Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Možnost rezervace vlákna?  (Přečteno 3040 krát)

jadd

• Stálý člen
  • **
Možnost rezervace vlákna?
« kdy: 25 Července 2014, 00:34:12 »
Mohl bych si vytvořit vlákno bez nějakého dotazu? Díval jsem se na možnosti blogu, ale tam očekáváte článek pro čtenáře s novinářskou kvalitou.
Já bych potřeboval jen takový zápisníček, o svém disku s LVM2. Je tam sice Gentoo Linux ale používá standardní nástroje balíku LVM2 a já používám i Ubuntu na usb flešce, kterou jsem pojal jako záchranou a používat se dá stejně jako Ubuntu na harddisku. Je to normální instalace z mini obohacená o recovery nástroje a různé utility, které lze najít na speciálních live, hlavně nástroj partclone k vytváření obrazu disku i oddílů. Psal bych si v něm o rozdělení a jeho manipulaci. Mám sice jeden blog na abclinuxu, ale tam je opruz něco psát, a za chvíli to je zaplevelený zbytečnými poznámkami.
Vlákno bych si představoval jako uzamčené ale ke čtení ostatním.
« Poslední změna: 25 Července 2014, 00:36:29 od jadd »

donny

• Závislák
Re:Možnost rezervace vlákna?
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2014, 01:19:32 »
Mozna by se to veslo jako tema do Návody, tipy a triky, ne? Z pohledu Ubuntu myslim
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2014, 01:44:20 »
Jenže já tam nechci dávat žádné typy, má mi to sloužit (doufám třeba i někomu jinému) k zapamatování co a jak jsem dělal. První bych si udělal výpis před prvním reálným použití. Já totiž mám nainstalovaný základní systém, ale ještě jsem do něho nenabootoval. Takže abych dával nějaké tipy... Já bych si vlákno vždy přes svůj profil našel i kdyby bylo někde na chvostu. Psát to někam do txt souboru, když i já rád čtu lecjaké cizí blogy, kde si to autoři také neschovávají pro sebe na počítači ale sdílejí to s ostatními, mi nepřijde nutné.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2014, 06:59:48 »
Pokud to budou hodnotne informace (tj s komentarem proc a co jsi delal) tak Tipy a triky. Pokud je to spis informativni "jak pracovat s timhle nastrojem" tak mozna na wiki. Ale pokud se nechces "obtezovat" s popisem, jehom nahazet prikazy bez ladu a skladu, tak se obavam ze to tu nemas kam dat.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2014, 12:55:44 »
Citace
Pokud to budou hodnotne informace (tj s komentarem proc a co jsi delal) tak Tipy a triky.
Hodnotné nedokážu říct. já se to učím dle dokumentace která je různě po webu, Napsal bych to i s komentářem, co jsem dělal, od doby kdy jsem tam měl oddíly s msdos tabulkou, a ty zdroje bych uvedl (ke každé nutné operaci), ale neodvažuji se to psát jako článek na wiki, podle něhož se má vést začátečník. To pak nebrání nikomu si z toho něco vzít, a napsat to uceleněji na tu wiki.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2014, 12:58:08 »
Tak to zkus a uvidíš...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2014, 13:09:57 »
Díky,
Rozhodně nejsem na takové úrovni jako Heron. Ale dle něj jsem ještě nic nedělal. Mám zatím jen vytvořeno a nainstalováno, bez nějakých riskantních operací.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #7 kdy: 25 Července 2014, 14:05:27 »
vlakno si udelej jake chces ;) .. pokud tam nebude reklama nebo jinej nevhodny kontent, tak si tam samomluvu provozuj klidne do aleluja ;)
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 27 Července 2014, 19:51:16 »
Jo  a kam to můžu strčit? tipy&triky mi nepřijde zatím vhodné, nejlépe by splňovalo "Uzavřená témata" ale tam není právo psát. Zatím to tedy strčím do tohoto.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #9 kdy: 27 Července 2014, 20:00:09 »
Někam to strč a když budeme mít pocit, že jsi zvolil špatně, tak ti to přesunem jinam, třeba i do těch uzavřených ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.