Přeji pěkný den, mám následující problém který už několik hodin čistého času řeším, bádám, hledám na internetu, narazil jsem na několik lidí, kteří řešili podobný. Pomocí programu "Universal USB Installer" (používá zavaděč syslinux) jsem vytvořil instalační FDD "Ubuntu 10.10 netbook remix" formátovaný na FAT, vložil do netbooku "Acer Aspire One ZG5", a zde se bootování zastavilo po obrazovce s panďulákem v kroužku s čímsi propojeným, na blikajícím kurzoru bez dalších hlášení. Přečetl jsem si, že mám zkusit změnit bootovací konfiguraci, tím, že stisknu libovolnou klávesu na tom "panáčkovi", ale pak to na této obrazovce zamrzne. Když jsem pak zkoušel i "Ubuntu 10.04 Desktop", s téměř stejným výsledkem, až na to, že se stihlo vypsat hlášení o nahrávání "vmlinuz" a "initrd", potom už nic. Stejně si myslím, že totéž prováděla i předchozí verze, ale nepodávala o tom hlášení. Se stejným výsledkem jsem zkoušel i nejnovější verzi Ubuntu. Následně jsem změnil program pro tvorbu USB Live disku, který nainstaloval jiný zavaděč, který mi při pokusu o zavedení ukázal menu s nějakými možnostmi a odpočítával. Pokud jsem stiskl klávesu pro výběr jiné možnosti, okamžitě zamrznul. Pokud jsem počkal na odpočet, zamrzl okamžitě po uplynutí, na této obrazovce s menu. A k tomu předesílám, že jsem všechny verze úspěšně spustil na jiných PC. Zná někdo řešení, důvod, nebo způsob vyšetření důvodu, proč se tohle děje? Momentálně se učím zavádět ze sítě, kde mě zřejmě čeká ještě dlouhá cesta.
ps.: Změnit požadovanou distribuci není řešení hodné informatika. Odpověd "Problém je MOŽNÁ v hardwaru" není odpověď hodná informatika. Chci znát důvod.