Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Streamování do Xboxu  (Přečteno 4903 krát)

Fisir

• Návštěvník
Streamování do Xboxu
« kdy: 25 Května 2014, 09:07:26 »
Ahoj,
pokouším se zprovoznit streamování do Xboxu. Nejdříve jsem zkoušel Mediatomb, ten mi naprosto vyhovuje, až na to, že Xbox nepodporuje. Potřeboval bych doporučit nějaký podobný software, který
  • umožňuje změnit svůj název a ikonu,
  • ukládá knihovnu do MySQL databáze.
Víte o něčem takovém?

Cuore

• Závislák
Re:Streamování do Xboxu
« Odpověď #1 kdy: 25 Května 2014, 12:30:17 »
budu střílet od boku serviio  :)

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2014, 13:28:51 »
budu střílet od boku serviio  :)
A nemáte nějaký link na návod, jak jej nainstalovat i s podporou MySQL? Postupoval jsem podle http://wiki.serviio.org/doku.php?id=howto:linux:install:ubuntu, ale při pokusu o spuštění serviio.sh to vyhodí chybu:
Kód: [Vybrat]
Error: Could not find or load main class data.serviioNavíc mi nejdou nainstalovat ffmpeg, libavcodec-extra-53 a libavformat-extra-53.

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Května 2014, 16:10:41 »
No, nainstaloval jsem ubuntu-restricted-addons a libav-tools ale jsem pořád tam, kde jsem byl. Javu mám nainstalovanou podle Wiki (OpenJDK). Když už se tak snažím o instalaci, lze tedy v Serviio nastavit, aby se spouštělo samo po startu, aby používalo MySQL a tím pádem abych byl schopen editovat knihovnu Serviia odjinud než z jeho konzole?

Nebo se zeptám jinak – nevíte někdo o patchu pro MediaTomb, který by zprovoznil podporu Xboxu?
« Poslední změna: 26 Května 2014, 16:40:14 od Fisir »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 26 Května 2014, 16:48:11 »
podpora MySQL
http://serviio.org/component/content/article/9-release-notes/81-release-notes-1-4-1?highlight=WyJteXNxbCJd
tady je psané že je od verze 1.4.1
Autostart není problém, mážeš vyřešit pomocí mého scriptu
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=71385.msg514552#msg514552
Co ti teda nejde? spusti serviio.sh v terminálu a následně v druhém okně serviio-console.sh v druhém okně a sleduj na čem to krachne.

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Května 2014, 18:05:15 »
Krachuje to stále na té stejné chybě (serviio.sh):
Error: Could not find or load main class data.serviio.libraryNemůže to být třeba tím, že když jsem instaloval Javu, tak všude bylo číslo 7?

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 28 Května 2014, 09:21:55 »
Jsem stále otevřen i jinému řešení, než použít Serviio.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 28 Května 2014, 10:59:59 »
Dělal jsem pokusy a k hlášce co ti to vypisuje jsem se nedostal, nejpodobnější je tomu, pokud smáznu ze složky Lib serviio.jar. Zkoušel jsem znovu stáhnout serviio a do dvou terminálových oken vložit serviio.sh a serviio-console.sh. Vše naběhlo bez potíží viz. příloha, takže mi to připadá, že máš neúplné knihovny. Stáhni to znovu a otestuj, nic jiného jsem k tomu zatím nenašel.

[příloha smazaná administrátorem]

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 28 Května 2014, 16:24:15 »
Nainstaloval jsem OpenJDK 6 (a vypadá to, že je nastaveno jako výchozí) a tohle se zobrazilo při pokusu spustit serviio.sh:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: data/serviio/library
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: data.serviio.library
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:217)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:205)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:323)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:294)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:268)
Could not find the main class: data/serviio/library. Program will exit.
Právě jsem taky zjistil, že nemám nainstalovaný ffmpeg. V repozitářích už ale není, a jediné, co jsem našel je tohle, ale vypadá to, že se to neinstaluje, takže to asi nebude fungovat, co? Kde mám tedy ffmpeg pro Ubuntu Utopic Unicorn získat?

