Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace  (Přečteno 5242 krát)

janek-m

  • Host
Re:Instalace
« Odpověď #25 kdy: 07 Ledna 2014, 21:28:24 »

                    i zkontrolovaný ?  : http://wiki.ubuntu.cz/instalace/kontrola_kvality_cd

                                             nebo: http://wiki.ubuntu.cz/instalace/jak_vyp%C3%A1lit_iso

Toto všetko už bolo navrhnuté. Je ťažké radiť, keď  Jakub neodpovedá, respektívne neskúša  ponúknuté možnosti.  ::)
@Jakub - ak je ISO s Ubuntu v poriadku, vyskúšali ste tie bootovacie parametre? Nikde nespomínate, že systém po zmene parametrov nenabehne.

ŠVEJK

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 165
  • Mýlit se může každý, učený i nevzdělaný blbec ...
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #26 kdy: 07 Ledna 2014, 21:29:31 »
ODPOVĚZ: MÁŠ ZKONTROLOVANÉ CD NEBO DVD NA CHYBY?  !!!
Citace
pokud to máš vše v pořádku:

Citace

    Takže:
    Do BIOSu se dostaneš stisknutím tlačítka Del při startu počítače.
    Potom v menu vybereš "Advanced BIOS Features"
    pak "First Boot Device"
    First/Second/Third Boot Device // pořadí v kterém se budou bootovat jednotlivé zařízení (CD, HDD atd.)
    Tam vybereš předpokládám, že +/- Tvojí DVD mechaniku.
    ESC se vrátíš zpět a F10 uložíš nastavení.
Víc lidí má víc rozumu. Ten poradí to, ten vono, a pak se dílo podaří.

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #27 kdy: 07 Ledna 2014, 21:33:48 »
Panebože! Vy nevidíte co píšu? Ano vše jsem vyzkoušel ale se stejným výsledkem! černá obrazovka s blikajícím _ po dvou ikonkách a vyberu možnost nainstalovat nebo- li jakoukoliv jinou možnost je výsledek stejný
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

janek-m

  • Host
Re:Instalace
« Odpověď #28 kdy: 07 Ledna 2014, 21:45:11 »
Panebože! Vy nevidíte co píšu? Ano vše jsem vyzkoušel ale se stejným výsledkem! černá obrazovka s blikajícím _
Toto ale nie je nejaký problém, o ktorom tu na fóre počujeme prvý krát  :) Je tu x príspevkov s blikajúcim kurzorom a ak je ISO súbor a DVD v poriadku, tak nevidím problém, aby so zmeneným parametrom Ubuntu nenabootovalo.
Aký je to PC? Nejaké info o HW, hlavne grafickej karte??
Citace
po dvou ikonkách a vyberu možnost nainstalovat nebo- li jakoukoliv jinou možnost je výsledek stejný
Vy nemáte vyberať ani jednu možnosť. Keď sa dané menu objaví, treba stlačiť F6 → Ďalšie možnosti → vybrať bootovací parameter → Enter

unkabunka

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #29 kdy: 07 Ledna 2014, 21:47:23 »
A co přesně jsi stáhl a vypálil?

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #30 kdy: 07 Ledna 2014, 21:56:17 »
Nebliká mi kursor ale písmeno _
Info o HW: http://prntscr.com/2hdu0m Grafika: Asus GTX 650 1GDDR5
Stáhnul a vypálil jsem ubuntu-12.04.3-alternate-amd64.iso
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

janek-m

  • Host
Re:Instalace
« Odpověď #31 kdy: 07 Ledna 2014, 21:59:02 »
Stáhnul a vypálil jsem ubuntu-12.04.3-alternate-amd64.iso
Do čerta, tak tu je problém. Alternate nemá grafický inštalátor. Stiahnuť Ubuntu tu: http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout alebo tu: http://releases.ubuntu.cz/precise/
« Poslední změna: 07 Ledna 2014, 22:00:55 od janek-m »

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #32 kdy: 07 Ledna 2014, 22:02:38 »
Tak stahuju ubuntu-12.04.3-desktop-amd64
Doufám že je to správný soubor.
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

unkabunka

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #33 kdy: 07 Ledna 2014, 22:06:10 »
ubuntu-12.04.3-desktop-amd64.iso  Ano to je ono.

janek-m

  • Host
Re:Instalace
« Odpověď #34 kdy: 07 Ledna 2014, 22:07:42 »
Tak stahuju ubuntu-12.04.3-desktop-amd64
Doufám že je to správný soubor.
Áno, to je ono. Toto ste mali napísať hneď na začiatku. Veru ma ani len nenapadlo, že by ste si mohli stiahnuť alternate.  Dobre že sa unkabunka spýtal  :)

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #35 kdy: 07 Ledna 2014, 22:18:51 »
Stejný problém.
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

