Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba při vypalování  (Přečteno 2298 krát)

Holi-cz

• Návštěvník
Chyba při vypalování
« kdy: 31 Května 2013, 18:20:47 »
Zdravím,

vypaluji DVD (video ze ségry plesu) a při vypalování nastane neznámá chyba .. Jak to řešit? Děkuji. Log v příloze, do přílohy se nevešel.

[příloha smazaná administrátorem]

Orisi

• Host
Re:Chyba při vypalování
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2013, 21:44:09 »
Zkušenější mě " ukamenují " . Používám Nero Linux 4 . Nikdy se mě nestalo , aby v Linuxu něco nešlo vypálit . Mám většinou menší disky a Nero se svojí velikostí je výhodou oproti K3B . Tím opravdu myslím velikost a ne kvalitu ;)

janek-m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2013, 23:10:57 »
Nero Linux sa aj mne dostal do rúk v podobe skúšobnej verzie. Musím povedať, že fungoval porovnateľne dobre ako verzia pre WIN. Podľa TOHTO je vývoj tejto aplikácie už ukončený a nebude sa ďalej vyvíjať.

@Holi-cz: skúste stiahnuť K3b a vypáliť to video v tejto aplikácii. S Braserom nemám veľmi dobrú skúsenosť.

Holi-cz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Června 2013, 17:22:03 »
Výborně, díky oběma :) .. Vyzkouším oba programy a uvidím který mi sedne lépe.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 02 Června 2013, 17:32:06 »
Orisi !!!

To že vychvaluješ Nero mi nevadí ale že sem dáváš odkazy na nelegální kopie tak to mi opravdu vadí!!! >:(
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Června 2013, 17:36:30 »
Jinak já pokud potřebuji hodit nějaká videa na Video DVD tak použiji program DeVeDe který najdeš v centru software pro Ubuntu a ten ti video převede a přeformátuje do ISO souboru na který se můžeš před vypálením podívat třeba programem VLC a pak jednoduše pravým klikem myši na ISO soubor a zvolit Zapsat na disk... ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 03 Června 2013, 09:42:16 »
Problém bych viděl možná v tom, že to má Holi-cz v souborech zkopírovaných z video dvd a snaží se to vypálit jako datový disk?

Jak jsi Holi ty soubory do té složky dostal? Jen si je zkopíroval? To by mohl být problém, pokud bylo DVD chráněno pomocí CSS ochrany. Nebo pomocí nějakého programu? Rozdíl mezi dvd-video a datovým dvd není jen ve struktuře a použitém kódování, ale v tom, že video dvd je vlastně lineární stream, který nemůžeš vypalovat stejným způsobem jako datové dvd. Představ si to jako gramofonovou desku.

Pokud chceš zkopírovat dvd-video, tak mne se nejvíc osvědčil postup přes dvd-shrink. Není to sice program určený pro linux, ale skrze wine nebo playonlinux mi funguje skvěle. Odstraní ochranu CSS, nepotřebné titulky, reklamy, menu, atd. Jsou linuxové alternativy (K9copy a pod), které nemám moc vyzkoušené. Zkrze dvd-shrink uděláš iso obraz z původního dvd a ten iso obraz už snadno přes brasero nebo cokoliv jiného v linuxu vypálíš. Nebo můžeš zkusit původní video přegrabovat například pomocí arista-transcoderu do x.264 nebo web_gl a výsledný soubor snadno vypálíš jako datový na dvd. S formátem x.264 si většina dvd přehrávačů nebo PC snadno poradí, web_gl je nový formát od google, který se hodí zejména pro youtube.
« Poslední změna: 03 Června 2013, 09:45:54 od beer »

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Června 2013, 10:37:18 »
K9copy je naprosto dokonalý ;)

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 03 Června 2013, 11:05:02 »
K9copy je naprosto dokonalý ;)

Umí odstranění menu, nepotřebných stop, bonusů atd.? Možná na ho začnu používat, zvyk je železná košile, zatím jsem se držel osvědčeného dvdshrinku, protože ten ovládat umím...

Ještě mám dobrou zkušenost s grabováním přes handbrake, který funguje i na windows. Bohužel v linuxu má jen 32 bitovou variantu, která se nedá používat na 64 bitovém ubuntu.
« Poslední změna: 03 Června 2013, 11:08:46 od beer »

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 03 Června 2013, 12:13:23 »
Umí vše co říkáš, ještě umí automatické zmenšení z dvou vrstvého DVD na jednovrstvé. Taky umí číst jen z kopírovaných souborů přímo z dvd.
Je potřeba samozřejmě mít nainstalované z medibuntu libdvdcss2. ;)

Po instalaci jsou dvě verze kdy jeden je K9copy assistant kde to je vážně jak pro blbé, osobně používám tu assistant verzi jelikož nad tím vůbec nemusím přemýšlet. ;)

[příloha smazaná administrátorem]

beer

• Host
« Odpověď #10 kdy: 03 Června 2013, 12:21:57 »
Umí vše co říkáš, ještě umí automatické zmenšení z dvou vrstvého DVD na jednovrstvé. Taky umí číst jen z kopírovaných souborů přímo z dvd.
Je potřeba samozřejmě mít nainstalované z medibuntu libdvdcss2. ;)

Po instalaci jsou dvě verze kdy jeden je K9copy assistant kde to je vážně jak pro blbé, osobně používám tu assistant verzi jelikož nad tím vůbec nemusím přemýšlet. ;)

Tak to je super. Co se týká toho zmenšení, to umí i ten shrink. Je to ale vždy na úkor kvality. Osobně dávám přednost zachování kvality a uložení jako x.264 nebo web_gl, na to je dobrý ten arista transcoder, ale ten zase neumí odstranit myslím ty nepotřebné věci, takže ho kombinuji se shrinkem. To k9copy budu muset vyzkoušet, doufám, že nemá závislosti na půlku KDE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.