Případně, nemůže být nějaký problém s právy? Nejdřív jsem Serviio na server nakopíroval přes FTP a potom ve správci souborů přesunul na jiné umístění.
« Poslední změna: 28 Května 2014, 16:28:05 od Fisir »

Cuore

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 28 Května 2014, 18:25:56 »
Tyhle hlášky mi to házelo, pokud jsem mu odebíral jednotlivé položky z knihovny. Takže pokud máš vše jak má být, tak mi to hlava nebere.  Co používáš za javu?
update-java-alternatives -lmně to vyhodí
Citace
java-1.7.0-openjdk-amd64 1051 /usr/lib/jvm/java-1.7.0-openjdk-amd64
java-8-oracle 1058 /usr/lib/jvm/java-8-oracle

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 28 Května 2014, 19:04:00 »
update-java-alternatives -l
Vyhodí:
java-1.6.0-openjdk-i386 1061 /usr/lib/jvm/java-1.6.0-openjdk-i386
java-1.7.0-openjdk-i386 1071 /usr/lib/jvm/java-1.7.0-openjdk-i386

Pak tady může být problém s ffmpegem, protože ten mi nejde nainstalovat. Mám jeho soubory jenom nakopírované v adresáři Serviia.

Děkuji, že se mým problémem zabýváš. Mimochodem, nejsem takový blb, jak vypadám, počítače jsou moje hobby, ale tady si už opravdu nevím rady…

Cuore

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 28 Května 2014, 20:29:54 »
tam bych snad problém neviděl, ffmpeg jsem řešil jen ve spojení s online transkódováním mkv.  Jinak stačí systémové ubuntu-restricted-extras, které nainstaluješ takhle.
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extrasPokud si testoval serviio znovu stáhnout a je to bez změny, tak problém vidím, někde v systému, protože to běhá bez potíží i na čisté instalaci. otestuj to ještě pod LiveCD.

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 29 Května 2014, 16:03:02 »
Serviio jsem stahoval znovu, ubuntu-restricted-extras mám nainstalované, ale pořád nic.

Prosím, ví někdo o nějaké alternativě MediaTombu, která podporuje Xbox 360, je možné její knihovnu spravovat přes MySQL databázi a umožňuje změnit svůj název a ikonu? Případně mi poraďte, jak zprovoznit podporu Xboxu 360 na MediaTombu, to by bylo nejlepší.

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 02 Června 2014, 20:42:17 »
Rád bych si pořádně zanadával. Cvičně jsem si složku Serviia přesunul z externího disku do domovského adresáře a magie nastala, Serviio se rozběhlo  ::).

Teď už jenom, nevíte, jak má být strukturované RSS? Když už jsem u toho, můžu se v něm odkazovat na lokální disk?

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 03 Června 2014, 14:45:26 »
Tak RSS mám nějak zpracované, ale zdá se, že narážím na ten ffmpeg, protože Serviio nenačte média a log hlásí:
Fatal error in process starting: cannot run program "ffmpeg": java.io.IOException: error=2, No such file or directoryPak se chci taky zeptat, jestli se dá obsah RSS přesunout rovnou do rootu, tedy bez toho, aby pro něj byla zvláštní složka.

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 03 Června 2014, 19:05:31 »
Už zbývá jen jediná otázka – jak přesunout videa ze složky RSS streamu rovnou do rootu?

FFmpeg jsem vyřešil přesunutím samotných spustitelných souborů do /bin.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 03 Června 2014, 21:14:36 »
zatím vidím, že trpíš samomluvou  :) v tomhle ti neumím poradit, ale chválím a sleduju  ;)

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 11 Června 2014, 20:12:02 »
Vypadá to, že přesunout položky ze složky RSS streamu do rootu nejde. Mám ale další otázku – dá se nějak nastavit, aby se po přehrátí videa ihned spustilo jiné? Možná nějak přes playlisty, ale nevím, jak. Navíc používám to RSS. Začínám si myslet, že zvolit Serviio byla špatná volba, protože má funkce, které nepotřebuji, zatímco ty stěžejní mu chybí.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #19 kdy: 12 Června 2014, 10:33:30 »
Tvoje požadavky jsou trochu mimo podstatu DLNA serveru, tedy i serviia. Tady je prioritní streamování videa po sítí, o zbytek se ti musí starat tvoje výstupní zařízení např. TV. Takže ta musí mít podporu automatického přehrávání fronty ze zdroje.

Fisir

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 15 Června 2014, 18:19:28 »
Já ale nechci využít playlist, já chci, aby se dvě videa spojila dohromady pod jednu položku. Jde to?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.