Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)  (Přečteno 5361 krát)

Standa99

  • Host
TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« kdy: 06 Března 2013, 16:56:26 »
Mám TV tuner Pinnacle 340e. Funguje mi s nakopírovaným FW + posledními zkompilovanými ovladači V4L. Problém mám, že mi ho někdy systém (Ubuntu 12.10) při startu nepřipojí a pokaždé se to také stane z uspaného stavu (STR).
Jde to řešit, že ho na chvíli vytáhnu z USB, ale nebaví mě pokaždé padnout na kolena a toto provádět z druhé strany skříně. Zkoušel jsem najít nějaký reset USB portu např. http://www.roman10.net/how-to-reset-usb-device-in-linux/ , ale tohle mi nepomáhá, i když resetuju tuner na správném portu (lsusb).
Nemáte někdo vyzkoušené funkční řešení?

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Standa99

  • Host
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2013, 19:14:01 »
Ten první odkaz máme stejný a psal jsem, že mi nepomáhá.

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2013, 19:15:18 »
Ten první odkaz máme stejný a psal jsem, že mi nepomáhá.
Musím líp číst příště. A do logu ses díval, že se to skutečně resetuje?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Standa99

  • Host
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #4 kdy: 06 Března 2013, 19:23:56 »
Co že jsem to měl lépe číst? Žádný log nedělá a v konzoli nenapíše nic. Ten tuner se snaží i ladit (přes w_scan), akorát nic nenaladí a v jiném programu (Kaffeine) obraz nenaskočí.

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #5 kdy: 06 Března 2013, 19:48:04 »
Co že jsem to měl lépe číst? Žádný log nedělá a v konzoli nenapíše nic. Ten tuner se snaží i ladit (přes w_scan), akorát nic nenaladí a v jiném programu (Kaffeine) obraz nenaskočí.
I ty by jsi měl lépe číst :D Přečti si znova, na co jsi odpovídal ;-)

Až provedeš ten reset příkazem, postni sem výpis z tohohle:
Kód: [Vybrat]
dmesg | tail -n 30
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Standa99

  • Host
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #6 kdy: 06 Března 2013, 20:40:51 »
Řešíme něco, co mi nepomáhá.

Kód: [Vybrat]
standa@standa-MS-7751:~$ lsusb
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:0802 Logitech, Inc. Webcam C200
Bus 001 Device 006: ID 2304:023d Pinnacle Systems, Inc. PCTV 340e
Bus 001 Device 005: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
standa@standa-MS-7751:~$ dmesg | tail -n 10
[ 6904.530022] Registered IR keymap rc-dib0700-rc5
[ 6904.530156] input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.4/rc/rc3/input20
[ 6904.530231] rc3: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.4/rc/rc3
[ 6904.530341] dvb-usb: schedule remote query interval to 50 msecs.
[ 6904.530344] dvb-usb: Pinnacle PCTV 340e HD Pro USB Stick successfully initialized and connected.
[ 6904.530462] dib0700: rc submit urb failed
[ 6910.457420] dvb_frontend_poll: 1 callbacks suppressed
[ 6915.996504] dvb_frontend_poll: 10 callbacks suppressed
[ 6920.998748] dvb_frontend_poll: 10 callbacks suppressed
[ 6926.000967] dvb_frontend_poll: 10 callbacks suppressed
standa@standa-MS-7751:~$ sudo ./reset /dev/bus/usb/001/006
standa@standa-MS-7751:~$ dmesg | tail -n 10
[ 6904.530022] Registered IR keymap rc-dib0700-rc5
[ 6904.530156] input: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.4/rc/rc3/input20
[ 6904.530231] rc3: IR-receiver inside an USB DVB receiver as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.0/usb1/1-1/1-1.4/rc/rc3
[ 6904.530341] dvb-usb: schedule remote query interval to 50 msecs.
[ 6904.530344] dvb-usb: Pinnacle PCTV 340e HD Pro USB Stick successfully initialized and connected.
[ 6904.530462] dib0700: rc submit urb failed
[ 6910.457420] dvb_frontend_poll: 1 callbacks suppressed
[ 6915.996504] dvb_frontend_poll: 10 callbacks suppressed
[ 6920.998748] dvb_frontend_poll: 10 callbacks suppressed
[ 6926.000967] dvb_frontend_poll: 10 callbacks suppressed
Přikládám i zkompilovaný reset.

