Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvýšení pingu v pravidelných intervalech  (Přečteno 1233 krát)

mafka

• Návštěvník
Zvýšení pingu v pravidelných intervalech
« kdy: 08 Března 2013, 19:45:09 »
Ahoj, bohužel sem narazil na problém který nejsem schopen vyřešit a tak bych uvítal nějaké rady zkušenějších  :)
Můj problém spočívá v tom, že na svém unixovém systému (Linux Mint 13) dostávám na cca 20 sekund zvýšení pingu, které se opakuje každých cca 3 minuty. Absolutně nevím čím by to mohlo být, nevím jak odsledovat čím by to mohlo být už to trvá dlouho :( . Znám jen pár základních bodů - situace se děje pouze na Linuxu, nikoli na winech které mám. Dále se to děje přesně od doby, co sem si Linux Mint nainstaloval (léto 2012, minulé ubuntu bylo vpořádku). Další a velice nejasná věc je ta, že se tak děje pouze na mé domácí síti, měl sem možnost testovat již pouze kolejní internet na kterém se toto neděje, čili tím více je to pro mě nepochopitelné.

Je to komplet net, čili internetové aplikace (sledování video streamu ve flashi, hraní online her).

Hlásím sem, protože Linux Mint je vystaven na ubuntu, tak třeba mi někdo poradí jak přijít v čem je chyba (ovladač sítovky?). Sám jsem to nezvládl, když v době tohodle lagu pinguju domácí router, tak je tam zvýšený delay vidět, a za těch 10-20 sec zmizí a je vše ok.

Pěkný zbytek večer a předem děkuji za veškeré rady :-[

mafka

• Návštěvník
Re:Zvýšení pingu v pravidelných intervalech
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2013, 23:05:43 »
tak chyba bude v nějaké spuštěné službě na nějakém portu, jelikož kolejní net povoluje pouze omezenou sadu základních portů, takže ted jen zjistit která služba něco takového dělá, stále uvítám jakékoli rady jak toho dosáhnout

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.