Zdravím, scháním program na routovací ubuntu server, který by uměl prohledat síť a podat nějaké informace. Očekávám od toho, že zobrazí seznam všech IP připojených v místní síti a k nim vytvoří graf kde uvidím traffic v jednotlivé časové úseky. Nebylo by na škodu možnost logovat činnost uživatele na www. Dále aby jsem mohl nastavit FUP limit a v případě překročení, byl informován emailem, případně mohl omezit rychlost klienta. Ovládání programu musí být přes web a již ve vytvořeném grafickém rozhraní a zdarma. Použití SNMP zavrhuji. Pro znalé widlí, používal jsem kerio winroute firewall a ten splňoval vše výše uvedené. Pokud by bylo ovládání v češtině, bylo by to výhodou, když by tam byla funkce, že pokud se klient nepřihlásí na webovém rozhraní, tak se mu pouze ukáže jeho traffic a množství přenesených dat, nezlobil bych se.
Nainstaloval jsem si NTOP, ale splňuje pár požadavků, bohaté menu snižuje přehlednost a traffic zobrazuje v jakýchsi koláčích po hodině, takže nevidím aktuální průběh.