Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zamezit automatickému spuštění nautilus po startu ?  (Přečteno 1241 krát)

Jaroslav Šolc

• Návštěvník
Po startu Kubuntu se mi automaticky spouští nautilus, ale nemůžu v nastavení najít, kde je to spouštění povolené ...

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
Re:Jak zamezit automatickému spuštění nautilus po startu ?
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2014, 23:00:24 »
Není v aplikacích po spuštění ? Nebo vypnout ve správci sezení obnovování předchozího sezení.
« Poslední změna: 02 Března 2014, 23:15:04 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2014, 23:24:32 »
Tohle je jedna z věcí, která mě na KDE ze začátku také vytáčela. Jednak si to umí pamatovat aplikace při ukončení sezení a pak jsou tam Aktivity, které si zapamatují výchozí aplikace a ty spouští vždy. Všechno se to dá nastavit, ale než si to člověk osvojí, rozkopal by to ;)

Jaroslav Šolc

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Března 2014, 19:00:29 »
Díky, pomohlo ve Správě sezení zaškrtnout místo Obnovit předchozí relaci, Obnovit ručně uloženou relaci.   :)

Jaroslav Šolc

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Března 2014, 22:46:34 »
 :-X :-X Tak beru zpět - naprostá katastrofa - začala mi vypadávat plazma , tak jsem odinstaloval nautilus přes Ubnutu centrum, tím mi spadlo úplně všechno, včetně možnosti ukončit sezení, po instalaci nautilus, ani všeho možného, co souviselo s kubuntu přes synaptic, se nezměnilo nic, takže jsem to vzdal a přeinstaloval Ubuntu a znovu instaluji kubuntu desktop - Sodoma, Gomora, to jsou teda vyřešené závislosti .....  ::) :P :-[

Jaroslav Šolc

• Návštěvník
Re: chybné kódování v kubuntu (Plasma)
« Odpověď #5 kdy: 04 Března 2014, 03:01:18 »
Výsledkem mých snah je chybné (ne UTF8) kódování v názvech souborů a složek. V Ubuntu  vpořádku  jak u Nautilus, tak i u Dolphin, V Plasmě chybně v obou. stalo se to po změně lokalizace na češtinu ... nevíe kde se to nastavuje???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.