velmi humorná mi přišla ta generalizace "Že servery neprovozují BFU, a tedy chybí klasický segment šíření virů", ale mohu vás ubezpečit, že i správci mají "své" dny
navíc neexistuje proces přepnutí z toho vašeho bfu na všeznalého guru (je to spíš dlouhá cesta bez konce)
Ale to máš zajisté zcela pravdu.
Znám jeden vtip na adminy:
Ptá se vedoucí IT oddělení adminů: "Proboha proč vypadáte tak vyděšeně ?"
admini odpovídají: "Víte pane šéf, my včera se strašně ožrali, a pak měnili hesla k serverům..."

Nicméně, dá se přeci jen generálně konstatovat, že správcové serverů jsou v daleko větší míře odolnější proti syndromu BFU, a mají opravdu jen velmi "vzácněji" slabé chvilky.
Zatím co běžný uživatel opravdu má velmi vzácné chvilky uvědomění rizik spojených s bezhlavým klikáním na cokoliv, kdekoliv a bezmyšlenkovité instalování čehokoliv o čem Franta od vedle tvrdí, že je to "super, extra, pecka".
Za moji 22 letou praxi jsem se setkal velmi výjimečně s adminem co nechal svou chybou zavirovat server, či tam nechat/ponechat dlouhodobě nějaké neřádstvo.
Ale v 8 případech z 10, se setkávám s desktopy/laptopy od BFU, které mají natažený kdovíjaký bordel, nejlépe (aby byly super chráněni = tvrdil to Pepa či Franta) mají nainstalovaný více jak jeden antivirový program = poslední koktail co jsem viděl byl = MaCaffe+Norton+Avas+AVG = staženou lištičku, a více jak 4-5GB čurbesu v systémových souborech, 300-400 chybných zápisů v registrech. Kromě toho nějakých 5-15 různých malware, spyware či jiného červovstva...
A pak se divili jak je to pomalé.
Pochopitelně všichni jsme jen lidi. A používáme pouze lidské výrobky. Takže ano nic není dokonalé. Ale otázkou je jak se k tomu stavíme.