Ďakujem Ti za rady, ktoré si mi poskytol. Mal som aj Kubuntu, ale ubuntu sa mi lepšie páči.
Dnes ráno som nainštaloval 12.04 a znova pád. Ta istá hláška, chcel som vyskúšať, že ktorý program alebo čo mi to robí. Po inštalácii bežalo všetko v poriaku. Nakoľko nemám po spustení ubuntu spustený numlock tak som z fora použil toto: Z konzole:
1. sudo gedit /etc/lightdm/lightdm.conf
2. na konec souboru přidat následující řádek
greeter-setup-script=/usr/bin/numlockx on
3. uložit, zavřít
Potom, keď som urobil vyššie uvedené, reštartol som pc ajhľa nenaštartovalo mi zbuntu ale vyskočila už uvedená hláška.
Potom som vo win vymazal disky ubuntu a nainštaloval 13.04 aj nejaké programy a beží to v poriaku a teraz aj toto píšem v 13.04. Mal som už podozrenie v predchadzajúci inštaláciach, že mi tie pády robí inštalacia numlock, ale nechcel som tomu veriť až dnes po mnohých inštaláciach som prišiel na to, že je to ono.
Teraz keď inštalujem nejaký program, tak vždy radšej reštartujem pc aby som zistil, či mi to znova nepadne. Možno je to blbosť ale teraz som si nedal ten numlock a ide to v poriadku. Radšej budem numlock zapínať ručne a nebudú ma hnevať samé pády pc.
Diky.
Jestli můžu jednu malou radu.
Nejlepší před instalací na disk je zkusit si před instalaci na disk spustit Live CD a vyzkoušet to jak to šlape a teprve potom jít na ostrou instalaci. Ušetří ti to spoustu nervů a času
Tak v poslednom čase ani toto nie je zárukou, že fungujúce Live CD ide bez problémov po nainštalovaní.
@igorg - môj názor už poznáš . Ja by som ti navrhol vyskúšať aj iné distro, napríklad Kubuntu, samozrejme 12.04. Je to distro, ktoré si upravíš naozaj podľa svojej vôle. A ak sa ti páči prostredie Unity, tak upraviť Kubuntu na Unity je úplná maličkosť- pozri SEM.
Aj keď sú LinuxMint, Lubuntu, Xubuntu, Kubuntu a iné, založené na Ubuntu, aj tak nefungujú na tom samom PC rovnako.
Ak sa rozhodneš nainštalovať U 12.04, tak odporúčam urobiť naozaj čistú inštaláciu (formát / a aj /home), aby z 13.04 neostalo nič. Pretože skryté súbory v /home z 13.04 môžu narobiť neplechu.