Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16  (Přečteno 7237 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« kdy: 27 Prosince 2013, 16:29:53 »
Zdravím,
jsem už bezradný. Přešel jsem z mint 15 na 16 - čistý instal, doinstaloval compiz, ccsm a vše, tak jako v předešlé verzi. Bohužel nemohu nastavit ani počet ploch. Jakmile se vyskočím s HLAVNÍHO NASTAVENÍ, tak si ty nastavené plochy nepamatuje. Taktéž, zaškrtnu vlnící se okna, okna se vlní, ale jakmile zavřu CcSM tak efekty přestanou fungovat.
Nevíte někdo, kde by se to dalo nastavit.

Dík za pomoc
« Poslední změna: 27 Prosince 2013, 16:52:29 od Marcel 'Maky' Šuška »

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2013, 18:40:29 »
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1298

2. To set-up compiz to start automatically at login go to Start-up Applications (from Control Centre and add a new entire (click add) and write "Compiz" to name and enter "compiz --replace" in the command field (without the quotes).
For  manually start use command "compiz --replace" in terminal.

spustenie compizu  po prihlaseni treba nastaviť v Starup aplikacions.(z Control centra a pridat novú položku
Nazov "Compiz",príkaz "compiz --replace")
pre manualny start  použi príkaz "compiz --replace" v termináli

Install:compiz, libdecoration0-dev, compizconfig-settings-manager, compiz-plugins
Do not bother to install install the fusion-icon package, Compiz Fusion Icon doesn’t work anymore in Mate 1.6

Compiz Fusion Icon nefunguje v Mate 1.6

Pokial viem,compiz už nieje vyvíjaný,tak je s nim trochu problém v novších verziach OS.Čo je škoda,lebo mi chýbajú
tie vlnené okná a Burn efekt.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosince 2013, 18:41:06 »
V Linux Mintu 16 Petra, pokud je ve standardní verzi s Cinnamonem 2.0 není Compiz potřeba. Plochy se přidávají standardně. Osobně si myslím, že Compiz je naprosto nehumánní věc a je potřeba jen v Ubuntu s Unity. Jiné distra s jiným prostředím ho nepotřebují.
PS: LM 16 Petra jsem měl teď chvíli - naprosto pohodovej OS pro začátečníky, ale vrátil jsem se k Ubuntu GNOME  ;) ...tam taky není Compiz potřeba - je nenažranej a zabugovanej až hrůza.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #3 kdy: 27 Prosince 2013, 18:47:28 »
V Linux Mintu 16 Petra, pokud je ve standardní verzi s Cinnamonem 2.0 není Compiz potřeba. Plochy se přidávají standardně. Osobně si myslím, že Compiz je naprosto nehumánní věc a je potřeba jen v Ubuntu s Unity. Jiné distra s jiným prostředím ho nepotřebují.
PS: LM 16 Petra jsem měl teď chvíli - naprosto pohodovej OS pro začátečníky, ale vrátil jsem se k Ubuntu GNOME  ;) ...tam taky není Compiz potřeba - je nenažranej a zabugovanej až hrůza.

Ano v Cinnamon není potřeba. Já mám MATE, zapomněl jsem se zmínit.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #4 kdy: 27 Prosince 2013, 18:53:22 »
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1298

2. To set-up compiz to start automatically at login go to Start-up Applications (from Control Centre and add a new entire (click add) and write "Compiz" to name and enter "compiz --replace" in the command field (without the quotes).
For  manually start use command "compiz --replace" in terminal.

spustenie compizu  po prihlaseni treba nastaviť v Starup aplikacions.(z Control centra a pridat novú položku
Nazov "Compiz",príkaz "compiz --replace")
pre manualny start  použi príkaz "compiz --replace" v termináli

Install:compiz, libdecoration0-dev, compizconfig-settings-manager, compiz-plugins
Do not bother to install install the fusion-icon package, Compiz Fusion Icon doesn’t work anymore in Mate 1.6

Compiz Fusion Icon nefunguje v Mate 1.6

Pokial viem,compiz už nieje vyvíjaný,tak je s nim trochu problém v novších verziach OS.Čo je škoda,lebo mi chýbajú
tie vlnené okná a Burn efekt.

