Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem ubuntu  (Přečteno 5160 krát)

janek-m

• Host
Re:Problem ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 27 Dubna 2014, 13:15:01 »
Ak sú v GParted pri oddieloch na HDD "kľúčiky", to znamená, že sú oddiely pripojené a tým pádom sa s nimi nedá pracovať. Treba ich odpojiť. Ak sa vytvorí dopredu oddiel na inštaláciu Ubuntu, tak už sa v inštalátore nebude môcť vybrať automatická inštalácia, ale sa bude musieť ísť cez "Niečo iné" - čiže manuálne delenie disku, nakoľko sa bude pracovať s vytvoreným oddielom - budú sa ručne vytvárať minimálne dva oddiely : / oddiel na systém a swap.

Vytvoriť voľné miesto na HDD  sa dá urobiť aj vo Windows cez Správcu diskov.

macekklacek

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 27 Dubna 2014, 18:23:51 »
aha no stahnul sem si instalacku tech windows 8 z microsoftu,ale nejde spustit napise to pri nacitani archivu doslo k chybe.Neni to tim ze to je exe a asi urcena pro windows?

janek-m

• Host
« Odpověď #27 kdy: 27 Dubna 2014, 18:41:14 »
aha no stahnul sem si instalacku tech windows 8 z microsoftu.....
Žeby Microsoft ponúkal na stiahnutie inštalačné DVD Windows??  ::) To je teda novinka. Pokiaľ viem, tak je naozaj možné takéto ISO stiahnuť, ale po zaplatení cca 120 € za Win 8.1
Inštalačné DVD treba hľadať na nete a stiahnuť si identickú verziu ako bola na NTB.
Citace
....ale nejde spustit napise to pri nacitani archivu doslo k chybe.Neni to tim ze to je exe a asi urcena pro windows?
Treba stiahnuť ISO súbor a nie exe. To čo ste stiahli zrejme nebude inštalačné DVD. ISO súbor s WIN 8 má cca 4 GB.
Ako je teraz naformátovaný HDD??
« Poslední změna: 27 Dubna 2014, 18:43:40 od janek-m »

macekklacek

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 27 Dubna 2014, 19:02:00 »
nn uz sem to precetl je to jenom aktualizace z W7,problem je ze sem tam original W8 mel,akorad k tomu zadne DVD nedavaj ani nic jineho tak,ze je to v riti a oficialni W8 uz mit teda nebudu kdyz si je nezaplatim.
Jako jestli FAT32 nebo NTFS ? to nevim kde to zjistim v Gparted to nikde napsane neni

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #29 kdy: 27 Dubna 2014, 19:11:47 »
nn uz sem to precetl je to jenom aktualizace z W7,problem je ze sem tam original W8 mel,akorad k tomu zadne DVD nedavaj ani nic jineho tak,ze je to v riti a oficialni W8 uz mit teda nebudu kdyz si je nezaplatim.
Jako jestli FAT32 nebo NTFS ? to nevim kde to zjistim v Gparted to nikde napsane neni

Pošli radši screenshot Gparted.

edit : poslal jsem ti odkaz, jak pořešit tu OEM licenci  ;)
« Poslední změna: 27 Dubna 2014, 19:14:42 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

macekklacek

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 27 Dubna 2014, 19:32:13 »

Diky moc.

janek-m

• Host
« Odpověď #31 kdy: 27 Dubna 2014, 19:50:01 »
Keď budete mať DVD s Win, tak treba nabootovať LIVE SYSTÉM s Ubuntu (vyskúšať Ubuntu), spustiť GParted, zmazať všetky oddiely na disku a naformátovať ho na NTFS.

Môže sa vyskúšať inštalácia WIN aj bez preformátovania HDD na NTFS. Niekedy sa však môže stať, že inštalačné DVD s WIN nespozná disk naformátovaný na ext4. Treba vyskúšať. Ak by ho hneď detekoval, formátovanie cez GParted netreba urobiť.

zdelen

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: 28 Dubna 2014, 22:31:44 »
K té obnově Windows. Na dvou note různých značek jsem měl také opravit Win8 a nebylo instalační medium ani recovery
část disku. Po zavolání značkového záručního servisu chtějí datum nákupu, prodejnu a S/N (serial number) note. Pak mi nabídli za asi 400 Kč zaslat instalační media k tomu zařízení. Nevím jak pochodíš, ale za pokus to stojí.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #33 kdy: 29 Dubna 2014, 06:51:24 »
K té obnově Windows. Na dvou note různých značek jsem měl také opravit Win8 a nebylo instalační medium ani recovery
část disku. Po zavolání značkového záručního servisu chtějí datum nákupu, prodejnu a S/N (serial number) note. Pak mi nabídli za asi 400 Kč zaslat instalační media k tomu zařízení. Nevím jak pochodíš, ale za pokus to stojí.

Člověče, já jsem mu poslal detailní návod, jak dostat ten klíč z BIOSu a poslal jsem i odkaz na ten sytém. Odpověď : mě to nejde, píše to nějakej error. Několikrát.  Už nevím. Připadám si jako blázen....

edit : a pro rejpaly :  nevidím na tom nic nelegálního. Jednou  si to koupil, tak co....  Licenci bude mít stejnou.
« Poslední změna: 29 Dubna 2014, 07:04:26 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

janek-m

• Host
« Odpověď #34 kdy: 29 Dubna 2014, 15:00:44 »
Člověče, já jsem mu poslal detailní návod, jak dostat ten klíč z BIOSu a poslal jsem i odkaz na ten sytém. Odpověď : mě to nejde, píše to nějakej error. Několikrát.  Už nevím. Připadám si jako blázen....
No neviem, či tie errory nehádže samotný Win-inštalátor. Niektorí tu na fóre hovoria, že Win-inštalátor nemá problém sformátovať linuxový ext4, ja mám však opačnú skúsenosť.  Tak si myslím, že inštalátor nespoznal disk, možno ak efi oblasť a vyhodnotil nedostatok miesta na disku. Nebolo by teda zlé disk komplet preformátovať na NTFS a až potom pristúpiť k inštalácii Win.
Citace
a pro rejpaly :  nevidím na tom nic nelegálního. Jednou  si to koupil, tak co....  Licenci bude mít stejnou.
a kto by rýpal?  ;D Keby som mal na to páky, dal by som to zákonom - pribaľovať k PC/NTB inštalačné média (systém + ovládače) ako to bolo pred rokmi. Ak  som si za niečo zaplatil, tak nech to aj fyzicky pribalia.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.