Předem díky za odpověď a počáteční rady

Právě jsem vyzkoušela Live CD, nejprve jsem otestovala možnost v recovery a spustila dpkg, pak jsem najela do shrnutí:
informace o preceroru: 1x1800MHz
podrobné využití disku: velikost-9.16, užito-2,96, volno 5,86 (vypisuji jen to co si myslím, že by Vás mohlo zajímat)
stav softwarového RAID pole: nebylo nalezeno žádné softwarové RAID pole (mdstat)
Stav LVM: LVM nenalezeno(rgscan)
Systémová databáze (SPT): Databáze je konzistentní: OK
Pak jsem spustila PC přes LiveCD a ubuntu naběhl, jenže s neskutečnou "rychlostí" okna se zavírala i otevírala pomalým rozjasňováním nebo pomalým mizením cca 1min.
K mému PC: Procesor AMD sempron (tm) Processor 3000+ 1,81 GHZ, 960 RAM, jednoprocesorový os. PC s rozhraním ACPI
grafická karta integrovaná: tady tomu moc nerozumím, když jsem si najela v ubuntu na grafiku tak se objevilo: VESA:MCP61-mcp61-81, když jsem přepnula do WINDOWS XP, tak ve spráci zařízení se objevila grafická karta: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
Ještě jsem si vzpomněla, že když jsem včera Ubuntu instalovala, tak mi to CD nenačetlo, ale naskočila tabulka pro zavedení CD z prostředí MS Windows, tak teď nevím jestli není chyba v tomhle. Pokud ano, musím ubuntu nejdříve odinstalovat, nebo můžu v Bootu změnit nastavení Biosu pro zavádění systému z CD/DVD a znovu nainstalovat???
Předem díky za odpověď.
Karin
P.S. při spuštění bez LiveCD se zase objevila pouze fialová obrazovka, jak jsem popisovala včera a Esc nereagoval.