Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu nelze nainstalovat.  (Přečteno 2251 krát)

simi12

• Návštěvník
Ubuntu nelze nainstalovat.
« kdy: 06 Září 2014, 14:18:43 »
Dobrý den. S Ubuntu jsem sice teprve začátečník, ale rád bych si ho nainstaloval do notebooku místo Win XP. Jde o Acer TravelMate 240. A nejde mi to přes usb  ani cd, ale to by mohlo být mechanikou. :(
Postupoval jsem podle návodu- vytvořil jsem live flash disk-upravil bios-spustil v ubuntu- začal instalovat. Jenže pak ztmavnul display a nic. Zkusil jsem to ještě dvakrát ale pořád nic. Tak jsem ho úplně odinstaloval ale podruhé se mi nepovedlo Ubuntu ani spustit. Prosím pomozte mi s tím.

unkabunka

• Aktivní člen
  • *
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
Re:Ubuntu nelze nainstalovat.
« Odpověď #1 kdy: 06 Září 2014, 14:42:40 »
A to live se spustilo? (vyzkoušet Ubuntu)
« Poslední změna: 06 Září 2014, 14:44:31 od unkabunka »

simi12

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Září 2014, 21:10:52 »
Napoprvé ano, ale ukázalo se jen logo a načítání. Pak to napsalo "Waiting for network konfiguration."
A po chvíli zhaslo. A internet byl zapojený. A napodruhé (po totální odinstalaci ubuntu) jsem to zkusil od začátku. Ale nic ani se nespustilo.

simi12

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Září 2014, 08:17:55 »
Pokoušel jsem se nainstalovat nejnovější verzi. Já vím že je to možná chyba, ale chtěl jsem tu nejnovější :D. Je to ten notebook. Sice má nižší parametry, ale pořád jede. Jen bych na něj chtěl ubuntu (nemusí být nejnovější). Myslíte že bych měl zkusit starší verzi?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 07 Září 2014, 08:49:55 »
Procesor, velikost RAM, HDD, grafická karta, síťové karty - to jsou základní informace! Podle HW konfigurace notebooku lze pak doporučit linuxovou distribuci, resp. verzi.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

unkabunka

• Aktivní člen
  • *
  • Všichni jste blázni,jenom já jsem letadlo.
« Odpověď #6 kdy: 07 Září 2014, 09:23:25 »
Nejnovější asi ne. 256MB DDR SDRAM bude dost málo. Možná bych zkusil xubuntu 12.04 LTS 32bit.

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
« Odpověď #7 kdy: 07 Září 2014, 16:30:33 »
Tazatel nepíše, kolik má RAM, ale jestli těch 256 MB, to je žalostně málo. To nevidím ani na Xubuntu.
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.