Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bill Gates: Vista je nejbezpečnější OS  (Přečteno 27361 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Bill Gates: Vista je nejbezpečnější OS
« Odpověď #25 kdy: 04 Února 2007, 13:19:59 »
Docela by mě zajímalo, jak pozná, že je ta hudba nelegální? Jak pozná že několik set mp3 souborů v mém pc jsou legální (a to jsou - mám to nahrané z legálně zakoupených cd)?

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 04 Února 2007, 14:10:13 »
Tak horký to snad nebude..
'Pár bloggerů psalo' má asi takovou váho jako 'jedna paní povídala'. :)
Každopádně Vista nestojí ani za ty peníze, ani za problémy, který může přinýst.. :-/
"I'm not crazy. Don't call me crazy! I'm just not user-friendly."
:-P

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #27 kdy: 04 Února 2007, 14:19:48 »
Tak mě je to jedno (nemám ani xp, tak proč bych instalova visty), ale jen mě to tak napadlo.

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 04 Února 2007, 14:43:47 »
Citace: vojtech.t
Tak mě je to jedno (nemám ani xp, tak proč bych instalova visty), ale jen mě to tak napadlo.
Přesně tak! :)
Xpcka si sice ještě držím kvůli hrám a když si rozbiju linucha, ale Vista jde úplně mimo mě..

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #29 kdy: 04 Února 2007, 14:52:47 »
Docela by mě zajímalo, jak pozná, že je ta hudba nelegální? Jak pozná že několik set mp3 souborů v mém pc jsou legální (a to jsou - mám to nahrané z legálně zakoupených cd)?
Tak to by mě taky zajímalo, jak to visty poznají, asi mají speciální čich.
Mě je to taky jedno vistu nemám, ale chudáci ti co ji mají nebo si ji koupí. Jak pak vista pozná, jestli má dotyčný legální účetnictví nebo Ooo, když to nebude produkt Microsoftu. Pak si může vista usmyslet nebo někdo na druhém konci světa (má třeba špatnou náladu) a smaže ho. Celé dokumenty tak příjdou v niveč.
Nevím, proč chtějí furt někomu čmuchat v PC.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #30 kdy: 04 Února 2007, 14:54:26 »
Řekl bych, že programy jako OpenOffice, Firefox atd. bude Vista mazat přednostně :D.

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: 04 Února 2007, 14:55:18 »
Citace: Maky
Tak to by mě taky zajímalo, jak to visty poznají, asi mají speciální čich.
Mě je to taky jedno vistu nemám, ale chudáci ti co ji mají nebo si ji koupí. Jak pak vista pozná, jestli má dotyčný legální účetnictví nebo Ooo, když to nebude produkt Microsoftu. Pak si může vista usmyslet nebo někdo na druhém konci světa (má třeba špatnou náladu) a smaže ho. Celé dokumenty tak příjdou v niveč.
Nevím, proč chtějí furt někomu čmuchat v PC.
Tohle je přece blbost! :)
DRM tam sice je, ale je to úplně o něčem jiným..

Edit:
Řekl bych, že programy jako OpenOffice, Firefox atd. bude Vista mazat přednostně :D.
LOL! :-))
To nejspíš jo.

Edit2: A běda těm, u kterých najde na 2. diskovým oddílu Linux!!
:-D

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #32 kdy: 04 Února 2007, 14:57:14 »
Není to střet zájmů, odrovnávání konkurence? Doufám, že to EU nepovolí.

Co je komu do toho co mám doma.

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 04 Února 2007, 14:59:17 »
Citace: Maky
Není to střet zájmů, odrovnávání konkurence? Doufám, že to EU nepovolí.

Co je komu do toho co mám doma.
Do počítače ti nikdo nepoleze. Teda v čisté, beztrojanové verzi.. ;-)
Ale to už je jiná pohádka..

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #34 kdy: 04 Února 2007, 15:51:06 »
Do počítače ti nikdo nepoleze - protipirátský OS si tam totiž naistaluješ sám a dobrovolně.

donny

• Závislák
« Odpověď #35 kdy: 04 Února 2007, 16:01:30 »
Jo... hlavne veskerou muziku na PC, ac je vetsina postahovana z Internetu, mam naprosto legalne - poplatek OSA jsem zaplatil v cene hard disku a CD/DVD. Nevim,jak je to u filmu, ale rekl bych, ze stejne, jako u hudby, protoze jinak by porusoval autorska prava kazdy, kdo by si nahral porad z televize na videokazetu. Tudiz by mi vlastne Vista nemela co smazat.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Ses

• Návštěvník
« Odpověď #36 kdy: 04 Února 2007, 16:19:50 »
Citace: donny
Jo... hlavne veskerou muziku na PC, ac je vetsina postahovana z Internetu, mam naprosto legalne - poplatek OSA jsem zaplatil v cene hard disku a CD/DVD. Nevim,jak je to u filmu, ale rekl bych, ze stejne, jako u hudby, protoze jinak by porusoval autorska prava kazdy, kdo by si nahral porad z televize na videokazetu. Tudiz by mi vlastne Vista nemela co smazat.
Stahovat pro vlastní potřebu je legální, ale nesmíš to dávat dál. Takže IMHO můžeš stahovat hry, filmy, hudbu, e-knihy, atd...

zutroy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: 04 Února 2007, 18:16:02 »
Ses: hry rozhodne ne!
A s tema filmama si taky nejsem jistej (probehlo par neprijemnejch novel zakonu).