Podle tohoto návodu jsem postupoval, je stejný jako z předešlé 15ctky.
Opravdu je škoda, že CF není již vyvíjen, kostka, oheň to mi chybí.
Mimochodem, asi zřejmě tak mrtvý není, jsou tam efekty z WAYLANDU, takže přece jen něco, ale seká se to jak sv..... CPU to neuchroustá. Jo kdyby byl třeba wayland k dispozici, tak bych ho vyzkoušel, ale cca před rokem jsem se o něj zajímal a ještě byl ve stádiu embria. A jak jsem trochu dnes hledal, nedostal se o moc dál, takže ani tomuto programu asi zelenou moc nedávají.

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #5 kdy: 27 Prosince 2013, 20:52:59 »
Ubunutu ale wayland mít nebude, ne?
************************************

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #6 kdy: 28 Prosince 2013, 18:59:25 »
Ubuntu "experimentuje" s Mir.Ja som sa už viac menej rozlúčil s Compizom.Ešte som ho skúšal v Xubuntu 13.04,
ale bolo to problematické,tak som to nechal tak.Ani Burn efekt sa už nedal nastaviť.Vlnené okná sa dajú nastaviť
 v KDE(Kubuntu),ale KDE neznášam.Ale v Mate by mal fungovať.Aké tam máš ovládače GK?Rovnaké ako v 15ke?Zaškrtnuté v Compize Gnome suport a ...teraz ma napadlo,keď som to skúšal v Xubuntu,som tam mal zmeniť
,aby sa to ukladalo do nejakého iného konfiguráku,ale už neviem ako presne.Skúsim to niekde pohladať.

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #7 kdy: 28 Prosince 2013, 19:19:57 »
Install Gconf Backend for Compiz
Code:

sudo apt-get install compizconfig-backend-gconf

Then open Compiz Config Settings Manager
Under Preferences change the backend to Gsettings Configuration Backend and make sure Intergration into the desktop environment is ticked.

Instalovať Gconf a zmeniť v nastavení Compizu.

Tieto pluginy by mali byť zafajknuté,aby fungoval compiz správne.
Composite, Gnome Compatibility, OpenGL, Window Decoration, Move Window, Resize Window, Place Windows.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #8 kdy: 28 Prosince 2013, 19:46:11 »
takže jsem instaloval
Citace
  sudo apt-get install compizconfig-backend-gconf
, což proběhlo v pořádku.

grafické ovladače doporučené. Jinak by nefungovalo nic.

když spustím ccsm a přepnu se do HLAVNÍ NASTAVENÍ , záložka - DESKOPT SIZE - VODOROVNÁ VIRTUÁLNÍ VELIKOST, dám 4, tak hezky otáčím kostkou ukazatelem, dovedu ji i posunout, cokoliv, ale jakmile vyskočím s hlavního natavení, už mi nejde otáčet kostkou, protože, když se opět vrátím na DESKOPT SIZE - VODOROVNÁ VIRTUÁLNÍ VELIKOST je tam opět 1.
Ostatní efekty jdou, ty co jsi napsal byly po (doporučeném) instalaci automatiky zaškrtnuté, kromě Gnome Compatibility, to jsem zaškrtl taky a nic.

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #9 kdy: 28 Prosince 2013, 22:54:05 »

sudo gsettings set org.mate.session.required-components windowmanager compiz

Zmeni windowsmanager z marco na compiz
relogin

Ak si nereštartoval počítač po inštalovaní compizconfig-backend-gconf,tak ho najprv reštartni a potom až vyskúšaj
horeuvedenú zmenu windowsmanageru a zase reštart.Potom už neviem.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #10 kdy: 29 Prosince 2013, 08:58:09 »
teď jsem pustil PC a ejhle, jenom jedna plocha, a rámy fuč. Takže zkusím ten tvůj příkaz a uvidím.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #11 kdy: 29 Prosince 2013, 09:24:07 »
tak nic.

zkusil jsem nainstalovat emerald. při instalaci žádná špatná hláška, přesto rámy oken nejsou. Tak už nevím ...

