Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: aplikování výstupu z diff  (Přečteno 3298 krát)

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
aplikování výstupu z diff
« kdy: 19 Května 2014, 16:59:00 »
Ahoj potřebuji poradit jak upravit výstup z diff, aby se dal následně použít pro cp. Výstup bude vypadat nějak takhle
Citace
Soubory /media/WDmyLive/Dokumenty/Dokumenty/byt/plocha.ods a /home/cuore/Dokumenty/Dokumenty/byt/plocha.ods jsou různé
Soubory /media/WDmyLive/Dokumenty/Dokumenty/platby.ods a /home/cuore/Dokumenty/Dokumenty/platby.ods jsou různé
Pouze v /home/cuore/Dokumenty: Má hudba
Pouze v /home/cuore/Dokumenty: Mé videa
Pouze v /home/cuore/Dokumenty: Moje obrázky
Pouze v /media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19: 11236.jpg
Pouze v /media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19: pohled.jpg
Pouze v /media/Data/cuore/prográmky/serviio-0.6.0.1: serviio.desktop
Soubory /media/WDmyLive/Software/zalohy/Desktop/přikazy a /media/Data/cuore/prográmky/zalohy/Desktop/přikazy jsou různé
Pokud se soubory liší, tak s tím si poradím, ale pokud neexistuje pro nějakou složku/soubor parita, nevím jak seskládat pro cp proticestu. Takže potřebuji z tohoto
Citace
Pouze v /home/cuore/Dokumenty: Má hudba
Pouze v /home/cuore/Dokumenty: Mé videa
Pouze v /home/cuore/Dokumenty: Moje obrázky
Pouze v /media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19: 11236.jpg
Pouze v /media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19: pohled.jpg
Pouze v /media/Data/cuore/prográmky/serviio-0.6.0.1: serviio.desktop
dostat tohle
Citace
/home/cuore/Dokumenty/Má hudba /media/WDmyLive/Dokumenty/Má hudba
/home/cuore/Dokumenty/Mé videa /media/WDmyLive/Dokumenty/Mé videa
/home/cuore/Dokumenty/Moje obrázky /media/WDmyLive/Dokumenty/Moje obrázky
/media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19/11236.jpg  /home/cuore/Obrázky/Fotografie/2010/02/19/11236.jpg
/media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19/pohled.jpg  /home/cuore/Obrázky/Fotografie/2010/02/19/pohled.jpg
/media/Data/cuore/prográmky/serviio-0.6.0.1/serviio.desktop /media/WDmyLive/Software/serviio-0.6.0.1/serviio.desktop
do diffu sypu cesty z texťáku, kde je vyřádkováno co s čím porovnávat
Citace
/media/WDmyLive/Dokumenty /home/cuore/Dokumenty
/media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie /home/cuore/Obrázky/Fotografie
/media/WDmyLive/Videa /home/cuore/Videa
/media/WDmyLive/Hudba/MP3 /media/Data/MP3
/media/WDmyLive/Software /media/Data/cuore/prográmky
tak jsem si říkal, že by to šlo snad nějak seskládat, ale takovou fantazii asi nemám, abych na to přišel  ::)
díky

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2014, 17:45:08 »
A neděláš náhodou ten problém složitější, než by musel být? Přiznám se, že jsem to na první přečtení úplně nepochopil, říkám si, zda by nebylo jednodušší popsat původní zadání, než do toho přišlo znásilňování diffu.. :)

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2647
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2014, 18:48:13 »
není pro použití výstupu z diffu vhodný spíš patch? (man patch)

EDIT: ale taky jsem vůbec nepochopil tazatelův záměr...
« Poslední změna: 19 Května 2014, 18:50:43 od jmp »

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2014, 19:21:47 »
No záměr je navázání na tohle
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=69739.msg502928#msg502928
Udělal jsem si čas, tak jsem začal. Jako první, jsem si pro jednodušší použití udělal klikátko pomocí zenity, aby si mohla manželka překontrolovat jaký udělala nepořádek  :). Nakonec jsem si řekl, že by bylo pohodlnější, kdybych nemusel procházet výsledný log a vše ručně kopírovat. Takže to potřebuji nějak dotáhnou ať to je funkční a můžu dolaďovat a užívat. Zatím jsem se svou neznalostí vyplodil tohle.
Jo je to asi prasárna  :D a určitě je plno funkčních řešení, ale berte to tak, že se bavím a přiučuji.

