Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bill Gates: Vista je nejbezpečnější OS  (Přečteno 27337 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Bill Gates: Vista je nejbezpečnější OS
« kdy: 01 Února 2007, 21:16:10 »
Tak touto hláškou se Bill Gates "blýsknul" v rozhovoru pro BBC. Zase jsem se po čase něčemu nasmál, ale je trestuhodné, že mu tahle vyložená lež projde...

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 01 Února 2007, 21:32:28 »
není jediný, asi na to MS měl nějaké školení :-), četl jsem si rozhovor na http://aktualne.centrum.cz/technika/svet-pocitacu/clanek.phtml?id=343626&online.
a kromě oné bezpečnosti odpověděl p. ředitel i krásně na "tilt bits" "v každém případě Windows Vista nabízí skvělou ochranu kopírování, umožní nám vypnout části systému nelegáním uživatelům. ", stejně jako "Oproti Linuxu nabízí Vista jistotu pravidelné aktualizace a podpory systému"
P.S. Víte o tom, že exituje i speciální edice Vista v počtu 25000 ks s podpisem Billa Gatese :-))
P.P.S. a víte kolik stojí "upgrade Vista za cenu manipulačních poplatků" jak třeba přidává k NTB HP? Někdo to zkoušel a je to 90 euro, tomu říkám manipulace...

Robin M.

• Aktivní člen
  • *
    • http://zkratak.xf.cz
« Odpověď #2 kdy: 01 Února 2007, 21:32:59 »
microsoft má monopol........

.......... na všechno!
> Problémy s Windows -  Reboot.
> Problémy s Linux       - Be root.
tatranky.rar - energie zbalena na cestu

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 01 Února 2007, 21:43:09 »
neveceral: pravda v tomhle smyslu nejbezpečnější je, takový linux si může kopírovat každý a žádnou ochranu nemáme :D

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 01 Února 2007, 22:26:39 »
Asi o tom ti pánové něco vědí - možná ten virus umoří sám sebe =)
.
.. tomu se říká absolotní bezpečnost...
.. u nás je také nejvyšší stupeň utajení dokumentů: "Před přečtením spalte"... =)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 01 Února 2007, 22:42:30 »
"Žádný software nebude stoprocentně bezpečný. Windows Vista je tomu velmi blízko
Po dlouhém záchvatu smíchu jsem to dočetl...

pár opravdu vtipných výběrů z dotazů:
Citace
Otázka: Jak to bude s podporou ODBC v novych WW? Slysel jsem, ze ma byt rozhrani ODBC nahrazeno jinym. Je to tak?

Tomáš Koška, Microsoft: Na váš dotaz neznám odpověď. Určitě bude více v přesné specifikaci produktu na webu - Windows Vista product guide.
To mi připomíná ten vtip s letadlem v mlze :-)

Citace
Hlavní rozdím mezi edicí Home a Business je v možnosti propojitelnosti na firemní síť. Edic má Windows Vista celkem 5, každý si najde co mu bude vyhovovat. Cena firemní (Business edice) je přibližně 1x vyšší než u edice Home Basic.
Je blbé, když si doma člověk chce udělat větší síť :-D

Citace
Tomáš Koška, Microsoft: Žádný software nebude 100% bezpečný. Windows Vista je tomu velmi blízko. Důležitá je i aktivní část ochrany PC, kdy operační systém identifuje bezpečností kompromis a nahlásí to uživateli.
Že by nový název pro: Program provedl neplatnou operaci a bude ukončen?

Citace
Tomáš Koška, Microsoft: Každá licence Windows Vista obsahuje v sobě aktivační proces. Zásadní změnu hardware můžete provést 3x do roka. Rozdíl mezi krabicovou a OEM verzí již v této oblasti není
To potěší...

