Tak jsem dal do kupy flashku, ale v biosu Optiplex 740 sem prostě nikde nenašel jak to zprovoznit. Stáhnul jsem si i technický návod k tomuhle biosu a nic, co mělo fungovat, prostě nešlo. Nakonec jsem celý unetbootin dal na HDD a ne na flash a tak jsem problém obešel.
Unetbootin všechno zařídil a funguje skoro správně. Problém je v grafickém čipu, který nevydrží nápor rozlišení 1920x1080 a do 5ti min se zhroutí a objeví se starý známí všebarevný manžestr. Když změním rozlišení na menší 16:9 vydrží tak 10 min a pak zase manžestr :-) Tak po třech minutách mi napíše že chce nové ovladače na grafiku, ale nejdou automaticky instalovat, protože unetbootin spustí jen trial verzi k nainstalování. ( jakákoliv jiná verze znamená automaticky manžestr )
Když tedy spustím instalaci Ubuntu 12.04 dojdu až k části kde se mi v okně zobrazí dialog o tom že mám dostatek volného místa na HDD a jsem připojen k netu, všechno je v pořádku tak dám OK a proklikávám se dál až narazím na okno které se mě ptá kam chci nainstalovat OS. Bohužel ale nenachází žádný disk. Když otevřu folder, disk tam není a celkově se tváří jako že tam není akorát se to z něj celé nabootovalo!! ( pouze když se instalátor ptá na dostatek místa na disku tak píše že ano ikdyž tam ten hdd není a nedá se to na něj pak nainstalovat, no mě klepne pepka tak on tam pro někoho je a pro někoho není!! :-D ) Když spustím ubuntu se zapnutou flashkou najde jí to, ale HDD tam prostě je a není.
Bohužel na celou opravu mám průměrně 7-8minut => mažestr => na tvrdo off
Vím že je v tom krapet bordel, ale snad to někdo přečte a třeba i pochopí a nejlepší by bylo kdyby dokázal i poradit, i tak Vám všem děkuji za podporu a nízké fps přeju :-D