Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Výpadek při instalaci  (Přečteno 1807 krát)

jozifek

• Návštěvník
Výpadek při instalaci
« kdy: 20 Července 2013, 15:04:07 »
Zdravím,
mám takový větší problém. Koupil jsem si notebook Lenovo ThinkPad edge e535 a chci si nainstalovat linux. Bohužel při instalaci distribuce Fedora 17 mi notebook při 98% instalace kleknul. Když jsem šáhl k větráku byl úplně vařící. Poté jsem to zkusil znovu, 98% a zase to spadlo. Zkusil jsem to ještě jednou.. do třetice všeho dobrého řekl jsem si. Taky že jo... Fedora se mi doinstalovala, nějakou dobu jsem i fedoru používal... asi 10 minut a opět to spadlo. Tak jsem myslel že mám špatnou instalačku a zkusil Ubuntu. Napřed jsem zkusil spustit bez instalace, naskočí používám nějakou chvíli a opět to samé.. sad už nevím co s tím sad buď lenovo nebo AMD nepodporuje linux sad. Prosím mohli by jste někdo poradit? Předem díky

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Výpadek při instalaci
« Odpověď #1 kdy: 20 Července 2013, 15:24:17 »
Už hned po koupi při prvních problémech vás mělo trknout a hned ten šmejd vrátit! Hádám že se to AMD respektive ATI šíleně přehřívá tak bios raději vypne.
Vyřešit by to měli nesvobodné ovladače grafiky od výrobce a pak by se měl přestat přehřívat. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

janek-m

• Host
« Odpověď #2 kdy: 20 Července 2013, 15:39:59 »
Možno, že by nebolo od veci vyskúšať najnovšiu verziu Fedori 19: http://fedoraproject.org/sk/get-fedora, ak je v 17 nejaký problém s podporou HW. Tak isto neuvádzate, akú verziu Ubuntu ste chceli inštalovať.
Samozrejme, počas inštalácie by NTB nemal dosahovať také teploty, aby sa vypol. Avšak, počas horúcich dní, je takáto situácia dosť možná. Skúste nechať NTB dobre vychladnúť a pokúsiť sa o inštaláciu ešte raz. A ako už uviedol Radek, po inštalácii doinštalovať ovládače na GK. teploty NTB môžte priebežne kontrolovať príkazom v terminále "sensors"

jozifek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2013, 15:47:06 »
Díky moc za rady, ale nejsem si jist že stihnu vyhledat a nainstalovat ovladače když to běží fakt jen nějakou chvíli :/ a navíc ty výpadky jsou hlavně u instalace. Vrátit mě to už taky napadlo ale asi znáte Alzu ze stránky reklamace. Jinak Ubuntu jsem se pokoušel nainstalovat verzi 12.10. Ale vím že to není poškozený, protože jsem ho již používal na jiném stroji.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2013, 15:49:03 »
V alze jde vrátit bez problémů do čtrnácti dnů... maximálně si odečtou nějaký manipulační polatek cca 5%.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jozifek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2013, 15:58:00 »
Mno... ten notebook mám už delší dobu než 14 dní :/

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 20 Července 2013, 16:34:49 »
Pak je to horší, jejich servis a technická podpora jsou na tom asi podobně jako ty jejich notebooky. Každému doporučuji si před nákupem od Lenova prostudovat alespoň chvilku jejich anglické diskuzní fórum a velmi rychle vás přejde chuť si od nich nějaký notebook koupit.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 20 Července 2013, 16:47:30 »
Lonovo je mnohem levnější a windows mi tam jede bez problémů....... tohle mám na talíři pořád, když se snažím ospravedlnit nefunkční Linux na těchto kvalitních a levných strojích  ;D

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 20 Července 2013, 17:10:48 »
Citace
Lonovo je mnohem levnější a windows mi tam jede bez problémů

Windows tam právě taky nejede bez problémů, důkazem je právě to jejich fórum, kde se neustále dokola řeší to samé. Nefungující přepínaní grafik, nefunkční webky a zvuk a síťovky které fungují podle toho jaké je počasí. Někdy si říkám co je lepší, Acer řada Aspire, která opravdu tu levnou konstrukci neskrývá, ale uvnitř je alespoň fungující vnitřek nebo Lenovo, kde ty levné plasty nejsou, ale vnitřek je prostě odpad, navíc ještě udělaný tak aby tam uživatel pokud možno nemohl nic vyměnit nebo opravit.

A jen taková maličkost, jejich slavnej ThinkPak (když pominu tu děsnou klávesnici a mnoho dalšího), se chlubil vodotěsností proti tekoucí vodě a cenovkou přes 50 000,- kupodivu vydržel jen do doby než na něj trošku zapršelo. Zlatý IBM

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 21 Července 2013, 11:17:56 »
ThinkPad zanikl v době kdy to od IBM převzalo Lenovo. Je to spíš zneužívání staré dobré značky ke svému obohacování.

Je to jako s panem John MCafee a jeho původně slavným stejnojmenným bezpečnostním programem, ze kterého se stal po prodeji Malware od kterého John dává dost výrazně ruce pryč.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bKgf5PaBzyg</a>

Už jen čekám kdy IMB se začne takto razantně ohrazovat proti spojování ThinkPad=IBM jelikož v současné době by je to jen poškozovalo!

ps: dnes mám ale trollící náladu. ;D

Rover623

« Odpověď #10 kdy: 22 Července 2013, 09:42:19 »
Nicméně tazateli to nevyřeší to přehřívání a tam se obávám, že i pokus o instalaci Windows dopadne podobně. Takže mu nezbude než to nakonec stejně reklamovat.

Jen bych ještě dodal, že původní McAfee Antivirus byl program do příkazové řádky, nikdy to žádné GUI nemělo.

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
« Odpověď #11 kdy: 22 Července 2013, 10:20:44 »
Nešla by instalace z textového prostředí, která by neměla tak zatížit grafickou kartu?
Zkus stáhnout instalační médium pro Ubuntu server a provést instalaci z něj.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.