Po celé uplynulé 2 týdny mi akcelerace spolehlivě běžela ve všech programech (filmy apod), při re/startu se ovladač vždy zavedl správně, chyba nenastala ani jednou (z několika desítek restartů). Jen jedna hra (Civilizace 4 pod wine) občas havarovala s černou obrazovkou s náhodnými barevnými obrazci, což jsem přičítal regresi mezi vývojovými verzemi wine.
Asi tak v polovině týdne byly vydány nějaké aktualizace, mezi nimi nabídnuta i aktualizace jádra z verze 3.2.0-58 na verzi 3.2.0-59. Povýšil jsem v naději, že jde o tutéž řadu jádra, která by měla být bez vlivu bez vlivu na ovladač grafické karty, a až dodnes také vše spolehlivě fungovalo jako předtím.
Dnes (cca po 4 dnech spolehlivého provozu) se mi ovladač grafické karty opět "rozpadl" (a to z ničeho nic, při prohlížení webu, asi tak 10 otevřených panelů ve Firefoxu, jinak žádné graficky náročné programy v té chvíli neběžely, jen prohlížeč souborů a bittorrent). Od té dnešní havárie, pokud mám ovladač nainstalovaný, počítač mi od té chvíle nenastartuje. Stav bez akcelerace obnovím pouze přepnutím na starší jádro 3.2.0-29. v recovery módu a následným odinstalováním nvidia-*.
Zkoušel jsem odinstalovat verzi jádra 3.2.0-59 ze Synapticu, ale ani verze 3.2.0-58, která předtím spolehlivě s ovladačem pracovala, od havárie nefunguje. Navíc se mi verze jádra 3.2.0-59 stále jaksi záhadně doinstalovává, a nevím jak to zakázat.
Prosím o radu.