Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém so zvukom  (Přečteno 1497 krát)

fasta

• Návštěvník
Problém so zvukom
« kdy: 06 Dubna 2013, 16:30:57 »
Zdravím.
Dúfam, že píšem do správnej témy.
Mám dual boot windows a ubuntu,
najprv to bol windows 7 s ubuntu 12.10, po inštalácii sa objavil vo windowse problém so zvukom, zvuk je funkčný, ale cez sluchádka nefunguje.
Teraz mám windows 8+ubuntu 13.04, hneď po inštalácii ubuntu, keď som prišiel do windows som zistil, že mi slúchadlá zasa nefungujú.
Zvuk mi ide, sluchádka sú proste hluché (pre špekulantov, v slúchadlách to nie je a ovládače nainštalované sú).
Čo s tým je?
Ďakujem

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Problém so zvukom
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2013, 16:47:39 »
Skus vo w prejst nastavenia zvuku a sluchadloveho vystupu hlavne ak je univerzalny cize sa da pouzit aj na napr. sluchadla aj ako vystup na repro.(predny zadny). Mozno ho ubuntu prepne do ineho rezimu ale w predpoklada ze je prepnuty tak ako ho pri vypinani nechal.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2013, 16:54:45 »
A pod Ubuntu ti sluchátka fungují?

fasta

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2013, 17:07:09 »
na ubuntu mi slúchadlá fungujú normálne.
Skúšal som sa pohrať s nastavením, nič nepomohlo.
___
E: zistil som, že mi mikrofón z webkamery neskutočne piští, neviem či to nejak súvisí.
« Poslední změna: 06 Dubna 2013, 17:11:59 od fasta »

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2013, 19:52:15 »
Tohle je zajímavý problém, technicky je problém někde ve Windows. Bohužel nějak se mi nedaří vymyslet jak ten problém diagnostikovat, nicméně, zkus si v Linuxu nainstalovat gnome-alsamixer a odmutovat v něm všechny kanály.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2013, 19:54:58 »
Mozes napisat co mas za HW? Aky ntb alebo aku mas zakladnu dosku v normalnom pc.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

fasta

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 07 Dubna 2013, 00:42:27 »
Notebook:
Asus K53B, MB K53BY.
Po ďalšom zapnutí už zvuk funguje normálne.. mám však pocit, že to nie je permanentné riešenie a že to znova vypadne po nejakom čase. Dám vedieť :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.