Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: [Vyřešeno] GRUB a Arch Linux  (Přečteno 1178 krát)

Samms

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 297
[Vyřešeno] GRUB a Arch Linux
« kdy: 12 Srpna 2013, 12:40:36 »
Dobrý den,
po instalaci Arch Linuxu jsem nabootoval Ubuntu a updatoval GRUB2. Jenže ten nenašel kernel Arch Linuxu. OK - manuální nabootování není problém. Jenže je - chainloader se mi vysměje hláškou - invalid signature. Instalování GRUB z Arch Linux CD marné - problém horší - GRUB již nemá záznam o žádném OS a manuální pokus selže s hláškou invalid signature. OK - spustím Live CD a nainstaluji GRUB2 zpět do partitionu Ubuntu. A nyní? Nyní se ptám - to jsem v ...? Zaprvé - invalid signature? Milionkrát jsem bootoval ručně - vždy "set root=hd0,(1-4)" a pak chainloader. OK - dále - jak detekovat ten kernel/jak má vypadat manuálě přidaný záznam? (Pro Arch Linux.)
Děkuji.
« Poslední změna: 13 Srpna 2013, 09:53:18 od Samms »

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re:GRUB a Arch Linux
« Odpověď #1 kdy: 12 Srpna 2013, 12:52:05 »
ARCH Linux má velmi dobrou dokumentaci.

Samms

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 297
Re:GRUB a Arch Linux
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpna 2013, 12:59:04 »
Ano - ale asi ne pro dualboot s Ubuntu. Neboť já tam našel akorát tuten nesmysl:

Arch not found from other OS
Some have reported that other distributions have trouble finding Arch Linux automatically with os-prober. If this problem arises, it has been reported that detection can be improved with the presence of /etc/lsb-release. This file and updating tool is available with the package lsb-release in the official repositories.

Funguje mi Ubuntu, ne Arch Linux - tak jsem asi vážně hloupý, když to řeším z toho fungujícího OS...

(Navíc bych potřeboval alespoň to manuální ovládání...)
« Poslední změna: 12 Srpna 2013, 13:07:54 od Samms »

Vitaa

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 314
Re:GRUB a Arch Linux
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpna 2013, 13:22:15 »
Pred instalaci grubu jsi instaloval balicek os-prober?

Kód: [Vybrat]
https://wiki.archlinux.org/index.php/GRUB#Multiboot
Me arch vse vzdy detekoval
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Samms

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 297
Re:GRUB a Arch Linux
« Odpověď #4 kdy: 12 Srpna 2013, 13:29:50 »
V Ubuntu? Tam ho mám - po spuštění se nic nestane - jen se ukončí...

Samms

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 297
Re:GRUB a Arch Linux
« Odpověď #5 kdy: 13 Srpna 2013, 09:52:59 »
To né... :) Sekundární OS musí být namountován... :)

Vitaa

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 314
Re:[Vyřešeno] GRUB a Arch Linux
« Odpověď #6 kdy: 13 Srpna 2013, 11:16:56 »
Zvlastni, ja mel vzdy namountovany jen /home, /var a / a naslo to i jine distribuce i windows  :) Ale to uz je nejaka chvilka, treba je tam neco zase jinak..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Samms

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 297
Re:[Vyřešeno] GRUB a Arch Linux
« Odpověď #7 kdy: 13 Srpna 2013, 11:22:30 »
??? Normálně jsem namountoval partition...

jadd

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 977
Re:[Vyřešeno] GRUB a Arch Linux
« Odpověď #8 kdy: 13 Srpna 2013, 11:25:35 »
Citace
Zvlastni, ja mel vzdy namountovany jen /home, /var a / a naslo to i jine distribuce i windows  :) Ale to uz je nejaka chvilka, treba je tam neco zase jinak..
Samozřejmě, že se připojí až po načtení jádra, a po fsck kontrole (pokud není zakázaná).
Ale musí být uvedený přípojný bod v fstabu spouštěné distribuce aby se také automaticky připojilo.
Předpokládám, že tvůrce newFS to ví.
« Poslední změna: 13 Srpna 2013, 11:36:02 od jadd »

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.