Mam takový "neřešitelný problém" s UBUNTU 12.04
Strucný popis:
Jednoho dne se mi nepovedlo nabootovat system .Už nevím co přesně GRUB2 hlásil ale něco v duchu "error 8: kernel must be loaded before booting" Tak jsme použil LiveCD a po načtení systému mi bylo oznámeno, že na disku je moc BAD sektoru.Nabízena autokontrola se sekla tak jsem se rozhodl obnovit GRUB pomoci návodu na wiki.ubuntu.cz. Bohužel svazek na kterém byl "nefunkční" systém se nepodařilo mountnout z důvodu poškozeného souborového systému EXT4. Použil jsme proto příkaz fsck konkrétně ext4 -cDfty -C 0 /dev/sd.., znovu obnova GRUB tentokrát bez problému a po restartu system nabootoval a vše vypadalo OK až do prvních chybových hlášek.
Při pokosu o spustění "
centrum software" vyskočilo:
Během sbírání informací o balíčku nastal neřešitelný problém.
Nahlaste prosím tento problém vůči balíčku „update-manager“ a přiložte následující chybovou hlášku:
'E:Otevírám /etc/apt/sources.list.d/google-talkplugin.list - ifstream::ifstream (13: Operace zamítnuta)'Obdobná chyba se vyskytne například při spuštění
informaci o systému nebo při spuštění
Ubuntu ONE...
Odeslání chyby skončí také neúspěšně. Dále jsem vypozoroval, že nefunguje přehrávaní videi na youtube,vimeo v prohlížečích FF,Chrome -pravděpodobně blbne FLASH,dále nejde například spustit gnome player.
Nevím zda je na tom souborový systém tak blbě a zda by pomohla reinstalace nebo to má disk za sebou a dava mi najevo svůj odchod (360dní, 3000 zapnutí se mi moc nezdá).
PS: na stejném disku-jiný oddíl mám ještě jako záložní MINT14 který zatím nevykazuje žádné abnormální chování.
Co si o tom myslíte?