Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Moje zaciatky na Ubuntu 6.06+problemy  (Přečteno 2795 krát)

ravenman

• Návštěvník
Moje zaciatky na Ubuntu 6.06+problemy
« kdy: 05 Února 2007, 10:48:22 »
:!: Zalozil som tento prispevok aby som nemusel koli kazdemu problemu zakladat novy :!:

*Problem1*Moj prvy problem je s jazykom , pri boote som F2kou navolil Slovensky , potom som pustil instalacku suborom Install z plochy Debianu ,navolil slovencinu , instalacka aj bola po slovensky , ale ked sa debian prvy krat normalne po instalacne spustil tak napriklad , je Applications a otvorim a uz slovenske nazvy su , nechapem preco je to zmixovane , hlavne nazvy anglicky a podnazvy slovensky a zmiesane  , je to neprijemne a neviem co som urobil zle , ,som cakal ze bude vsecko po slovensky , ale aj tak je to zle nieco,za podporu dakujem

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2007, 10:55:16 »
Nejsem teď pod ubuntu, ale myslím, že to mám aj v češtině. Prostě to není všechno přeložené. Systém jako takový by měl být. Ale každá distribuce se zkládá z dalších free nástrojů, které třeba nemají v tom daném jazyce podporu. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

gefo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2007, 12:57:02 »
Vyskúšaj češtinu.Český jazyk je podporovaný lepšie.
Linux Mint 17 Cinamon 64-bit; CPU Intel Core i5; RAM 4GB DDR3, VGA geforce GTS 450; MB ASUS P7H55-M

ravenman

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2007, 07:44:41 »
blbosť , kludne si nainstaluj v slovencine , ale najlepsie v cestine , system po nainstalovani nebude kompletcesky , pripoj ho na internet , zajdi do System- najdi tam jazyky a odskrtni english a najdi tam czech a potom sa ti z netu stiahnu vsetky potrebne veci a potom budes mat cely system po cesky

Spikec

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2007, 11:34:34 »
no me se stalo vpodstate uplne to sami, instalaci sem dal v CZ a pak sem presne jak rikas mel aplikace anglicky a vic veci taky EN, ted uz to mam ok, najel sem do nastaveni jazyku a tam jak mas ten seznam jazyku, tak tam mas myslim nalevo od nazvu kazdyho jazku checkbox, tam se zaskrtl CZ a potom mi to nainstalovalo naky soucasti, po restartu bylo vse cz. Doufam ze sem pomohl.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2007, 20:29:21 »
Tento návod platí pro 6.06, ale taky pro 7.10, 7.04.

Tento postup nainstaluje veškerou češtinu do celého sytému. Bude FIREFOX, K3B OpenOffice, atd. česky!!!

Spustit Synaptic z nabídky: Systém→Správa→Synaptic. Do HLEDAT zkopírujeme: language-pack-kde-cs-base, nebo language-pack-kde-cs. Stačí hledat jeden z nich, ten druhý najde Synaptic automaticky. Dát instalovat. Soubory se stáhnou a nainstalují.

Další počeštění aplikací a celého Ubuntu Gnome/KDE použijeme jen v případě, ze předešlý krok s počešťováním nevyšel.

1. Doinstalovat kontrolu českého pravopisu pro openoffice baličky: myspell-cs-cz

2. Počeštit celou openoffice balíčky: openoffice.org-help-cs, openoffice.org-thesaurus-cs, openoffice.org-l10n-cs

3. Nainstalovat kontrolu českého pravopisu do firefoxe balicky: aspell-cs

4. Počeštit firefoxe balíčky: mozilla-firefox-locale-cs-cz

5. Nainstalovat 1-4 najednou balíčky: language-support-cs

6. Počeštit cely systém s gnome balíčky: language-pack-cs, language-pack-gnome-cs

7. Počeštit cely systém s kde balíčky: language-pack-cs, language-pack-kde-cs

Citace: ravenman
:!: Zalozil som tento prispevok aby som nemusel koli kazdemu problemu zakladat novy :!:
Proč zakládat něco, co je vyřešeno, stačí jen používat v záhlaví VYHLEDAT.

http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=13167

ravenman

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2007, 22:59:10 »
akym programom rozbalim RAR lebo som skusil ARK a XArchiver  a kazdy pise ze nema podporu na to cico , dakujem

ByTrit

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Srpna 2007, 23:05:55 »
cez synaptic si vyhladaj unrar a nainstaluj potom by ti to malo ist

ravenman

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 23 Srpna 2007, 23:31:34 »
perfekt uz idu aj tie programy , len sranda ze si neninstalovali tuto kniznicu/zavislost

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 24 Srpna 2007, 10:12:25 »
RAR je uzavřený formát, takže ty dva programy si vlastně myslí, že ho nepotřebují. :) Vliv budou mít nejspíš i licence. Kdo chce více, musí doinstalovat. Počítá se s tím i v průvodci po instalací.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.