Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a TV karta Jetway TV BT878 [vyřešeno]  (Přečteno 3490 krát)

xmike00

• Návštěvník
Ubuntu a TV karta Jetway TV BT878 [vyřešeno]
« kdy: 04 Února 2007, 22:59:15 »
Zdar borci,
Mam nove nainstalovanou Ubuntu a bojuji s TV kartou, mam Jetway TV ....BT878...atd.
Procetl jsem kotel rad a navodu a po dvou hodinach cteni a zkouseni jsem to konecne rozchodil.

Tady je muj finalni postup pro zprovozneni TV karty:

1) zjistit si cislo karty na: http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/Cardlist.BTTV

2) zadat prikaz: sudo modprobe bttv card=78 tuner=5 radio=1
  ja mam kartu Jetway takze tedy card=78, tuner = 5 si myslim ze je PAL norma a radio=1 zatim nevim...

3) do souboru /etc/modprobe.conf vlozte: options bttv card=78 tuner=5 radio=1
  pokud soubor neexistuje, klidne jej vytvorte.

4) reboot

5) naladit TV, ja jsem pouzil automaticke ladeni v KDETV a v pohode to naslo vsechny kanaly
(jen abych byl presny vstup je tuner a norma PAL)
- Pouzivam i Tvtime a obraz je dokonce lepsi nez ne windousech.

6) zapnout zvuk pomoci mixeru, polozka "analog volume", staci zhlasit.

Dale jsem rozchodil i LIRC s Cesko's home made receiver... pokud chce nekdo s tim poradit, klidne se ozvete...

Doufam, ze tento clanek nekomu pomuze... :-)

Dik, Ubuntu Zdar!

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 03 Dubna 2007, 01:08:37 »
Diky za navod, ktery mi konecne rozchodil kartu. Bohuzel jsem na nej narazil az po dvou hodinach boje... ;)
...kazdopadne ted vsude muzu rikat, ze rozchozeni teto noname karty byla pod Ubuntu otazka dvou prikazu.

Edit: btw ten reboot je podle me zbytecnost (Zeby nejaka deformace z Windows?).
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2007, 17:52:51 »
Citace: fritzek
Diky za navod, ktery mi konecne rozchodil kartu. Bohuzel jsem na nej narazil az po dvou hodinach boje... ;)
...kazdopadne ted vsude muzu rikat, ze rozchozeni teto noname karty byla pod Ubuntu otazka dvou prikazu.

Edit: btw ten reboot je podle me zbytecnost (Zeby nejaka deformace z Windows?).
Ten reboot je nejspíš pro ověření, jestli je modprobe.conf nastavenej správně :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

fritzek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2007, 23:38:32 »
To asi dava smysl ;) Ja restartuji tak jednou za mesic a pak se vzdycky divim, co vsechno zase nejede :D
P4 2.94GHz / 1024MB RAM / NVidia 6600 256MB / 80GB Seagate / DVB MSI Megasky / Leadtek Winfast 2000 / LENNY
NB Centrino Duo / 1024MB RAM / Intel 945GM / Intel wifi 3945ABG / Intel ethernet 100 VE

Rastafar

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Dubna 2007, 19:14:51 »
Diky, pomohlo to, TVkarta mi sice fungovala, ale jen v NTSC, pri nastaveni na PAL (TvTime, Kdetv) obraz lital. Ted uz je to OK.

Pro upresneni v tom NTSC to fungovalo kdyz sem na fotaku nastavil TVout na NTSC a TvTime taky. Kdyz sem na obou nastavil PAL obraz lital.
P4 3GHz, 2GB RAM, Geforce 6600 GT powered by Kubuntu 8.04
One Love - JAH - Rastafari

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.