Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s tunerem Aver TV Volar HD Pro (A835)  (Přečteno 1823 krát)

kedy

• Návštěvník
Problém s tunerem Aver TV Volar HD Pro (A835)
« kdy: 03 Listopadu 2013, 13:46:49 »
Dobrý den všem,
pořídil jsem si k notebooku (ThinkPad E420) na zkoušku USB TV tunner Aver TV Volar HD (A835). Dle návodů jsem sehnal firmware a nahrál ho do patřičné složky a televize dá se říct funguje. Používám na přehrávání VLC, kterému dávám playlist kanálů co se mi podařilo naladit přes w_scan. Nefunkční dálkové ovládání přičítám neexistujícím driverům v jádře, ale to mě aktuálně netrápí.

Problém mám v tom, že když sleduji něco delší dobu (zhruba tak hodinu a více), někdy dojde k tomu, že mi celý systém zatuhne a musím ho vypnout tlačítkem power. Notebook mám hlavně na práci, takže jede běžně minimálně 12hodin a nikdy nebyl problém.

Mohu dostat radu, kde mám hledat problém, jakým logem se prokousat, či máte někdo zkušenosti s podobným problémem?

Používám Ubuntu 13.04 s Gnome 2, vše kromě nové verze systému je aktuální. Ovladače pouze svobodné.

Díky za rady
od roku 2009 běžný Ubuntu uživatel a PHP vývojář

kedy

• Návštěvník
Re:Problém s tunerem Aver TV Volar HD Pro (A835)
« Odpověď #2 kdy: 03 Listopadu 2013, 14:20:47 »
děkuji za odpověď. Prošel jsem kern.log, syslog ale v daném čase tam nic není, žádná zpráva o chybě či cokoliv by se provádělo. Nicméně budu to hlídat a kontrolovat dle času pádu, nyní ho mám jen přibližně (s přesností na pár minut). A ten dmseg nevím jak zobrazit informace před restartem, vypadá to, že vše je až po náběhu systému, lze se dobrat ke starším informacím?

Co se týká toho ovladače, problém je, že LIRC nenachází nic. A systém ten HW nevidí a obecně to vypadá, že vůbec není v provozu. Když si vypíšu všechna zařízení (v /proc/bus/input/devices), tak je tam ten tuner, nikoliv již ten remote control. To ale svádím na ovladače a nechce se mi řešit vlastními.

Otázka spíše tedy zní, jaký další log sledovat, či nemá někdo podobné zkušenosti?

kedy

• Návštěvník
Re:Problém s tunerem Aver TV Volar HD Pro (A835)
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2013, 22:59:21 »
Tak jsem přešel na testování, že by to bylo tím, jak se ten Tunner přehřívá i když je na kabelu. Zavedl jsem aktivní chlazení a až to ověřím časem dám vědět, ale zatím jen prvotní info pro ostatní.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.