Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde wifi - karta Intel Corporation Centrino Wireless-N 1030(rainbow peak)  (Přečteno 1732 krát)

Teedok

• Návštěvník
Ahoj,

jsem naprostým nováčkem v Linuxu a je možné, že podobný problém se již řešil, nejsem schopen ho však najít natož vyčíst řešení.

Odešel mi disk - po dvou minutách běhu Win7 se PC restartuje. Stáhl jsem si Ubuntu live na USB. Vše běží,  na data se dostanu, jedinný problém, který nyní nastal je, že mi nejde wifi připojení.
Zkoušel jsem vypnout "N" rychlost podle návodů na internetu, to se mi však nedaří, chtěl jsem tedy sdílet internet přes USB kabel z iPhonu do iTunes.
Samosebou iTunes nepodporuje Linux, takže jsem si našel wine, stáhl, pokusil se nějakým způsobem přes terminál rozchodit, ale neúspěšně, zřejmě je již starší verze wine v Ubuntu, nedokážu ji však ani použít k instalaci iTunes ani odstranit.

Prosím poraďte mi jasný postup jak wine odinstalovat/nainstalovat přes terminál. Protože nejsem připojen k internetu, Synaptiks nemám.

Druhý problém, však méně závažný je disk, když dám zkontrolovat disk na chyby, vypíše to jeden chybný soubor. Jaký by jste mi doporučili program na opravu?

Předem děkuji za jakékoliv vstřícné odpovědi, Teedok

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
A co ethernetovy kabel, mas? Jak nejde - vubec se v appletu nezobrazuji wifi site, nebo se na ne nejde pripojit, nebo se pripojis ale nedostanes IP, nepingas...? Zrovna u inteli sitovky me to prekvapuje.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.