592
  • Jeden vykope studnu, tisíce z ní pijí tisíc let.
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #23 kdy: 27 Leden 2013, 11:50:00 »
Tak je možná chyba v konfigurácích?

Nepochybně, ale tohle už je pro mě vyšší dívčí...
Pokud tam nemáš něco extra cennýho, smazal bych .config, .kde, .local.

Je to jen nástřel. Opravdu netušíme, co s tím máš, že ti chybí kus "menu". To jsme ještě nezažili.
Když bych to vykonstruovával jako spiknutí, můžeš mít poškozený instalační disk atd.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít dodáním znaků "[vyřešeno]" do názvu téma v editaci prvního příspěvku.

Petr Valach

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 367
    • Zobrazit profil
Re:"Zmizela" komponenta KDE - KWin
« Odpověď #24 kdy: 27 Leden 2013, 12:23:52 »
Úplně stačilo přejmenovat .kde, přihlásit se, odhlásit, přejmenovat zpět.

Nevím, kde byla chyba, ale všechno je OK.

Mockrát díky.