Už jsem to otestoval, na 12.04, v systému to nadělá docela paseku, ale nic to nerozbije, pouze kosmetické věci.
Prvně to rozhodí notifikace, bubliny se přestanou obarvovat podle barvy Launcheru a jsou pořád černé, je to sice nepříjemné, ale nástrojem na customizaci OSD to jde snadno napravit. Jmenuje se to NotifiOSDconfig a repozitář pro to je tady ppa:nilarimogard/webupd8
Další věcí je, že mi to totálně rozhodilo instalaci Chromium, provede to zafixování domovské stránky a výchozího vyhledávače na nějaký vlastní. Studiem Chromium policy jsem našel jednoduché řešení, stačí v cestě /etc/chromium-browser (jsou tam 2 adresáře, v jednom bude požadovaný soubor) odstranit soubor chrome.json. Tím se to odblokuje a jde to opět nastavit klasicky z Chromia.
Pro uživatele Intel grafik řady 3000 přináší tenhle repozitář pomoc v podobě nové instalace Mesa ( verze 8 ), pod kterou již tyto grafiky obvykle chodí.
Také mi to natáhlo wine-gecko verze 1.8 což odstranilo padání Wine při ukončení některých aplikací (ale vzalo mi to PlayOnLinux, musel jsem ho potom vrátit). Přo tomhle updatu mě systém požádal o částečné povýšení, ale nic se nestane, jen to tam nacpe 6 aktualizací.
Byla také provedena aktualizace některých systémových programů (Transmision a Rhythmbox), bohužel Rhythmbox mi to nacpalo ve verzi 2.98 (bude obsažen v U13.04, ve 12.10 je 2.97), která je strašná, je to jak Nautilus z GNOME 3.6 (také bude ve 13.04-asi). Nic to neumí, prostě hrůza. Strávil jsem 3 hodiny přepisováním kódu abych Rhythmbox opět naučil importovat soubory pokud nejsou v kolekci. Do budoucna to, ale není řešení a bude nutné se poohlédnout po jiném přehrávači.
Nakonec ty špatné zprávy, některé programy které používali GetDeb jako distribuční repozitář (Avidemux, HandBrake třeba), v tomhle repozitáři nejsou, takže v případě Avidemuxu jste odkázáni ne neaktuální verzi z repo Ubuntu (2.5.4) nebo o něco novější ze zrcadla GetDeb (2.5.6, případně experimentální build 2.6), jinak ruční kompilace.
HandBrake a podobné mají obvykle repozitář vlastní na Launchpadu.