Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na Grafický tablet Wacom Bamboo  (Přečteno 5441 krát)

somi

• Aktivní člen
  • *
Jak na Grafický tablet Wacom Bamboo
« kdy: 27 Května 2013, 22:41:10 »
Zdravím všechny. Používám Mint 13 KDE. Koupil jsem si tablet Wacom Bamboo 3 Pen, protože jsem  četl, že v Ubuntu funguje ihned po zapojení. Samo to nefunguje. Tak jsem zkoušel instalovat podle návodu. Tady jsem jeden našel, ale je asi starý:

http://jank.blog.root.cz/2010/10/15/neco-pro-hracicky-tablet-na-kresleni-i-ovladani-systemu/

Když jsem to podle tohoto návodu zkoušel, psalo mi to v konzoli chyby. (špatné příkazy, neexistující soubory atd.)  Ve Windows se tablet spustí automaticky sám.

Tady je druhý návod:
http://www.abclinuxu.cz/faq/mysi/jak-zprovoznit-tablet
jenže v Mint 13 KDE nemůžu najít xorg.conf

Je tady nějaký machr, který mi a určitě nejen mi pomůže?  A nebo změním distro, ve kterém to pojede. Předem děkuju.
« Poslední změna: 28 Května 2013, 05:17:36 od somi »

Cuore

• Závislák
Re:Jak na Grafický tablet Wacom Bamboo
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2013, 06:52:05 »
tady si diskuzi četl?
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=56996.msg478608#msg478608
podle všeho jede na 12.04LTS
« Poslední změna: 28 Května 2013, 06:54:43 od Cuore »

somi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2013, 15:26:23 »
No tam je právě odkaz na to, co jsem uváděl výše a co nefunguje.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2013, 16:18:42 »
no nefunguje v mint 13 ale v ubuntu 12.04 by to mělo běhat, tak proč to nevyzkoušet. Přeci na distru ti nesejde
Citace
A nebo změním distro, ve kterém to pojede
Machr ti to na dálku stejně nerozchodí  :(

somi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2013, 23:02:14 »
Používal jsem dlouho Ubuntu, pak jsem zkusil PCLinuxOS, pak LinuxMint u kterého jsem skončil. Ze všeho nejvíce mi vyhovuje Kde4. Proto bych nerad kvůli tabletu přeskakoval na něco jiného. To nikdo v republice nemá tak rozšířený tablet Wacom Bamboo? Ve Windows naskočí hned po startu a jede bezchybně. Ale s Windows jsem už dávno skončil a už se nevrátím. Až teď jsem si všiml, že na odkazu výše je už novější návod. Ale na Natty a Oneiric, tj. Ubuntu 11. Je to stejné i na Ubuntu12? Dočetl jsem se že Mint 13 je naroubované ubuntu 12.04. A Ubuntu 12.04 už by mělo mít podporu v jádru. Tak uvidím. Jsem z toho na větvi.
« Poslední změna: 29 Května 2013, 13:08:42 od somi »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 29 Května 2013, 09:11:27 »
mint je jak píšeš naroubované na ubuntu a pokud tíhneš k KDE tak si nainstaluj kubuntu-desktop
=kubuntu]http://wiki.ubuntu.cz/p%C5%99echod_z_ubuntu_na_kubuntu_xubuntu?s[]=kubuntu

somi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 29 Května 2013, 12:29:11 »
Klidně přejdu na Kubuntu. Není problém. Chtěl bych se ještě zeptat. Je to stejné, pokud nainstaluji Ubuntu 12.04 a přepnu ho na Kubuntu (po nainstalování balíčku kubuntu-desktop), a nebo když nainstaluji originál Kubuntu 12.04? Je to rovnocenné? Co bude pro mne vyhodnější když se píše, že tento tablet jede v Ubuntu 12.04, ale já chci používat KDE?
« Poslední změna: 29 Května 2013, 13:09:32 od somi »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Května 2013, 13:20:54 »
osobně mám lepší zkušenosti s čistou instalací ubuntu a pak natáhnou případný desktop. Sice si natáhneš např do jmenovaného KDE smetí z unity a vlastně ubuntu jako takového. Ale zase jako plus vidím to, že většina návodů je pro ubuntu a tak si je nemusíš upravovat, protože to rozchodíš a pak jen přepneš do žádaného desktopu, kde danou aplikaci jen využíváš. Ale je to jen na tobě, špatné zkušenosti mám spíš s čistou instalací Lxde, Xfce, kde to není dotaženo, tak jak je originální ubuntu a mám k řešení víc věcí. Kubuntu jsem použil naposledy v roce 2010, tak se to třeba u něj zlepšilo.

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29 Května 2013, 17:02:46 »
Když jsem to podle tohoto návodu zkoušel, psalo mi to v konzoli chyby. (špatné příkazy, neexistující soubory atd.)  Ve Windows se tablet spustí automaticky sám.

Začni s tím, že sem dej výstup z terminálu. Včetně toho, jak to tam zadáváš, tak i odpovědi systému.
Je potřeba zjistit, jaké špatné příkazy tam zadáváš a jaké neexistující soubory to postrádá, atd.

Přeinstalace na Ubuntu 12.04 nebo kubuntu nemá význam, protože mint 13 Maya je založena na Ubuntu 12.04.
Je kompatibilní s repozitáři ubuntu, takže můžeš používat i ubuntí repozitáře pro 12.04.
« Poslední změna: 29 Května 2013, 17:06:26 od beer »

somi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 29 Května 2013, 21:41:52 »
Já nic nezadávám. Jednoduše se  mi tablet v nastavení neobjeví. Proto nevím, jaký výstup bych měl poslat.
Tak jsem udělal zkoušku a vyzkoušel několik Live distribucí. Tady je výsledek.

Tablet jede ihned po spuštění u:

Ubuntu 12.04 Unite
Linux Mint 14 KDE
LInux Mint 14 Cinnamont

Nejede v:

Kubuntu 12.04 KDE
Linux Mint 13 KDE

Takže zítra se rozhodnu buď to Mint 14 KDE  nebo Ubuntu 12.04 (pokud si nezvyknu na Unite tak s KDE)
Děkuju všem za pomoc.
« Poslední změna: 30 Května 2013, 14:08:15 od somi »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.