[příloha smazaná administrátorem]

ntz_reloaded

  • Lokaj
  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3735
  • skill :: ur home erly
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2014, 22:51:13 »
Jo je to asi prasárna  :D a určitě je plno funkčních řešení, ale berte to tak, že se bavím a přiučuji.

zas takova "prasarna" to neni, ale lepsi by to bylo, kdybys prestal pouzivat UPPERCASE na svy promenny v shellu ? co s tim vsichni mate ?? :D napis do terminalu ``echo $'' a zmackni 2x tabulator .. promenne UPPERCASEM maj bejt jenom systemove
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2014, 23:14:58 »
No záměr je navázání na tohle
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=69739.msg502928#msg502928
Udělal jsem si čas, tak jsem začal. Jako první, jsem si pro jednodušší použití udělal klikátko pomocí zenity, aby si mohla manželka překontrolovat jaký udělala nepořádek  :). Nakonec jsem si řekl, že by bylo pohodlnější, kdybych nemusel procházet výsledný log a vše ručně kopírovat. Takže to potřebuji nějak dotáhnou ať to je funkční a můžu dolaďovat a užívat. Zatím jsem se svou neznalostí vyplodil tohle.
Jo je to asi prasárna  :D a určitě je plno funkčních řešení, ale berte to tak, že se bavím a přiučuji.

Stále je to na mě příliš složité, tohle mi neprojde vstupní kontrolou :)

zas takova "prasarna" to neni, ale lepsi by to bylo, kdybys prestal pouzivat UPPERCASE na svy promenny v shellu ? co s tim vsichni mate ?? :D napis do terminalu ``echo $'' a zmackni 2x tabulator .. promenne UPPERCASEM maj bejt jenom systemove

Jednou z výhod je přehlednost, prostě je to "rozsvítí". Ale sám je taky píšu malým, mačkat Shift je práce navíc.

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #6 kdy: 20 Května 2014, 11:52:46 »
Citace
Stále je to na mě příliš složité, tohle mi neprojde vstupní kontrolou :)
Dobrá začnu od piky  :) Doba je taková, že jedno PC v domácnosti je nereálné. Většinou je to desktop, HTPC, notebook, tablet a nějaký telefon a TV. Držet data jako jsou fotky, dokumenty, MP3 apod. na všech zařízeních, aby člověk nemusel přebíhat od PC k PC je mrhání místem a časem. Takže pro mě nejschůdnější řešení je síťový disk s DLNA. Tím mám ke svým datům přístup ze všech zařízení. No ale mít zase vše jen na jednom místě je z rizika selhání hardware blbost, tak mám tyto data na desktopu. Je spousta programů jako rdiff-backup, ale jsou buď terminálové, musí být na obou strojích, nebo dělají jen v reálném čase nepoužitelné zálohy. Pro mě je nežádoucí nějaký komprimovaný balíček, který zabírá zbytečně místo a pomocí rozdílových záloh bobtná.  Já potřebuji s daty pracovat jak na desktopu, tak na jiných zařízeních a udržet je synchronní. Takže pokud udělám nějakou úpravu dokumentu, nebo vytvořím někde něco nového, tak ať to má svoji zálohu. Proto diff který my pěkně vypíše co se liší a co nemá paritu. Má tedy někdo vhodnější řešení? Pokud ne, tak jsem to splácal, do funkčního stavu, až nato, že při dvou různých souborech zatím přepíši souborem na straně zdroje, záložní. To ještě asi upravím o porovnání buď velikosti, nebo data vzniku. Ale s čím si nevím rady je to, když je vytvořen nový soubor, nebo složka, jak to dostat i na druhé zařízení. Diff to sice podchytí, ale ten jeho výstup je nepoužitelný.