Citace
Otázka: Dobrý den.Moje otázka je jednoduchá:Proč bych si měla pořídit Windows Vista?
Děkuji

Tomáš Koška, Microsoft: Pokud chcete rychle najít v PC co hledáte, chcete bezpečnější systém a skvělého společníka pro zábavu - pořiďte si Windows Vista
No, s Windows je sranda... za poslední 2 dny jsem strávil s kamarádkou, které odstraňuju z XP trojana 8 hodin... marně...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 01 Února 2007, 22:49:24 »
Citace: jakub.lucky
Citace
Hlavní rozdím mezi edicí Home a Business je v možnosti propojitelnosti na firemní síť. Edic má Windows Vista celkem 5, každý si najde co mu bude vyhovovat. Cena firemní (Business edice) je přibližně 1x vyšší než u edice Home Basic.
Vážně je tam 1x vyšší? Pokud ano, tak je to s MS ještě horší než jsem myslel, už ani matematiku na úrovni prvního stupně zš nezvládají.

Citace: jakub.lucky
Citace
Tomáš Koška, Microsoft: Pokud chcete rychle najít v PC co hledáte, chcete bezpečnější systém a skvělého společníka pro zábavu - pořiďte si Windows Vista
Já si snad koupim Visty, postavim si je na stůl vedle notebooku abych taky jdnou měl zábavného společníka při dlouhých diskusích o linuxu :D.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 01 Února 2007, 22:52:58 »
Citace: vojtech.t
Já si snad koupim Visty, postavim si je na stůl vedle notebooku abych taky jdnou měl zábavného společníka při dlouhých diskusích o linuxu :D.
By to mohlo aspoň fungovat jako BASH reference, aby to bylo co k čemu...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Ondřej Trhoň

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.trhon.cz
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2007, 16:48:22 »
Celkem dobrý :) U nás ve městě sme se vsadili kdy bude mit jeden pirat visty :) jeden kamarad je uz ma a prej: "je tam sou super skiny je jich tam hodne moc!" "A jak to jede?" "No docela se to seka" :D "Tak si porid linux" "NIKDY" :D

Jan Rippl

• Návštěvník
  • Jsme tu stále s Vámi...
    • JanRippl.eu
« Odpověď #9 kdy: 03 Února 2007, 06:51:46 »
Výzva komunitní radě: Rád bych požádal o schválení účelového použití dokumentu, uveřejněného zde, jako reakci na přílišné sebevědomí firmy Microsoft.com během uvedení operačního systému Windows Vista na trh.
S pozdravem
Jan Rippl
Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp...
Řekni, jaký software používáš, a já ti povím, jaký jsi...

FrantaB

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 03 Února 2007, 08:39:19 »
Já myslím, že Windows je bezesporu dobrý společník. Sice nejsem vlastníkem Windows Vista, ale s jeho předchůdcem jsem si srandy užil docela dost :D ...teda pokud občasné hlášky o chybě a ukončení programu bylo bráno jako sranda :)
No, ale každopádně se mě líbí některé reklamy co začínají rozesílat velkoobchody a jakým způsobem nabízejí Vistu ...vlastně mě připadá, že po dinosaurech, objevení elektřiny, prvního člověka ve vesmíru je Vista dalším mezníkem v historii lidstva :D
Jen nevím proč nepoužívají třeba slogan "Kdo nepadá s námi ...ten nepadá vůbec!" ;)  Ale to by vlastně nebyla s Windowsama sranda ...teda pro kolegu sedícího vedle vás :) ...když příjdete o rozdělanou práci tak se musí smíchy potrhat :D
Notebook HP ProBook 4530s, OS LINUX Ubuntu/Mint, Core i5, RAM 6GB, ATI Radeon HD 6400M

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #11 kdy: 03 Února 2007, 10:00:17 »
Citace: BAD-28
J
Jen nevím proč nepoužívají třeba slogan "Kdo nepadá s námi ...ten nepadá vůbec!" ;)  Ale to by vlastně nebyla s Windowsama sranda ...teda pro kolegu sedícího vedle vás :) ...když příjdete o rozdělanou práci tak se musí smíchy potrhat :D
Přiznejme si to otevřeně, ono občas spadne cokoli. V grafickém rozhraní plném okýnek padá i linux. (takže tvrdit ze linux nepadá je stejné pokrytectví ) Jenže Linux je zdarma, nebo za nižší cenu a má větší přidanou hodnotu. NENÍ VŠAK DOKONALÝ
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #12 kdy: 03 Února 2007, 10:06:55 »
Ač nerad musím souhlasit, linux není dokonalý, ale operační systémy založené na unixu jsou ty nejlepší a nejdokonalejší na trhu.

