Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub - problem s nacitanim po aktualizacii kernelu [vyřešeno]  (Přečteno 2057 krát)

Rixx

• Stálý člen
  • **
Zdravim. Mam problem. Dnes sa mi aktualizoval kernel. Po restartu a vybrani systemu v grubu kde bol este nazov starsieho kernelu a zacati bootovania som sa dostal cez splash kde sa nacitalo cele ubuntu az po ten pasik kde sa nacitava metacity, nautilus a tie veci...bohuzial naskocila tam len ikonka metacity a system nenabehol. Je mozne ze by to sposobila ta aktualizacia kernelu?aktualizoval som ho cez synaptic. PLS help. Teraz som v recovery mode. Dakujem za odpovede.
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 00:25:24 od Anna Taliánová »

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Problem s nacitanim po aktualizaci kernel-u
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2007, 12:12:55 »
tak můžete zkustit naběhnout s původním kernelem a začít hledat problém dál. Právě proto se starší kernel nenahrazuje, ale pouze se přidává nový.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2007, 12:19:33 »
Citace: neveceral
tak můžete zkustit naběhnout s původním kernelem a začít hledat problém dál. Právě proto se starší kernel nenahrazuje, ale pouze se přidává nový.
To je sice pekne. Ale mne to nenabieha. Ako zmenim aby to nabehlo so starym kernelom alebo aby to vobec nabehlo? Bol by som rad keby aj s tym novym.

Ako tak pozeram. To nove jadro by bolo v /boot ? Lebo tam ziadne nove nie je. je tam len 2.6.17-10-generic. To ej nadstavene aj v grube. Kde by potom mohol byt problem. Preco mi nespusti to pracovne prostredie tak ako ma?
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 00:25:51 od Anna Taliánová »

neveceral

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2007, 12:30:24 »
při bootování máte přece v grub na výběr a pak se dá řešit, kde je problém v novém kernelu

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2007, 12:45:44 »
No. Ako tak zistujem tak v tom kerneli to nebude lebo pouziva stale ten stary. Ked sa dostanem na ten desktop tak mozem prehadzovat aj plochy.Ale nevidim ani panely a ani ikony. Dokonca nemozem ani kliknut pravym ani nic. 

Nejake navrhy?pomoze mi cokolvek.
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 00:24:18 od Anna Taliánová »

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2007, 14:14:14 »
Vyriesil som to. Cele som to preinstaloval. :-)
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 00:24:34 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.