[příloha smazaná administrátorem]

Alik007

Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #7 kdy: 06 Března 2013, 21:05:53 »
Mohl bych se jenom optat ? Mam podobnou kartu (pinacle 320e) vůbec se mi nechce načíst a v programu kaffeine se mi hlásí jako Zarlink ZL 10353 DVB-T.
Zajímalo by mě jak jste zprovoznil tu kartu

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #8 kdy: 06 Března 2013, 21:47:35 »
Když si pročteš ten log, tak je evidentní, že k žádnému resetu nedochází.

Tohle řešení má výhodu, že nepotřebuješ skript. Nevýhodu tu, že to zresetuje každé zařízení na daném usb hubu.
Kód: [Vybrat]
lspci | grep USBPříklad u mě:
Kód: [Vybrat]
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01)
Ti vypíše usb rozbočovače. Jeden z nich bude ten správný.

Jako root nebo zkus i klidně jen se sudo potom:
Kód: [Vybrat]
echo -n "0000:00:1d.7" | tee /sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd/unbindTo 0000: tam přidáš. 00:1d.7 nahradíš svým řetězcem.
Potom si můžeš vypsat dmesg s tailem a uvidíš, že už to něco dělá.
A ještě si případně změn ehci_hcd například na uhci. Dle výpisu.

Kuriozitka na závěr:
Mám opačný problém. U mě, když vypne lednica kompresor, zresetuje mi to USB myš ;-) Výpadek však trvá asi 20ms... takže je to otravný jen ve hře :D
« Poslední změna: 06 Března 2013, 21:52:12 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #9 kdy: 06 Března 2013, 21:55:23 »
Alik007: Ty karty mají i ve stejné sérii jiné tunery. Našel jsem Tvé nedořešené vlákno. Budem pokračovat tam.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66912.0
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Standa99

  • Host
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #10 kdy: 06 Března 2013, 22:21:16 »
Tak to poslední je drastické. Zařízne to vše na USB a už neobnoví. Dongle pro myš s klávesnicí jsem zkoušel strkat do jiných portů a pomohlo až vypínací tlačítko na skříni a minutu čekat do vypnutí.
Kód: [Vybrat]
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #11 kdy: 06 Března 2013, 22:22:06 »
Zkus unbind zaměnit za bind.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Standa99

  • Host
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #12 kdy: 06 Března 2013, 22:39:31 »
S bindem to píše, že Takové zařízení neexistuje.
Kód: [Vybrat]
root@standa-MS-7751:/sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd# ls
bind  module  new_id  remove_id  uevent  unbind  0000:00:1a.0  0000:00:1d.0
root@standa-MS-7751:/sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd# echo -n "0000:00:1a.0" | tee /sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd/bind
0000:00:1a.0tee: /sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd/bind: Takové zařízení neexistuje
root@standa-MS-7751:/sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd# echo -n "0000:00:1d.0" | tee /sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd/bind
0000:00:1d.0tee: /sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd/bind: Takové zařízení neexistuje
root@standa-MS-7751:/sys/bus/pci/drivers/ehci_hcd#

Roman Vacho

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6083
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #13 kdy: 06 Března 2013, 23:02:10 »
Aha. Ale jo. To chování sedí. Už je mi jasné, jak to funguje.

Musíš tedy najít hub, na kterém je tuner a zároveň na něm není klávesnice.
unbidnout ho a zase bindnout. Tím že se unbidne, se tam vytvoří bind.

Zkoušel jsem to u sebe a zresetoval jsem si přední usbčka(unbind a poté bind). A zase fungují i s myší a flashkou, co mi na tom visí.
« Poslední změna: 06 Března 2013, 23:03:43 od Roman "Rovano" Vacho »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

Standa99

  • Host
Re:TV tuner + uspaný stav (zařízení nenalezeno)
« Odpověď #14 kdy: 07 Března 2013, 09:30:56 »
Jo tím ty USBčka shodíš a znova nahodíš. Musel jsem vzít drátovou klávesnici a připojil do USB 3.0 (dongle to nebralo) a obě USB 2.0 zařízení shodil a nahodil. Nasere to, ale nepomohlo to. Já už jsem zjistil, že ani klasický reset systému nepomáhá. Pokud je ten tuner pod napětím, tak s ním nehnu. Musím ho vytáhnout a znova zastrčit.
Berme to, že je to zařízení rozběhané nestandardně za pomocí nakopírovaného FW + softu V4L, který je stále v beta verzi a to bude zakopaný pes. Velký dík za tvou snahu.

P.S. Ještě navíc tam vyskakuje "dib0700: rc submit urb failed", což bude asi port pro dálkové ovládání a možná to dělá nějaký bordel při tom uspání, ale reset by to měl vyřešit.

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.