Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PrivitizeVPN - ,,vir"? ve wine  (Přečteno 1441 krát)

smutnafoto

• Návštěvník
PrivitizeVPN - ,,vir"? ve wine
« kdy: 01 Srpna 2013, 21:21:06 »
Ahoj/dobrý den,
hledala jsem ke stáhnutí demo verzi programu bibble a na oficiálních stránkách jsem nenašla, tak jsem vsadila na google, a z nepozornosti jsem si natáhla ,,privitize VPN" což je podle všeho něco, co bude dělat bordel. Nevím přesně co by mi mělo běžet v TOP, ale příjd emi že tu toho je nějak moc. Dá se ho nějak zbavit? Nevím, co to na linuxu dokáže, ale nechci to šířit dále.
Děkuji za pomoc, snad jsem nezařadila do špatné kategorie

Rover623

Re:PrivitizeVPN - ,,vir"? ve wine
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2013, 21:48:28 »
Do systému se těžko natáhne něco co není přímo určeno pro Linux, navíc by takový program musel požádat o schválení instalace přes DPKG, tudíž by se systém ptal na heslo

smutnafoto

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Srpna 2013, 21:50:24 »
Takže můžu být klidná? Radši to řeším než abych pak zbytečně něco tahala.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 01 Srpna 2013, 22:14:42 »
Při instalaci čehokoli mimo podepsané repozitáře systému, se to vždy ptá na heslo, navíc se objeví okno s tím co se do systému pokouší nainstalovat.

Pokud by šlo o nějaký program ve Wine, který se doinstaluje bez schválení jako doplněk něčeho jiného, tak ten samozřejmě zůstane nainstalovaný ve virtuálním disku ve Wine. Ovšem v takovém případě by jeho spouštění bylo velmi obtížné, jednak by mohl běžet pouze tehdy, pokud běží Wine. A navíc by se musel spouštět spolu s aplikací se kterou se nainstaloval, protože Wine nic takového jako klíče "Po spuštění" nezná.

smutnafoto

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Srpna 2013, 22:19:10 »
Dobře, děkuji moc za vysvětlení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.