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2647
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #7 kdy: 20 Května 2014, 12:23:22 »
rsync ?

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #8 kdy: 20 Května 2014, 13:29:02 »
Citace
rsync ?
hmm chytřejší cp, co jsem jen letmo pročetl, tak nekopíruje vše, ale jen to co je navíc. Takže
Kód: [Vybrat]
rsync zdroj zaloha doplní do cílového umístnění jen data, která tam nejsou. To ale nemění nic na tom, že mu nejsem stejně jako u cp schopen seskládat z tohoto
Citace
Pouze v /media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19: 11236.jpg
tohle
Citace
/media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie/2010/02/19/11236.jpg  /home/cuore/Obrázky/Fotografie/2010/02/19/11236.jpg
ledaže bych mu zadal
Citace
/media/WDmyLive/Obrázky/Fotografie /home/cuore/Obrázky/Fotografie
ale není to až moc plošné řešení pro překopírování jednoho souboru v
Citace
/2010/02/19/11236.jpg
Nebo jsem to špatně pochopil?

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2647
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #9 kdy: 20 Května 2014, 13:54:50 »
doporučuji důkladněji pročíst manuálové stránky - já nevím jak jste to pochopil, ale podle mého se snažíte o složité skriptování místo použití jednoduchého rsync...
Kód: [Vybrat]
man rsync

Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #10 kdy: 20 Května 2014, 17:48:57 »
Manuálové stránky přečteny a jo rsync je dobrá volba, není jen chytřejší cp, ale umí i toho víc jako zrcadlit, doplnit jen nová data v souborech apod. Jen jsem nějak nepobral, zda má tedy i možnost obousměrné synchronizace, protože pomocí
Kód: [Vybrat]
rsync -rv --progress /media/WDmyLive/Dokumenty/Dokumenty/Obrázky/ /home/cuore/Dokumenty/Dokumenty/Obrázky/je tu zase rozdělení zdroj <--> záloha, kde pokud v záložním umístnění je vytvořen nový soubor, ten se neobjeví na zdrojovém a když je na záložním umístnění novější verze souboru, je přepsána starší verzí, ze zdrojového umístnění. Má rsync na tohle nějaká parametr, který jsem přehlédl? protože tohle není pro moje použití žádoucí.

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3133
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #11 kdy: 20 Května 2014, 17:57:24 »
Můžeš mu nakázat (-u) ať dává přednost novějšímu souboru a pustit ho dvakrát, jen se změněným směrem.

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2647
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #12 kdy: 20 Května 2014, 18:00:06 »
obecně se tomu vyhnete tím, že změny provádíte jen na jednom úložišti a pak je zreplikujete jinam, protože jinak mohou nastávat kolizní stavy (změní se obě repliky a kterou pak zreplikovat kam?)

jinak lze teoreticky vzít v potaz i variantu
rsync <vhodné_parametry> rep1 rep2
rsync <vhodné_parametry> rep2 rep1
ale chce to dost rozmyslet co kdy a kam replikovat (imho lepší a bezpečnější je změna chování a upravovat jen na jednom úložišti a replikovat na druhé...)



Cuore

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2534
    • Zobrazit profil
Re:aplikování výstupu z diff
« Odpověď #13 kdy: 20 Května 2014, 18:18:46 »
No jo změna chování není tak jednoduchá, když je víc uživatelů. Uzavřel bych to tedy, tak že udělàm klona diff a rsync. Díky chlapáci za nové vědomosti   :)

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.