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 03 Února 2007, 11:34:17 »
Citace: piskot
Přiznejme si to otevřeně, ono občas spadne cokoli. V grafickém rozhraní plném okýnek padá i linux. (takže tvrdit ze linux nepadá je stejné pokrytectví ) Jenže Linux je zdarma, nebo za nižší cenu a má větší přidanou hodnotu. NENÍ VŠAK DOKONALÝ
Pokud to ale vezmeme, že Linux je vlastně jen kernel, tak informace, že Linux je mimořádně stabilní a prakticky nepadá, je pravdivá ;)
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Jere

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 03 Února 2007, 12:29:39 »
Citace: piskot
Citace: BAD-28
J
Konecne normalni nazor

donny

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 03 Února 2007, 13:10:25 »
Ano, neni dokonaly, ale pro  me je rozdil mezi Linuxem a Windows takovy:

Linux (OS) mi jeste ani jednou nespadl. Obcas mi padala testovaci verze Amaroku (zatuhlo cele KDE, ale stacilo Amarok v konzoli killnout), minuly tyden mi spadl OpenOffice Spreadsheet, s tim, ze napred ulozil rozpracovany dokument, pak se ukoncil a pak se zase spustil s obnovenym dokumentem.

Windows XP (OS) mi snad spadl jenom petkrat, ale to bylo nehem jednoho dne kvuli ovladacum k Wifi karte, ktery se zahadnym zpusobem nesnesly s firewallem KPF. Zato milionkrat se mi stalo, ze mi kvuli jednomu programu vytuhl cely system. Program se nedal nijak ukoncit, tak jsem musel resartovat (prisel jsem o data).

Neni pravda, ze Windows XP je nejaky extra nestabilni system. (to byly Win95,98) Mam za to, ze se da nakonfigurovat tak, ze ani jednou nespadne. To by do toho clovek nesmel cpat vsemozne neoverene programy, ktere kde stahnul. Treba u Kubuntu je to jednodussi, protoze kdyz clovek koukne do repozitaru, vetsinou odpovidajici program najde. A je odladeny, stabilni. Takova zaruka u Windows neni. I u programu, ktere si uzivatel musi zkompilovat je jista zaruka, ze bude stabilnejsi, nez kdyby byl closed-source.

Velky rozdil je s hardwarovou narocnosti. Na XP potrebuje clovek silnejsi, a tedy drazsi zelezo, nez na kdejaky Linux; samozrejme pri zachovani stejnych uzivatelskych naroku a pohodli. U Windows Vista se tenhle rozdil jeste vice prohlubuje.

No a dalsi velky rozdil je v konfigurovatelnosti. XP se daji do jiste miry nakofigurovat, na vic clovek potrebuje vetsinou placene programy, ktere snizujou stabilitu systemu.

Tak to vidim ja.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #16 kdy: 03 Února 2007, 13:17:05 »
Citace: donny
No a dalsi velky rozdil je v konfigurovatelnosti.
Tohle je podle mě nejvetší plus linuxu - když chci (a když to umím), tak si můžu změnit cokoli, zatímco windows se drží toho, že ví co je pro uživatele nejlepší a ten si tam pak nemůže nic změnit (ačkoli zase musím uznat, že v linuxu si svým počítáním víc věcí zničím než nastavím, ale i to k tomu patří).

donny

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 03 Února 2007, 14:47:17 »
Pro nas je to nejvetsi plus, ale pro "obycejne" uzivatele to imho tak dulezite neni. Kdyz mela moje sestra na svem PC (Celeron 1.4G/256MB/80GB IDE) Windows XP, no... bylo to sileny. Porad swapoval, stacilo pustit tri programy a system byl naprosto nepouzitelny. Kdyz si na to zacala stezovat, nainstaloval jsem ji Kubuntu. Swapuje minimalne, odezva systemu se zminimalizovala. To ji zajima - aby mohla mit otevreny dokument, poslouchat mp3 a surfovat na netu a aby se ji to pri tom nekousalo. Hlavni panel ma stejne ve stylu Windows, protoze je na to zvykla. Dekorace Keramika se ji libi ;).
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

