Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém po instalaci  (Přečteno 1088 krát)

Kryten

• Návštěvník
Problém po instalaci
« kdy: 02 Března 2014, 16:14:59 »
Ahoy,
po instalaci Ubuntu přes wubi mám teď v PC Ubuntu a WinXP !SP2! Po přepnutí na Ubuntu se přihlásím do sytému, kde všechno vypadá v pořádku. Když ale kliknu na cokoliv můj monitor ( asi grafika ) dostane epileptický záchvat a všechno se změní do vodorovných proužků zářících všemi barvami, opravit to nejde a PC po tom přestane reagovat.

Např.: Kliknu na Mozilu a PLESK...!! Zobrazí mi to tak akorát všebarevný manžestr. Ono je jedno na co kliknu, pokud myší jen hýbu všechno je v pořádku, pokud ale na cokoliv kliknu čeká mě znovu barevný manžestr.

PC: Repas Dell
AMD Athlon 64 x2 Dual core 4000+
2,1GHz 960MB RAM

Monitor: Asus 24´

Grafika tam bude asi čip, v biosu myslím ukazoval 512mb integrated

Za posledních 14 dní jsem přeinstaloval ubuntu asi 100x projel už celý FAQ a myslím že i slušný kousek wiki návodů, ale nic o tomhle problému jsem tam nenašel. Tak snad tady bude někdo vědět :-)

janek-m

• Host
Re:Problém po instalaci
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2014, 16:34:12 »
Citace
po instalaci Ubuntu přes wubi mám teď v PC Ubuntu a WinXP !SP2!
O akú verziu Ubuntu ide?? Posledná verzia, ktorá s WUBI ako-tak funguje je 12.04 LTS. Inštalácia Ubuntu cez WUBI je dosť nespoľahlivá a s nástupom Unity sú s tým dosť problémy. Takto nainštalované Ubuntu je vhodné tak na testovanie systému, ale určite nie na prácu, nakoľko tu nejde o riadnu inštaláciu ale virtualizáciu, pričom je Ubuntu nainštalované ako aplikácia Windows. Už lepšou voľbou by bol Virtualbox alebo riadna inštalácia (dualboot).

Live systém s Ubuntu funguje normálne bez chýb??

Kryten

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2014, 17:00:13 »
Ahoy,
no při instalaci přes wubi se bohužel nezobrazuje o jakou verzi jde, nabídne to pouze ubuntu, lubuntu, xubuntu atd. Ale myslím že to bude pangolin :-) Zkoušel jsem desktop CD spouštět přes daemon tools ale nejde to, vždy si vyžádá restart, ale po restartu se nic neděje. Vypalovačku nemám. Zkoušel jsem i instalovat přes Unetbootin neboli USB flash disk. To se mi podařilo na notebooku ikdyž 3 dny mi trvalo než jsem bios přemluvil aby se opravdu nabootoval z flashky a ne z HDD. U tohoto dellu jsem to po 5ti dnech vzdal s výsledkem: Tenhle zmetek se  z flashky prostě nenabootuje. Jsem otevřený jakémukoliv řešení, protože chci Linux! Wokna už mi lezou krkem :-) Díky za všechny rady

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Března 2014, 17:19:31 »
Citace
Zkoušel jsem desktop CD spouštět přes daemon tools ale nejde to,
To ani neskúšaj, nebude to fungovať  ;)
Citace
Zkoušel jsem i instalovat přes Unetbootin neboli USB flash disk. To se mi podařilo na notebooku ikdyž 3 dny mi trvalo než jsem bios přemluvil aby se opravdu nabootoval z flashky a ne z HDD.
Skús Live USB urobiť ešte raz, nezabudnúť ho predtým naformátovať na FAT 32. Bolo by dobré nabootovať Live systém (Vyskúšať Ubuntu) a tak otestovať, či ide všetko ako má.
NTB bez mechaniky by nemal mať problém bootovať z USB.
Uprednostnil by som buď spomínaný dualboot alebo inštaláciu cez Virtualbox. Ak sa podarí nabootovať Live systém, tak postni výpisy z terminálu (Ctrl + Alt + T)
Kód: [Vybrat]
sudo fdisk -l   (malé L)
sudo parted -l
pozrieme ako je rozdelený disk. Výpis dať do "code" - označiť text a klik na #

http://wiki.ubuntu.cz/instalace/z_flash_disku
http://wiki.ubuntu.cz/Virtualizace/VirtualBox?redirect=1
« Poslední změna: 02 Března 2014, 17:21:32 od janek-m »

