Zdravim vsechny znalce tohoto fora, mam takovy problem, se kterym si vubec nevim rady. Zacnu uplne od zacatku.
Mam stary ntb, na ktery jsem nainstaloval win XP a pak pres ne pomoci help.ubuntu.com spustil instalaci ubuntu -
https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromWindows - tu automatickou a mam ted Ubuntu 6.06 s prostredim Gnome.
Instalce probehla, vse se nainstalovalo a ja chtel prostredi gnome opustit a dat tam Xfce, kvuli hw narokum a tak vubec... Zapl jsem terminal a zadal prikaz "su" chtelo to po me heslo, zadal jsem a hle "password failed" tak jsem to ruzne prozkousel a nic

pak jsem dal "System-Sprava-Uzivatele a skupiny" a tam jsem nasel "root" uzivatele, v jeho vlastnostech jsem zmenil ***** u hesla na jine heslo a zpet do terminalu.
Zadal jsem "su" a nove heslo a uz jsem se prihlasil, jenze... zda se mi, jako bych nebyl "plnohodnotny root" nedokazu nic udelat "sudo apt-get update" nefunguje a tak, navic mi to po zadani hesla prihlasi jako: "root@ubuntu: /home/szkandi#" coz by asi nemelo, ne? To s temi lomitky se mi moc nepozdava

Diky, snad jsem to sepsal nejak srozumitelne...