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #12 kdy: 29 Prosince 2013, 09:31:56 »
saně, nikde nemohu emerald najít.

Takže jsem si ropzhodil celý systém. Nic budu muset znova instalovat. Kdyby někdo měl nějaký nápad, sem s ním, opět to risknu.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #13 kdy: 29 Prosince 2013, 11:29:04 »
saně, nikde nemohu emerald najít.

Takže jsem si ropzhodil celý systém. Nic budu muset znova instalovat. Kdyby někdo měl nějaký nápad, sem s ním, opět to risknu.
Já mám nápad, Maky  ;) zazálohuj si home, promaž všecky konfiguráky v .home a pak to celý smázni a nainstaluj si Petru znovu a už, kurňa, neexperimentuj...i když, chybami se člověk učí (znám to osobně  :D )
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #14 kdy: 29 Prosince 2013, 12:36:13 »
teď jsem pustil PC a ejhle, jenom jedna plocha, a rámy fuč. Takže zkusím ten tvůj příkaz a uvidím.
Po restartu jsem nahazoval okenní správce přes fusion-icon, kterou ty myslím nemůžeš použít. Ten příkaz s replace mi při startu prostředí nefungoval. Jestli se to chová tak, že okna nemají rámy a aktivní jsou pouze okna do kterých najedeš myší. Potom Alt+F2 a

Kód: [Vybrat]
compiz --replace ccp &
Jelikož vesměs uspávám, nechtělo se mi řešit, proč to nejede hned ze startu, bylo to na xfce.
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #15 kdy: 29 Prosince 2013, 12:37:24 »
teď jsem pustil PC a ejhle, jenom jedna plocha, a rámy fuč. Takže zkusím ten tvůj příkaz a uvidím.
Po restartu jsem nahazoval okenní správce přes fusion-icon, kterou ty myslím nemůžeš použít. Ten příkaz s replace mi při startu prostředí nefungoval - myšleno jako skript. Jestli se to chová tak, že okna nemají rámy a aktivní jsou pouze okna do kterých najedeš myší. Potom Alt+F2 a

Kód: [Vybrat]
compiz --replace ccp &
Jelikož vesměs uspávám, nechtělo se mi řešit, proč to nejede hned ze startu, bylo to na xfce.
************************************

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #16 kdy: 29 Prosince 2013, 16:50:01 »
saně, nikde nemohu emerald najít.

Takže jsem si ropzhodil celý systém. Nic budu muset znova instalovat. Kdyby někdo měl nějaký nápad, sem s ním, opět to risknu.
zacal bych tim, ze bych zjistil, "proc" si compiz nepamatuje, co si ma pamatovat .. i kdybych na to mel vytahnout debugger a nebo strace
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #17 kdy: 29 Prosince 2013, 20:28:48 »
Tak som si teda nainstaloval Mate desktop,Compiz..Na zapamatanie si nastavenia je treba v CCSM/nastavenia/na pozadí
 nastaviť GSettings Configuration Backend.Aspoň u mna stím nebol problem,aj po relogine si to zapamatalo nastavenia.
Len mám problém so spodním panelom,vidno ho,len vôbec nereaguje,akoby tam ani nebol.Keď si minimalizujem nejaké okno,v paneli ho vidno,ale už sa cez neho nedá vyvolať.Ani pugins-extra(burn efekt) nejdu.Inštalované sú,ale v CCSM ich nevidno.
Compiz som inštaloval cez Synaptic:Comiz-core,compiz-gnome,compiz-plugins-default,libcompizconfig0,libdecoration0,
ccsm(python-compizconfig),compiz-plugins+extra.Nič viac som zatial neinštaloval.

