Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizel launcher, dash, ... [vyřešeno]  (Přečteno 4370 krát)

fretka323

• Návštěvník
Zmizel launcher, dash, ... [vyřešeno]
« kdy: 22 Července 2013, 13:55:08 »
Zdravím,
asi 5 dní v kuse mi jel počítač (neměl jsem důvod ho vypnout) a teď když jsem ho restartoval tak po přihlášení mi najede plocha ale ostatní prvky unity ne. (mám prostě jenom plochu nic jiného). Když spustím kteroéukoliv aplikaci z plochy nebo otevřu dokument tak se nezobrazí ani ovládací prvky (zavřít minimalizovat zvětšit). Zkoušel jsem spustit systém v recovery mode ale nepodařilo se to (psalo to něco o Low Graphic mode). Je to stejné i u jiných uživatelů (teda jenom Host jiní uživatelé tam nejsou) ale přihlašovací obrazovka je v pohodě. Psal jsem že jsem vypl systém po dlouhé době ale to proto že jsem měl spuštěný terminál (a v něm nano) a když jsem terminál zavřel tak už nešel spustit ani z dashe ani Ctrl+Alt+T tak jsem restartoval v naději že se zase oběví ale po restartu toho zmizelo víc :(.
Neví někdo jestli pomůže něco jiného než reinstalace unity? Děkuji za všechny odpovědi.
« Poslední změna: 22 Července 2013, 21:15:00 od fretka323 »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

fretka323

• Návštěvník
Re:Zmizel launcher, dash, ...
« Odpověď #2 kdy: 22 Července 2013, 15:20:42 »
Díky a omlouvám se za mojí neochotu hledat ono to z mobilu na pomalé WiFi nejde moc dobře ale hned vyzkouším
P.S.: Aplikace terminál je z Unity že? protože kdyby ne nedovedu si vysvětlit proč zmizel  ???

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 22 Července 2013, 15:21:30 »
Díky a omlouvám se za mojí neochotu hledat ono to z mobilu na pomalé WiFi nejde moc dobře ale hned vyzkouším
P.S.: Aplikace terminál je z Unity že? protože kdyby ne nedovedu si vysvětlit proč zmizel  ???

Terminál otevřeš i klávesovou zkratkou Ctrl+Alt+t
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

fretka323

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Července 2013, 15:49:49 »
Takže jsem zkoušel podle postupu resetovat unity ale vždycky jsem zkončil u aktualizace repozitářů (vypsalo to u balíku main/binary chybu 404 ale nevím co to má společného s mým problémem) a dál to nešlo (nenašlo to balík unity-reset). Zkusil jsem znaova nainstalovat unity protože se ubuntu tvářilo jakoby tam vůbec nebylo a pak se rozjelo normálně jen tam chybí většina aplikací (co vidím tak zmizelo všechno co jsem neinstaloval já a nautilus, správce archívů + aplikace které jsou ,,systémové" (sledování systému, podrobnosti, ...)).

Citace
Terminál otevřeš i klávesovou zkratkou Ctrl+Alt+t
Už v prvním přízpěvku jsem psal že nejde otevřít ani s Ctrl+Alt+T

Už fakt nevím co mám udělat :(

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Července 2013, 16:06:40 »
Nechápu jak se ti tohle mohlo u stabilní 12.04 stát, takové blbosti mě potkali jen u vývojových řad.
Tak si můžeš nainstalovat ten balík ručně třeba viz. o pár řádek níž...
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=68118.msg488584#msg488584

a do terminálu se dá také přepnout pomocí Ctrl+Alt+F1 a F7 zase zpět až to doděláš...
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

fretka323

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Července 2013, 16:10:31 »
S tím přepnutím do konzole přes Ctrl+Alt+F1 to vím ale fakt jsem si nevšiml toho balíčku ke stažení... a jo je to stabilní ubuntu ale ne 12.04 ale 13.04

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 22 Července 2013, 16:14:16 »
Aha tak tím se to vysvětluje... 13.04 není stabilní LTS a je nevhodná pro nové uživatele právě pro to aby nemuseli řešit tyhle věci. ;)

Jinak ten Unity-reset ti pomůže. také jsem s tím už jednou bojoval...:) všude jinde mám stabilní 12.04 LTS a mám klid, a na svém 13.04 kvůli tomu abych věděl co se na nás chystá...

fretka323

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Července 2013, 17:48:06 »
Tak unity reset nespustim protože mi pokaždé vyhazije hromadu chyb (je jich hodně že když se vypysují tak to vypadá jakoby obrazovka blikala) a odstranit a nainstalovat unity taky nejde zase to vyhodilo větší množství chyb :( tak fakt nevím

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #9 kdy: 22 Července 2013, 17:48:56 »
Co používáš za ovladače ke grafice, potažmo jakou máš grafiku a ovladače? ATI - Nvidia a svobodné/nesvobodné?
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

fretka323

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 22 Července 2013, 20:48:40 »
Grafik :Gallium 0.4 on NV96v
Ovladače nevím (co používám linux tak ovladače neřeším) ale ta grafika je... možná jsem jedinný ale takovou ani neznám :) ten počítač jsem totiž od někoho dostal už poskládánný a mám ho na chatě.

EDIT:
Blbě jsem to přečet :) mám svobodné

fretka323

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 22 Července 2013, 21:14:43 »
Tak vyřešeno.
Nainstaloval jsem tasksel a dělal jsem jakože tam unity nemám vůbec a nainstaloval jsem Ubuntu Deskopt no a teď jede vše bezchybně. Díky všem co se zůčastnily mého problému a pokoušely se mi pomoct.

nowiss

• Návštěvník
  • UBUNTU FOREVER
Re:Zmizel launcher, dash, ... [vyřešeno]
« Odpověď #12 kdy: 10 Ledna 2016, 21:28:04 »
Zdravím, mám podobný problém s launcherem a dashem. Vidím jen dokumenty na ploše a nejde mi spustit ani terminál přes Ctrl Alt T. Nevím jak mě napadlo Ctrl Alt Del, ale to funguje. Zkoušel jsem už všechno možné, pročítám tady fórum, ale všude všechno začíná Spust terminal. Nevíte někdo o jiné klávesové zkratce, nebo jak spustit terminal? Děkuji

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #13 kdy: 11 Ledna 2016, 07:00:36 »
Zdravím, mám podobný problém s launcherem a dashem. Vidím jen dokumenty na ploše a nejde mi spustit ani terminál přes Ctrl Alt T. Nevím jak mě napadlo Ctrl Alt Del, ale to funguje. Zkoušel jsem už všechno možné, pročítám tady fórum, ale všude všechno začíná Spust terminal. Nevíte někdo o jiné klávesové zkratce, nebo jak spustit terminal? Děkuji

Ctrl+alt+F1 funguje ?
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

nowiss

• Návštěvník
  • UBUNTU FOREVER
« Odpověď #14 kdy: 12 Ledna 2016, 20:36:04 »
Nefunguje. Teda spíš nefungovalo. Včera jsem to vzdal a přeinstaloval :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.