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #38 kdy: 04 Února 2007, 18:19:27 »
Možná by to chtělo se seznámit s novelou AZ =)

Dobré je i vyjádření ombudsmana k "výpalnému"... mrkněte třeba na výtah na cdr.cz http://www.cdr.cz/a/20447

ondra123

• Návštěvník
« Odpověď #39 kdy: 06 Února 2007, 09:24:05 »
Ja jako laik bych to videl takhle:
U Windowsu (bezny uzivatel) se intuici doklika uspesne do cile. O nic se defakto nemusi starat. Je to ale pro 3/4 lidstva na svete nedostupna (legalne) vec.Pochopitelne Afrika, Asie, jizni Amerika, vyýchodni blok Evropy maji jine prijmy, nez lidi z tzv. vyspelych statu.
Proto jsem rad, ze existuje alternativa "levnejsi, nebo zadara" , ktera je privetivejsi pro ty 3/4 lidstva na zemekouli. A to, ze je nastavovani linuxu slozitejsi a mene intuitivni, nez v Windowsech beru jako dan za fakt, ze je to zadara. Darovanemu koni na zuby nehled. Jinak na beznou obsluhu jsem nezaznamenal velkych rozdilu.
Jen se obavam, ze ta smlouva Microsoftu a Nowelu bude prispivat k postupne likvidaci konkurence a "programu zadara". Docela byl bych nerad, kdyby tyto alternativy zmizely.
Proto prohlasuji: Slava panu Linusovi a jeho pokracovatelum. :)

Luban

• Závislák
« Odpověď #40 kdy: 06 Února 2007, 09:56:35 »
Citace: ondra123
... A to, ze je nastavovani linuxu slozitejsi a mene intuitivni, nez v Windowsech beru jako dan za fakt, ze je to zadara ...
Dovolil bych si nesouhlasit. Zřizoval jsem před vánoci notebook pro rodinu, kde je celkem 5 členů a z nich pouze 1 měl nějakou zkušenost s win.
Instaloval jsem tam ubuntu a zatím si nestěžují. myslím, že win nejsou uživatelsky "přítulnější". problém je spíše v tom, že jsou nasazeny ve škole, v zaměstnání apod. Zkrátka s tím lidé pracují. Až se misky na vahách trošku posunou a bude třeba více firem a úřadů na linuxu, situace se začne měnit. Alespoň v to doufám :).

Ondřej Trhoň

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.trhon.cz
« Odpověď #41 kdy: 06 Února 2007, 11:24:15 »
Přesně ;) už se těším až přijdu do Pc obchodu s problémem ve windows a prodavač mi odpoví: ,,Vy ještě používáte Windows?" :D

U nás ve škole jede celá síť na linuxu (sice SuSe ale to je jenom detail ;) Linux to je) a na všech počíačích je Ubuntu - ale stejně všichni jedou pod windowsama.

Zato na "mém" počítači v učebně informatiky jsem si přes apt nahrál KDE a spoustu programů a jedu úplně v pohodě poté co jsem zase opravil GRUB (trošku jsem se ,,hrabal" v systému :D) aby šli nabootovat windows i Ubuntu :D

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #42 kdy: 06 Února 2007, 12:01:53 »
Jo tak ta hláška od toho prodavače by byla fakt hustá... ale spousta lidí co hledá největší čudlík na case by se šla podívat jestli si nespletli obchod :-)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #43 kdy: 06 Února 2007, 18:18:33 »
No pokud by se linux "trochu" rozšířil, tak to ti prodavači/servisáci budou mít těžké, neboť nyní jim v principu stačí znát hlavně W2K a XP.... ale představte si ovládat např. šest nejrozšířenějších dister (a ještě ve více verzích)... a netvrďte, že linux jako linux... a pokud půjde linux mezi BFU, tak si to rozhodně nezvládnou všichni dělat sami =)

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #44 kdy: 06 Února 2007, 21:13:00 »
Dneska třeba v České rozhlase řešily moderní operační systémy ... čekal jsem propagační povídání o novém JehoVistovi ale ne. Vista byla konfrontována s linuxem. O pár hodin byla zmínka o linuxu opět zpátky. Vypadá to že se o linuxu začíná konečně mluvit i v médiích.

P.S. Včera jsem tu (V)istu instaloval ... můj notebook kde běží beryl na plný výkon dostal jen jeden bod (vista totiž ohodnotí hardware) a systém naběhne již s 78% vytížením paměti (512M) takže se lidi možná po nějakém tom linuxu kouknou :)
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #45 kdy: 06 Února 2007, 21:17:54 »
To je škoda, že jsem to neslyšel :(, ale za to jsem dnes v tv viděl reklamu na produkty windows - což znamená, že se bojí konkurence - proč by jinak dával reklamu, kdyby si byl jist svým postavením?

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #46 kdy: 06 Února 2007, 21:21:07 »
V rádiu zazněl krásný názor. Win už má takřka 99% rozšíření a tak není na čem vydělávat (tolik) a tak se pokouší prodat lidem co už mají Win znova ... a pujde to stuha :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #47 kdy: 06 Února 2007, 21:25:28 »
Další dobrá zpráva - média umí být i objektivní, což hlavně ohledně software moc často nejsou, ani jejich "odborníci" často netuší, že nějaký linux existuje...

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #48 kdy: 06 Února 2007, 21:29:09 »
Bezpečnost tam řešili taky ... výsledek ? Většina omezení ve vistě typu
Kód: [Vybrat]
Chcete to udělat
Opravdu to chcete to udělat
Pokuď možno to nedělejteje značně frustrujicí a zpomaluje práci únavnými hlášeními. Uživatel tedy přestane číst a kliká ano, ano ,ano ... výsledek ? Bordel :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #49 kdy: 06 Února 2007, 21:43:05 »
Stejně vám to nedovolím!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.