Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde se pripojit k internetu ve virtualnich XP (virtualbox) [VYŘEŠENO]  (Přečteno 3860 krát)

vuva

• Návštěvník
Zdravim, mam problem s pripojenim se na internet ve virtualnich windows XP bezicich na virtualboxu. Pricemz je mozne se v tech XP dostat do sdilenych dat jinych pocitacu v siti.
Jinak internet tam potrebuju pouze na okamzik, na zaregistrovani programu se slovniky, ktery se mi nepodarilo rozjet ve wine.
Predem diky za navrhy.
« Poslední změna: 11 Srpna 2014, 22:28:25 od vuva »
Notebook Asus K55V, procesor Intel core i7, grafika Nvidia GeForce GT 630M
Ubuntu 16.04

Benjamín Peraus

• Návštěvník
Re:Nejde se pripojit k internetu ve virtualnich XP (virtualbox)
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2014, 19:08:09 »
když zapneš virtualbox kde mas svuj virtualni pc s win xp a koukneš se na síť tak co to tam píše jaké??? máš připojení drátové nebo máš v pc zabudované wifi a používáš wifi síť  ?
A na co win XP v ubuntu fuj win v ubuntu  :D  :)

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2014, 19:52:50 »
Pripojeni mam na sitovy most (coz jsem vycetl z jine diskuze, od te doby se s tema widlema dostanu aspon na mistni sit) a pak mam v 2 karty jednou jednu wlan0 a jednu eth0, sitovou kartu tu co mi to automaticky nastavilo a promiskuitni rezim tez automaticky na vse povoleno (oboji na obou kartach).
Co se tyce pripojeni kompla k siti, notas mam pres wific (xp se dostanou do mistni site na nasdilena data ostatnich PC) a u sestry ktera je pres kabel jsem zkousel i tuhle moznost se stejnym vysledkem (krom toho ze jsem ji uz logicky nemel na siti). Cili at jsem to pripojil pres vzduch nebo pres kabel, vysledek tentyz.
Widle potrebuju kvuli slovniku, kterej se mi nepodarilo rozjet ve wine, ciste kvuli tomu. Sice mam dualboot s W7(od vyrobce), ale nechci kvuli jednomu slovniku restartovat kompla.
Ubuntu 16.04

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2014, 20:20:47 »
Ted jsem udelal mensi pokrok, vypada to, ze muj predpoklad o chybe ve widlich se asi potvrdil, prenastavil jsem tam pripojeni z systemu windows 95/98/.... na pripojeni k systemu unix. V tu chvili mi uz vybehne ikonka, ze jsem pripojen k siti, nicmene mi to nic nenacita. Pes bude asi zakopanej ve widlich, ale jiste to samozrejme nevim.
Ubuntu 16.04

vuva

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2014, 22:27:41 »
Tak problem byl opravdu v nastaveni ve widlich, ted uz jsem to nastavil tak, ze jsem se mohl pripojit a program aktivovat. Sice se mi nejako rozdrbali widle, ale aktivovano je a jelikoz nic jineho v tom nebudu delat, tak to snad vadit nebude.
Takze oznacuju HOTOVO
Ubuntu 16.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.