Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: live ubuntu na usb  (Přečteno 1487 krát)

Shaman88

• Návštěvník
live ubuntu na usb
« kdy: 03 Srpna 2014, 16:00:15 »
Zdravím, mohl by mě někdo nasměrovat na nějaký funkční návod jak nainstalovat ubuntu na USB klíčenku.
Mám starší notebook, který používají rodiče (pouze pro připojení k internetu) a odešel mi tam disk, takže to vidím jako nejlevnější řešení....
+ bych měl dotaz jestli na takovém live systému půjde nějak zařídit aby si to pamatovalo heslo k wifi a automaticky se to připojovalo.

Děkuji

Radovan76

• Návštěvník
Re:live ubuntu na usb
« Odpověď #1 kdy: 03 Srpna 2014, 16:17:54 »
Cez aplikaciu unetbootin nainstalovat instalacku na iny USB kluc, pomocou neho nabootovat a na vlozeny druhy USB kluc instalovat. Raz som to uz takto robil na 16GB USB kluc, slo to, ale pomaly a odkedy je systemd je to pomalsie.

Radovan76

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 03 Srpna 2014, 16:30:04 »
Odporucam pouzit Lubuntu, je najmenej narocne na hw.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #3 kdy: 03 Srpna 2014, 19:27:19 »
Instalace není třeba, když to budou používat pouze na internet. Maximálně bych tam nastavil pár GB na úschovu nějakých důležitých věcí. Wifi se bude připojovat automaticky pokud to nastavíš v síť>bezdrátové>název sítě>volby>připojovat automaticky

alespoň mě to tak funguje.

tady je nějaké info o tom live USB : http://wiki.ubuntu.cz/instalace/z_flash_disku

edit :překlep
« Poslední změna: 03 Srpna 2014, 19:33:31 od martyj »
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.