Zdravím, vyštrachal sem doma starší železo Dell Optiplex GX280 a řekl jsem si, že to využiju jako menší domácí server. Po instalaci Debianu 7 mě ale čekalo nemilé překvapení. Když chci pingnout např. doménu google.com, vypíše mi to unknown host. Když pingnu modem na interní IP 192.168.0.11, tak žádná odezva. Když pingnu ale jakýkoliv počítač v síti, tak se ozývájí... Chvilku před tímhle mi internet na tom ještě fungoval, tak jsem stihl provézt apt-get update a instalaci balíků htop, mc, ssh a přístup z jiného počítače za pomoci ssh na domácí síti funguje. Myslel jsem si, že by to mohl být problém v mém ne moc odborném nastavení, ale internet nefunguje ani přes Ubuntu LiveCD. Zkoušel jsem i jiný síťový kabel, bez úspěchu. Měl jsem na modemu (Huawei Echolife HG622u) nastaveny Google DNS, ale i po vypnutí bez úspěchu. Zkoušel jsem i nastavovat pevnou IP pro MAC adresu síťové karty, bez úspěchu. Bojím se, že bude problém v HW, nevím jestli LED kontrolka u síťového vstupu svítí červeně normálně, nebo je někde chyba. Netuší někdo, co by tu mohlo být za problém?