ad 1 nevím jak to myslíš ale asi ano
ad 2 u rsync používej přepínač -a
ad 3 myslím si že je to podle umístění položek někde hlouběji ve filesystému
na ty výpadky se podívej přes dmesg
nevím co to je za redukci
pokud je to usb3.0 disk který nemá externí napájení a dáš ho do usb 2.0 které zvládá menší proud tak to může být tím
1. Poresim pres bash skript - neni problem
2. - kdyz u rsync pouziju prepinac "a" tak mi to hazi chybu "rsync: chgrp "/media/nas1/Chemie/WEBY" failed: Permission denied (13) ... a dalsi u vetsiny polozek. Ze bych nemel na NAS-u vytvorenou skupinu, ktera je na externim disku??
3. ?? zalohuju konfiguracni soubory z home adresare a obcas jsou v nazvech souboru "divne" znaky, ktere se asi neslucuji s danym FS. potrebuji zalohovat celou slozku .config, .mozzila, thunderbird ap
Disk je pripojeny pres USB 2.0 + vlastni externi napajeni
Problem je v tom, ze ty data jsou pomerne objemna takze kazda zkouska mi zabere x-hodin.
Spis by me opravdu zajimalo podle jakeho klice rsync resp. nemo v gui vybira poradi kopirovanych souboru.
Resp. proc rsync i pri parametru "a" neustale stahuje stejny soubor porad dokolecka?
Mam to jako "jednorazovku". Tj. potrebuji ty data jen pretahnout z externiho disku a ten pak pouzit v NAS-u pro zalohu (nikoliv jako RAID 1, ale pres interni zalohovaci mechanizmus NAS-u).
Predtim jsem z PC zalohoval home adresar jednoduse rsync -av neco nekam (ext4 -> ext4-externi disk) a problem jsem nemel.
Jinak jsem takovy BFU tak prosim mejte se mnou trpelivost. Dekuji.