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2449
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #18 kdy: 29 Prosince 2013, 21:06:52 »
Chci se jen zeptat: Compiz ještě někdo udržuje (teda mimo Ubuntu)? Nebo to už je opravdu mrtvý projekt, stejně jako Beryl?
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian Bullseye/Sid, Kernel 5.10

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #19 kdy: 29 Prosince 2013, 21:11:48 »
http://www.compiz.org/

^^ rekl bych, ze "stand-alone" je to uplne tuhej projekt :P

ta DE, ktera jsou nejak kompozitni, implementovala kod compizu do svyho kodu .. treba kwin adoptoval hodne compiziho kodu
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #20 kdy: 30 Prosince 2013, 20:41:56 »
Tak som si teda nainstaloval Mate desktop,Compiz..Na zapamatanie si nastavenia je treba v CCSM/nastavenia/na pozadí
 nastaviť GSettings Configuration Backend.Aspoň u mna stím nebol problem,aj po relogine si to zapamatalo nastavenia.
Len mám problém so spodním panelom,vidno ho,len vôbec nereaguje,akoby tam ani nebol.Keď si minimalizujem nejaké okno,v paneli ho vidno,ale už sa cez neho nedá vyvolať.Ani pugins-extra(burn efekt) nejdu.Inštalované sú,ale v CCSM ich nevidno.
Compiz som inštaloval cez Synaptic:Comiz-core,compiz-gnome,compiz-plugins-default,libcompizconfig0,libdecoration0,
ccsm(python-compizconfig),compiz-plugins+extra.Nič viac som zatial neinštaloval.
Používám teď kombinaci Wheezy+MATE+Compiz&Emerald. Podobný problém s panelem jsem nezaznamenal. Pouze mi v orámování oken "odskakovali" tlačítka minimalizuovat, maximalizovat a zrušit, to vyřešil právě emerald (z gitu).
************************************

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #21 kdy: 31 Prosince 2013, 14:13:56 »
Tak zatial ostávam na Mate s Compizom.Mate,Cinnamon.Xfce sú viac menej rovnaké prostredia,ale iba  v Mate
 ako tak (burn efekt nie) funguje comiz.
V nastavení comizu treba vybrať : Na pozadí/GSettings Configuration Backend
Zafajknúť : Zapnúť integráciu s pracovným prostredím
Mal som problémi so spodním panelom,ale vyriešil to nasledujúci príkaz.

Kód: [Vybrat]
mateconftool-2 --recursive-unset /apps/panel
rm -rf ~/.mateconf/apps/panel
pkill mate-panel

A budem musieť nastaviť,aby sa mi Conky zaplo až po nabehnutí Compizu(po reštarte),inak to blbne(conky)

[příloha smazaná administrátorem]

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #22 kdy: 01 Ledna 2014, 14:01:23 »
Takže tp prubnu a uvidím. Pak pisnu, jak jsem dopadl.

Marcel 'Maky' Šuška

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1425
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #23 kdy: 01 Ledna 2014, 14:11:53 »
Tak zatial ostávam na Mate s Compizom.Mate,Cinnamon.Xfce sú viac menej rovnaké prostredia,ale iba  v Mate
 ako tak (burn efekt nie) funguje comiz.
V nastavení comizu treba vybrať : Na pozadí/GSettings Configuration Backend
Zafajknúť : Zapnúť integráciu s pracovným prostredím
Mal som problémi so spodním panelom,ale vyriešil to nasledujúci príkaz.

Kód: [Vybrat]
mateconftool-2 --recursive-unset /apps/panel
rm -rf ~/.mateconf/apps/panel
pkill mate-panel

A budem musieť nastaviť,aby sa mi Conky zaplo až po nabehnutí Compizu(po reštarte),inak to blbne(conky)


Můžeš mi pisnout cestu, kde to přesně je? Podle obrázku ( SPRÁVCE NASTAVENÍ) - takovou ikonu   ani s název nemám a ani podobnou. Přitom jsem nainstaloval vše, co jsi napsal.

« Poslední změna: 01 Ledna 2014, 14:17:22 od Marcel 'Maky' Šuška »

ukomir

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:compiz si nic nepamatuje - mint - Petra 16
« Odpověď #24 kdy: 01 Ledna 2014, 15:32:36 »
V nastavení CCSM(vidPríloha).V "Na pozadí" by mali byť dve položky:Flat-file configuration backend a GSettings c. b.
Ak nemaš GSettings,odinštaluj compizconfig-backend-gconf(ak si ho inštaloval) a nainštaluj dconf-gsettings-backend(ja mám aj dconf-service,gsetting-desktop-schemas)

[příloha smazaná administrátorem]

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.