Kupil som dnes mininotebook Asus EEE PC 1015CX bez operac. systemu (a logicky bez CD/DVD ROM). Z webu Ubuntu som tiez dnes stiahol OS Ubuntu 12.10 a po najdeni programu na vytvorenie bootovacieho a instalacneho USB som vytvoril bootovaci/instalacny USB disk s Ubuntu 12.10. Po nastaveni v BIOS-e mininotebooku na primarne boot. zariadenie "USB" mi do PC Ubuntu nainstalovalo aj s balikmi jazykov, aktualizaciami. Po instalacii oznami, ze bol do PC system Ubuntu uspesne nainstalovany a treba ho restartovat. A tu nastava problem:
Ak necham bootovaci/instal. USB disk v slote a restartnem, dava mi dve moznosti - alebo znova instalovat, alebo "vyskusaj si Ubuntu priamo z USB". Ked dam tuto druhu moznost, vypíšu sa na uz ciernej obrazovke riadky roznych oznameni bledym pismom a na ich konci sa uz bohuzial nedeje nic, len blika kurzor. No ak PC vypnem a vyberiem USB a zapnem PC, nabehnu mi znova len nejake bledobiele textove vypisy s OK na konci a nedeje sa nic. Aj horna lista nastrojov sa mi objavi len pri instalacii Ubuntu z USB.
Spolieham sa na mudreho radcu, ze mi poradi, ako mam postupovat.