Kryten

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2014, 00:34:47 »
Tak jsem dal do kupy flashku, ale v biosu Optiplex 740 sem prostě nikde nenašel jak to zprovoznit. Stáhnul jsem si i technický návod k tomuhle biosu a nic, co mělo fungovat, prostě nešlo. Nakonec jsem celý unetbootin dal na HDD a ne na flash a tak jsem problém obešel.

Unetbootin všechno zařídil a funguje skoro správně. Problém je v grafickém čipu, který nevydrží nápor rozlišení 1920x1080 a do 5ti min se zhroutí a objeví se starý známí všebarevný manžestr. Když změním rozlišení na menší 16:9 vydrží tak 10 min a pak zase manžestr :-) Tak po třech minutách mi napíše že chce nové ovladače na grafiku, ale nejdou automaticky instalovat, protože unetbootin spustí jen trial verzi k nainstalování. ( jakákoliv jiná verze znamená automaticky manžestr )

Když tedy spustím instalaci Ubuntu 12.04 dojdu až k části kde se mi v okně zobrazí dialog o tom že mám dostatek volného místa na HDD a jsem připojen k netu, všechno je v pořádku tak dám OK a proklikávám se dál až narazím na okno které se mě ptá kam chci nainstalovat OS. Bohužel ale nenachází žádný disk. Když otevřu folder, disk tam není a celkově se tváří jako že tam není akorát se to z něj celé nabootovalo!! ( pouze když se instalátor ptá na dostatek místa na disku tak píše že ano ikdyž tam ten hdd není a nedá se to na něj pak nainstalovat, no mě klepne pepka tak on tam pro někoho je a pro někoho není!! :-D ) Když spustím ubuntu se zapnutou flashkou najde jí to, ale HDD tam prostě je a není.

Bohužel na celou opravu mám průměrně 7-8minut => mažestr => na tvrdo off

Vím že je v tom krapet bordel, ale snad to někdo přečte a třeba i pochopí a nejlepší by bylo kdyby dokázal i poradit, i tak Vám všem děkuji za podporu a nízké fps přeju :-D

janek-m

• Host
« Odpověď #5 kdy: 03 Března 2014, 07:54:02 »
Nakonec jsem celý unetbootin dal na HDD a ne na flash a tak jsem problém obešel.
Takže USB kľúč bol nesprávne vytvorený. Unetbootin sa nerozbaľuje na uSB kľúči.
Citace
Problém je v grafickém čipu, který nevydrží nápor rozlišení 1920x1080 a do 5ti min se zhroutí a objeví se starý známí všebarevný manžestr. Když změním rozlišení na menší 16:9 vydrží tak 10 min a pak zase manžestr :-)
Toto sa udeje pri voľbe "Vyskúšať Ubuntu"?? Čiže nie je možné pracovať ani v Live systéme? 
Bez bližšieho info o HW ti zrejme nikto priamu radu neposkytne. Ak sa dá postni výpis z terminálu:
lspcipríkaz vypíše info o HW. Popísaný problém bude súvisieť s grafickou kartou. Ak by si ten výpis nevedel sem postnúť cez Live systém, tak ho ulož v nejakom textovom editore na USB kľúč alebo presuň na Win oddiel a postneš ho z Windows.
Citace
Když tedy spustím instalaci Ubuntu 12.04 dojdu až k části kde se mi v okně zobrazí dialog o tom že mám dostatek volného místa na HDD a jsem připojen k netu, všechno je v pořádku tak dám OK a proklikávám se dál až narazím na okno které se mě ptá kam chci nainstalovat OS. Bohužel ale nenachází žádný disk.
V tomto prípade sú tiež potrebné výpisy, ktoré som už spomínal:
sudo fdisk -l    (malé L)
sudo parted -l

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.