Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wine ?!  (Přečteno 3483 krát)

kroko.cz

• Návštěvník
Wine ?!
« kdy: 11 Února 2007, 18:19:08 »
plz poraďte chci si na ubuntu edgy eft nainstalovat Adobe Photshop 7 a kdyz na to kliknu tak mi to hodi :
Cannot open /home/kroko/Desktop/adobeps7tryout.exe: No application suitable for automatic installation is available for handling this kind of file.

A když dám do terminálu: sudo apt-get update
tak mi to vypise nakonec: W: GPG error: http://wine.budgetdedicated.com edgy Release: Následující podpisy nemohly být ověřeny, protože není dostupný veřejný klíč: NO_PUBKEY 58403026387EE263
W: Pro nápravu těchto problémů můžete zkusit spustit apt-get update

newim co s tim asi vrátim na  XP protože Adobe PS  moc potřebuju... Kdyby někdo věděl plz poraďte je to moc důležité...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Wine ?!
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2007, 18:42:34 »
No co já vím tak wine je v repozitářích od ubuntu... tydle repozitáře ani nepotřebujete....
Nebo pokud otevřete ten odkaz a kliknete na link podle váší verze tak si to můžete taky instalovat (wine).
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

kroko.cz

• Návštěvník
Wine ?!
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2007, 18:55:56 »
Citace: ViPEr*CZ*
No co já vím tak wine je v repozitářích od ubuntu... tydle repozitáře ani nepotřebujete....
Nebo pokud otevřete ten odkaz a kliknete na link podle váší verze tak si to můžete taky instalovat (wine).
no tak to už jsem nainstaloval ale po spuštění to stále hlasí:

Cannot open /home/kroko/Desktop/adobeps7tryout.exe: No application suitable for automatic installation is available for handling this kind of file.

Co s tím plz ?

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Wine ?!
« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2007, 18:57:13 »
to ViPEr*CZ*
na tom odkazu je vždy nejaktuálnější verze wine, které velmi často není v ubuntu repository

to kroko.cz
ad 1)a zkusil jste se podívat na wiki? pokud se tam podíváte, tak zjistíte, že některé zdroje jsou podepsané a pro jejich použití je třeba nainstalovat klíč, samozřejmě je tam uveden celý postup, ostatně jako opakovaně no fóru
ad2) pravý klik - otevřít pomocí wine

kroko.cz

• Návštěvník
Wine ?!
« Odpověď #4 kdy: 11 Února 2007, 18:59:45 »
Citace: neveceral
to ViPEr*CZ*
na tom odkazu je vždy nejaktuálnější verze wine, které velmi často není v ubuntu repository

to kroko.cz
ad 1)a zkusil jste se podívat na wiki? pokud se tam podíváte, tak zjistíte, že některé zdroje jsou podepsané a pro jejich použití je třeba nainstalovat klíč, samozřejmě je tam uveden celý postup, ostatně jako opakovaně no fóru
ad2) pravý klik - otevřít pomocí wine
Ted mi jde spis o tuto chybu:  Cannot open /home/kroko/Desktop/adobeps7tryout.exe: No application suitable for automatic installation is available for handling this kind of file.

EDIT: Pravý klik a otevřít pomocí wine ani nic podobnýho tam není...

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Wine ?!
« Odpověď #5 kdy: 11 Února 2007, 19:02:06 »
Jak to vlastně otvíráte? pomocí tohohle http://wiki.ubuntu.cz/Wine?highlight=%28wine%29#head-aee8df95a1f006d3b6a01c69bdbdff8b574ff5b6
pravý klik a  hned jako první položku mám -otevřít s "wine windows emulator..."

kroko.cz

• Návštěvník
Wine ?!
« Odpověď #6 kdy: 11 Února 2007, 19:03:35 »
Citace: neveceral
no to je právě ten pravý klik - otevřít pomocí wine (?) nebo tak nějak, nebo vám to hlasí tu chybu až potom? Jak to vlastně otvíráte?
Normálně dvoj klikme to tam nemám viz edit výše

EDIT: přes terminál mi to hlasí jako že tam zadný takový soubor nemám...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Wine ?!
« Odpověď #7 kdy: 11 Února 2007, 19:03:45 »
nastav práva spouštění na ten soubor a pak dej v konzoli třeba...

wine /home/kroko/setup.exe
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Wine ?!
« Odpověď #8 kdy: 11 Února 2007, 19:06:24 »
a máte wine vůbec nainstalované? Podívejte se do synapticu nebo v terminálu napište wine

kroko.cz

• Návštěvník
Wine ?!
« Odpověď #9 kdy: 11 Února 2007, 19:06:58 »
Citace: ViPEr*CZ*
nastav práva spouštění na ten soubor a pak dej v konzoli třeba...

wine /home/kroko/setup.exe
Díky moc už mi jede instalace musel jsem se trochu pohrabat v konzoly...

max007

• Aktivní člen
  • *
Wine ?!
« Odpověď #10 kdy: 29 Dubna 2007, 20:53:04 »
nazdar, mam taky jeden dotaz, a to jak muzu emulovat pod wine dosovsky program ktery se spousti pomoci davkoveho souboru BAT ??? diky za rady
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Wine ?!
« Odpověď #11 kdy: 29 Dubna 2007, 21:03:26 »
Citace: max007
nazdar, mam taky jeden dotaz, a to jak muzu emulovat pod wine dosovsky program ktery se spousti pomoci davkoveho souboru BAT ??? diky za rady
Mrkněte sem, třeba z toho něco vymyslíte.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.