DaedRuaN

• Aktivní člen
  • *
  • Co je osobni text ? :P
« Odpověď #18 kdy: 03 Února 2007, 15:18:36 »
Co sa tyka "Oproti Linuxu nabízí Vista jistotu pravidelné aktualizace a podpory systému" mam "pocit" ze linux celkovo ma viac aktualizacii a vyvoja za jeden den ako widlows za mesiac alebo rok alebo ... ?! :P
http://desktoplinux.com/articles/AT9727687530.html dalsie z mnoha porovnani ;)
Rozumies co ja chapem ? ;D

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 03 Února 2007, 15:44:56 »
donny: to, ze Widle swapujou s 256MB bych jeste pochopil, prece jenom 256MB tak nejak potrebujou, aby vubec fungovaly...ale ze swapujou jak divy, kdyz ma clovek 1024MB, to uz nepochopim....proste Widle nevedej, k cemu je RAM...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #20 kdy: 03 Února 2007, 16:26:33 »
Windows zaručuje pravidelnou aktualizaci - vždycky jendou za měsíc a nejlepší je, když objeví kritickou chybu den po vydání aktualizací, pak na její opravu čekají celý měsíc :).

puba

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 03 Února 2007, 17:35:18 »
To je naky divny s tim swapovanim. Mel jsem XP i na Celeronu 300MHz, 196MB RAM a dalo se to vydrzet (holt to najizdelo dyl), ale cekal jsem, ze to bude mnohem horsi.
Musim ale uznat, ze Ubuntu teda svisti mnohem lip a hlavne kdyz neco hledam, tak neptojizdi cely metatagy, ale najde to hnedle. Diky za nej!!!
HP Pavilion dv2058ea (Intel Core Duo 1,66GHz, 2GB RAM, Geforce 7200 Go - 256MB, WD-120 GB sata, WiFi, Bluetooth, ctecka 5in1 ), Ubuntu HH 8.04

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: 03 Února 2007, 23:36:42 »
Citace: vojtech.t
Citace: donny
No a dalsi velky rozdil je v konfigurovatelnosti.
Tohle je podle mě nejvetší plus linuxu - když chci (a když to umím), tak si můžu změnit cokoli, zatímco windows se drží toho, že ví co je pro uživatele nejlepší a ten si tam pak nemůže nic změnit (ačkoli zase musím uznat, že v linuxu si svým počítáním víc věcí zničím než nastavím, ale i to k tomu patří).
No.. treba takovy gnome moc (pohodlne) nastavit nejde.

A kdyz uz tak s pozitim 3rd party utilit (Gnome color chooser), coz jde ve woknech taky, nebo prolizanim xmlka.. :-/
Takze s tim nastavovanim to taky neni univerzalni pravda..
Uz aby bylo Kde4, btw..
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

donny

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 04 Února 2007, 02:36:42 »
zutroy: proto mam KDE ;) ne, zas abych nekecal. Gnome jsem pouzival chvilku a nelibilo se mi. Ani jsem se k nejakemu hlubsimu konfigurovani nedostal.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #24 kdy: 04 Února 2007, 13:12:40 »
Tohle není na zasmání, ale k breku: http://www.novinky.cz/internet/software/windows-vista-v-cine-za-30-kc--v-polsku-za-300-kc_108315_ntiic.html

Citace
Připomínají, že je software poměrně drahý a že zpomalí počítač s nedostatkem operační paměti a s nepříliš dobrou grafickou kartou. Někteří bloggeři rovněž upozorňují na to, že Vista skenuje počítače a ověřuje, zda jsou kopie filmů a hudby na disku legální.

"Mohou skenovat váš počítač přes internet a smazat jakoukoliv ilegální složku včetně stažené hudby," postěžoval si pisatel deníku Tech Blog. "Moje soukromí bylo narušeno," dodal.
Tak to bych nechtěl, aby mi někdo lozil do počítače a mazal mi tam, co si usmyslí, že je nelegální.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.