Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Xubuntu 12.10  (Přečteno 1913 krát)

Schejta

• Návštěvník
Instalace Xubuntu 12.10
« kdy: 06 Března 2013, 21:26:47 »
dobrý den
stiahol a vypalil som si obraz xubuntu-12.10-desktop-i386.iso
po nabootovani z cd mi nacita vsetko bez problemov aspon podla vypisu mi nehodi nikde ziadnu chybu no akonahle sa spusti instalator z vyberom jazyka tak mi cele PC zamrzne
mal niekto nejaky podobný problém ??

janek-m

• Host
Re:Instalace Xubuntu 12.10
« Odpověď #1 kdy: 06 Března 2013, 21:45:59 »
Podobný  problém sa tu už riešil. http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66860.0
 Zakladateľ témy to vyriešil tak, že nechal prebehnúť inštaláciu bez zmeny jazyka a po inštalácii doinštaloval CZ. Či to bude fungovať aj u teba, zaručiť nemôžem.
Ak už Xubuntu, tak odporúčam 12.04, s 12.10 sú dosť problémy. Tu na fóre na to každého upozorňujeme.

« Poslední změna: 06 Března 2013, 21:53:34 od janek-m »

Schejta

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Března 2013, 21:52:09 »
tak ja to nemozem pustit ani bez zmeny jazyka, kedze hned po nabehnuti okna mi zamrzne pc, nestihnem teda potvrdit ani defaultne nastaveny jazyk

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Března 2013, 22:00:59 »
Live systém (po nabootovaní CD, kliknúť VYSKÚŠAŤ) funguje bez problémov? Spúšťajú sa aplikácie plynule, nemrznú?

samot65

« Odpověď #4 kdy: 07 Března 2013, 10:39:11 »
Poslední dobou jsem instaloval několik starších strojů (P4 512MB) na jednom jsem xubuntu vůbec nerozběhl, ale šlo spustit liveCD lubuntu, ale při instalaci se seklo - nakonec jsem použil alternate lubuntu a to šlo instalovat. Na dalším totéž lubuntu nešlo ani spustit, ale šlo spustit a instalovat xubuntu z flashky.
Doporučil bych zkusit rozběhnout liveCD - a potom zkusit instalaci, pokud je málo paměti může právě dělat problém grafický instalátor proto alternate.
Chce to trochu trpělivosti a pevné nervy a číst co píše.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Března 2013, 11:57:25 »
Může to dělat i PAE jádro, na kterém staví instalátor.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Schejta

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Března 2013, 09:39:35 »
takze pricinou bude prvadepodobne maticna doska kedze mi uz pri bootovani nechce detekovat jeden disk a cd-romku a pri behu sucasneho systemu mi vypadava obraz ako keby nemal ziadny signal no a pri procesore na frekvencii 1.8GHz a ram 3x512MB ukazuje vytazenost procesora na 95% a ram je na 100-ke a to nemam spustenu ziadnu aplikaciu

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 10 Března 2013, 10:48:22 »
takze pricinou bude prvadepodobne maticna doska kedze mi uz pri bootovani nechce detekovat jeden disk a cd-romku a pri behu sucasneho systemu mi vypadava obraz ako keby nemal ziadny signal no a pri procesore na frekvencii 1.8GHz a ram 3x512MB ukazuje vytazenost procesora na 95% a ram je na 100-ke a to nemam spustenu ziadnu aplikaciu
A to ti nedetekuje už BIOS nebo OS?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Schejta

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 10 Března 2013, 22:00:37 »
to uz nedetekuje bios kedze hned po zapnuti ako vypisuje co je ku ktoremu IDE alebo SATA portu pripojene
tak uz tam mi chyba jeden disk a cd-romka skusal som vymenit aj kable za nove no nepomohlo to

Schejta

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 21 Března 2013, 18:53:03 »
Dobrý
takze som si vyskladal novu skrinu
zakladna doska: MSI A55m-P33
procesor: AMD A4-3400
graficka karta: ATI Radeon™ HD 6570

no mam teraz taky problem ze procesor obsahuje tiez graficke jadro a pokial mam monitor pripojeny na graficku kartu tak mi hned pri nacitavani cd vypise na monitore ze nema ziadny signal pricom cd nacitava dalej, no ked v biose zapnem integrovanu graficku kartu a pripojim monitor ku nej bezproblemov cely system nainstalujem, no pre start linuxu teda potom vzdy musim mat zapnutu integrovanu graficku kartu, da sa to nejak urobit aby to slo aj ze grafickej karty ktroa je tam pripojena na PCI Express ??

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.