hmmm, smysl je samozřejmě v tom, mít podporovanou verzi OS, na kterou vychází bezpečnostní záplaty. Pokud by upgrade proběhl automaticky a bez problému, tak je to na nějaké 2 kliknutí a dál se nestarám. Nejsem žádný GURU ani hračička, nechtěl jsem si s tím hrát ani předtím a tak jsem to "vyzkoušel" přes Wubi. Je to naprosto bezproblémové řešení, není třeba si hrát s oddíly, při startu mám normální dual boot ... Může to být klidně "zhůvěřilost", ale takto mi to právě nyní vyhovuje, až se budu chtít Ubuntu zbavit, tak jen Ovládací panely / Odinstalovat a je čisto.
Ale můj dotaz zněl, zda nemá někdo zkušenost, zda ten upgrade proběhne v pořádku, tedy jestli už to někdo v reálu dělal.
EDIT:
takže z 12.10 na 13.10 mi to prošlo, asi 3x jsem potvrzoval jestli chci nahradit nějaký konfigurační soubor novým (týkalo se to např. času UTC, a nějaké další. proběhlo to, Ubuntu se pak spustilo a tvářilo se OK.
Zkusil jsem hned nato (po restartu) aktualizovat na nabídnutou verzi 14.04 LTS, probíhalo to dobře do chvíle, než se začaly objevovat hlášky, že nelze něco nainstalovat a bylo toho dost (procps, udev, initramfs-tools, plymouth, mountall, upstart, initscripts, ifupdown, plymouth-label, dbus, dbus-x11, gconf2, libreoffice-gnome, ...) a pak že aktualizace neproběhla ok a budou vráceny změny. Změny to nevrátilo, zůstala verze 14.04, po restartu to skončilo tuším na "initramfs".
Dal jsem zpět image a zaktualizoval aspoň na 13.10, která už sice taky není podporovaná, ale měla by být snad aktuálnější.
Zatím jsem zaregistroval, že 13.10 např. ve správci souborů (aplikace Files) neumí zobrazení ve dvou panelech (dříve F3) a možnosti menu jsou omezenější.