Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak získat aktualizace?  (Přečteno 1554 krát)

Tauranian

Jak získat aktualizace?
« kdy: 07 Června 2013, 13:06:50 »
Zdravím vás,

v tématu Empathy - Nelze přidat ICQ jsem se dočetl, že dnes vyšla aktualizace opravující problém s přidáním Facebook účtu do Empathy (tedy do Online účtů). Chci se zeptat, jak tuto aktualizaci získat. Správce aktualizací mi totiž žádnou takovou aktualizaci nenabídl.

Taktéž bych se chtěl zeptat, jak získat aktualizaci Empathy.

Děkuji mockrát. :)

Rover623

Re:Jak získat aktualizace?
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2013, 13:49:25 »
Tady je repo s portama z GNOME 3 které nejsou v hlavní aktualizační větvi Ubuntu
Kód: [Vybrat]
ppa:gnome3-team/gnome3 tam by se mělo postupně vše pro GNOME 3.6 objevit

Tauranian

« Odpověď #2 kdy: 07 Června 2013, 14:45:28 »
A proč vlastně nejsou takovéto aktualizace i v hlavní aktualizační větvi?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 07 Června 2013, 17:22:49 »
Tady je repo s portama z GNOME 3 které nejsou v hlavní aktualizační větvi Ubuntu
ppa:gnome3-team/gnome3 tam by se mělo postupně vše pro GNOME 3.6 objevit

V tomto repozitáři je nejnovější verze GNOME (pro U13.04 momentálně 3.8.2) a rozhodně ne stabilní. Radit někomu neznalému jeho přidání není vůbec rozumné.

Tauranian

« Odpověď #4 kdy: 07 Června 2013, 17:42:19 »
Tak já stejně používám prostředí Unity. :)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 07 Června 2013, 17:52:21 »
Tak já stejně používám prostředí Unity. :)

Ubuntu je založené na GNOME, jen používá jiné desktopové prostředí. Momentálně se ale situace taková, že z aktualizace ze zmíněného ppa bys nebyl zrovna nadšen ;)

Tauranian

« Odpověď #6 kdy: 07 Června 2013, 17:57:08 »
Takže Ubuntu je založená na Gnome, ale je distribuován s výchozím desktopovým prostředím Unity. Tak to trochu nechápu ale budiž. :-)

A tyto aktualizace se zobrazí i v repozitáři pro prostředí Unity?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #7 kdy: 07 Června 2013, 19:38:12 »
GNOME zahrnuje aplikce založené na GTK+ toolkitu (správce souborů, prohlížeč obrázků, přehrávač videa, ...) a základní komponenty desktopového prostředí, jako je třeba sytém ukládání uživatelských dat a práce s nimi. Vrstva, která komunikuje s uživatelem a zahrnuje správce oken, je v případě Ubuntu prezentována Unity. Výchozí prostředí GNOME - GNOME Shell, je možné do Ubuntu doinstalovat vedle Unity a přepínat mezi nimi při přihlašování do systému. Diskutovaný ppa aktualizuje GNOME knihovny, na kterých Ubuntu stojí na vývojové verze. Jelikož si Ubuntu plno věcí mírně ohýbá, je potřeba všechno sladit a to se v poslední době týmu stojícím za tímto ppa nedaří, prostě je to rozbité a něktré věci nefungují.

A piš normálně, kdo má tu kurzívu číst ;)

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 07 Června 2013, 20:02:30 »
Když jsem to zkoušel naposled (cca 14 dní zpátky) chovalo se to na 13.04 normálně, jen to aktualizovalo některé aplikace na vyšší verze. Nicméně i sami autoři uvádějí, že pokud něco selže, má se použít ppa-purge

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #9 kdy: 07 Června 2013, 20:16:01 »
Když jsem to zkoušel naposled (cca 14 dní zpátky) chovalo se to na 13.04 normálně, jen to aktualizovalo některé aplikace na vyšší verze. Nicméně i sami autoři uvádějí, že pokud něco selže, má se použít ppa-purge

Najdou se asi i takové systémy, kde to může fungovat, ale mám dva C2D systémy s různými grafikami (AMD, Intel) a na obou se podělala správa plochy a přestalo fungovat Centrum Softwaru. Že nejsem sám dokazují mnohé diskuze na netu. GNOME Shell má problémy taky, v zásadě větší, než Unity, kterému stačí zakázat Nauilovi správu plochy a zapomenout na USC :)

Tauranian

« Odpověď #10 kdy: 07 Června 2013, 20:17:11 »
A jak je na tom Gnome Shell s HW nároky? Bere si více než Unity? A jak se vůbec Gnome Shell dá nainstalovat?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #11 kdy: 07 Června 2013, 20:22:17 »
A jak je na tom Gnome Shell s HW nároky? Bere si více než Unity? A jak se vůbec Gnome Shell dá nainstalovat?

Prostě to zkus:
apt-get install gnome-shellpo odhlášení si můžeš vybrat nově nainstalované GNOME sezení a přihlásit se do něj. Odinstalovat ho můžeš vždycky, ale za pět minut nepoznáš o čem to je ;)

Tauranian

« Odpověď #12 kdy: 07 Června 2013, 20:24:53 »
Proto se ptám zkušenějších. ;)

Tauranian

« Odpověď #13 kdy: 07 Června 2013, 22:25:27 »
Jinak jsme trošku odbočili od tématu. :-)

Kdy se tedy dostanou tyto aktualizaci i k uživatelům jako jsem já (nainstalované Ubuntu 13.04) bez přidání nějakých speciálních balíků nebo upravení nějakého nastavení?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.