Jan Skořepa

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1252
    • Zobrazit profil
    • JaSovy stránky
Re:Instalace
« Odpověď #36 kdy: 07 Ledna 2014, 23:19:53 »
Podle mě je to v nastavení bootovacích parametrů. Když spouštíte DVD a zobrazí se dole ikonka klávesnice a panáčka. V tu chvíli zmáčknout nějakou klávesu, třeba šipku nahoru. Zobrazí se menu, zvolit češtinu. Pak dole je ještě menu, kde nastavíte parametry bootování (klávesa F6). Tam často pomůže změna (zaškrtnutí) noapic, nolapic, acpi=off. Vyzkoušejte a uvidíte. Více na http://wiki.ubuntu.cz/bootovac%C3%AD_parametry
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #37 kdy: 08 Ledna 2014, 08:52:51 »
Tak teď se to stává po instalaci jak to chce po restartovaní PC hned po instalaci a máš tam vybrat Ubuntu, Ubuntu (Recovery Mode). Kliknu na Ubuntu a naběhne mi černá obrazovka s blikajícím _
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

geofre

Re:Instalace
« Odpověď #38 kdy: 08 Ledna 2014, 09:33:00 »
A co vyzkoušet toto:
Při černé obrazovce s blikajícím podtržítkem stisknout současně klávesy CTRL + ALT + F2
Měla by se objevit taktéž černá obrazovka, ale tentokrát s řádem vyzývajícím k přihlášení.
Zadat přihlašovací údaje (u hesla pozor - nezobrazují se žádné zástupné znaky jako třeba hvězdičky nebo tečky).

Po úspěšném přihlášení napsat následující příkaz:

Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/gdm restart
[ENTER]
Bude to po opět chtít heslo - stejné jako při přihlášení...

PS:není to čistě můj nápad, nalezeno v jiné diskuzi...
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #39 kdy: 08 Ledna 2014, 09:48:08 »
Zkusím to až přijdu ze školy, potom tam mám vybrat ze čtyř možnosti Ubuntu, Ubuntu Recovery, Memory, Memory něco. Máš telefoní číslo geofre? A mohu poprosit link na diskuzi kde si to vzal?
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

geofre

Re:Instalace
« Odpověď #40 kdy: 08 Ledna 2014, 10:09:01 »
Zkusím to až přijdu ze školy, potom tam mám vybrat ze čtyř možnosti Ubuntu, Ubuntu Recovery, Memory, Memory něco. Máš telefoní číslo geofre? A mohu poprosit link na diskuzi kde si to vzal?

Vybrat "Ubuntu". Nevím co za diskuzi to bylo, měl jsem jen to co jsem napsal zkopírováno v texťáku v PC...
Bylo by asi fajn, počkat ještě na posvěcení toho postupu někým "vyšším", ale mám u toho napsáno, že to problém vyřešilo...
Ubuntu Mate 14.04 LTS / W7 64-bit

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #41 kdy: 08 Ledna 2014, 10:16:03 »
První otestuj recovery a tam zvol nabídku normálního spuštění Ubuntu. Ve většině případů ti naběhne grafické prostředí. Tam pak nainstaluj dodatečné ovladače pro grafiku a restartuj. Systém by ti měl naběhnout už klasicky. Ono máš problém pořád s bootovacími parametry. Ta předchozí úprava byla jen na instalaci po ní je musíš nastavit, aby si je jádro natáhlo při startu. Vše je na wiki, ale pravděpodobně ti bude stačit co jsem ti psal.

janek-m

  • Host
Re:Instalace
« Odpověď #42 kdy: 08 Ledna 2014, 12:25:26 »
Ja som sa už v tomto vlákne úplne stratil  ???
@Jakub Cicko - je už Ubuntu nainštalované alebo nie? Pri spúšťaní Live Systému bol nastavený nejaký bootovací parameter, aby sa Ubuntu spustilo? Ak áno, ktorý? Tento parameter je potom potrebné zapísať do /etc/default/grub  po inštalácii Ubuntu + to, čo uviedol Cuore.

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #43 kdy: 08 Ledna 2014, 13:31:48 »
Bootovaci parametry jsemnzadal noacpi a nomodeset před instalaci. Ted systém instalují znova. Ale rano jsem tam mel 4 možnosti Ubuntu,Ubuntu recovery,memoáry test. Ale jak kliknu na OBE možnosti Ubuntu tak mi najede cerna obrazovka s blikající _  při výběru z možnosti muzuvkliknout na c - cmd line e- edit boot parameters . nevím co dat do tich e-
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #44 kdy: 08 Ledna 2014, 13:33:02 »
Jak se dostanu do grub?
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

unkabunka

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #45 kdy: 08 Ledna 2014, 13:36:15 »
při startu podržíš Shift.

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #46 kdy: 08 Ledna 2014, 13:44:47 »
A tam teda potom hádám co
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #47 kdy: 08 Ledna 2014, 13:45:18 »
Dam co
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

Jakub Cicko

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 38
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #48 kdy: 08 Ledna 2014, 13:58:39 »
AMD Athlon 5000+ 3,5GB RAM, GeForce GTX 650/PCIe/SSE2, Ubuntu 12.04.3, Zalman headset ZM- HPS200

unkabunka

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 243
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
    • Zobrazit profil
Re:Instalace
« Odpověď #49 kdy: 08 Ledna 2014, 14:10:39 »
Tu druhou položku (recovery mode) a dál to co psal Cuore.

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.