Protože jsem se toho školení účastnil, tak pro potenciální zájemce - z mého pohledu (klasický windowsák, nonIT, instalace UBuntu před pár měsíci), to bylo přesně to, co to potřebovalo a byl jsem maximálně spokojen.
Když to vezmu dle programu : všeobecný úvod do OS Ubuntu a jeho derivátů : to první na 100%, derivát asi žádný , základní práce se systémem (jak systém funguje, instalace, repozitáře, SW zdroje aj. : 100%, základní správa a nastavení systému (vyladění OS k obrazu svému): 100%, řešení častých problémů (kde hledat informace, zdroje ap.) : 100%, úvod do komunitní problematiky : 100 %
Mě osobně zajímala logika systému (intro, proč to je tak a ne jinak, zálohy), a nějaké doporučení programy (pošták, mp3, text. editor atp,) a pak to, zda je něco použitelného z officů, VPN a jak se postupuje, když najdu help na foru, ale prd vím, kam to napsat, tj. terminál a fce zdroje softwaru.
Bylo nás tam 7, věkově 20-60 let, míra chaotičnosti malá. Jen by stálo zato občas otevřít okno nebo dveře (místnost je malá) a možná projet poštáka a princip IMAPu/pop3, protože se pošťáků, co nezvoní 2x, hlavně starší bojí.
Doporučení : nechoďte na WC v přízemí, ale až v prvním patře, kde je školení.