Dobrý den, prosím o radu. Potřebuji rozběhnout Ufonův modem Anydata 510L na Ubuntu 13.04. Vyzkoušel jsem snad vše, co jsem našel a došly mi nápady.
Ubuntu modem najde (v Nové mobilní širokopásmové připojení mi svítí, že chci vytvořit připojení pro mobilní širokopásmové zařízení AnyDATA CDMA Products), objeví se jako zařízení mobilní širokopásmové, lsusb najde AnyDATA Corporation CDMA(UMTS/GPRS modem, všechno se zdá být v pořádku, vytvořím připojení #777/ufon/ufon - PAP/CHAP a nic

- pravděpodobně to bude tím, že mi ve správci sítí svítí, že mobilní širokopásmová - není povoleno. Ale netuším proč. On ho na jednu stranu vidí, na druhou se tváří, že ho nevidí. Je zapnuto, je připojeno, je nalezeno, připojení vytvořeno a nic. Gnome PPP píše, že nemůže otevřít modem (Cannot open /dev/ttyUSB0: Permission denied).
Nicméně bych se rád Gnome PPP vyhnul, když to správce sítí umít tak nějak od přírody. usb-modeswitch nejnovější, wvdial nejnovější, všechny aktualizace nainstalované. Vážně už nemám žádný nápad a ani google mi nic nového už neporadil.
Prosím, nevíte někdo, co s tím? Za odpověď děkuji a přeji příjemný den. Honza