Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Seká se HD video  (Přečteno 3079 krát)

Merlia

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Seká se HD video
« kdy: 16 Září 2014, 15:30:41 »
Dobrý den,
mám linux pár dní a zatím nadšení střídá tu a tam zklamání. Mám lubuntu 13.10. - funguje až na pár drobností skvěle, ale zatím se mi nepodařilo dospět do stadia, abych mohl přehrává HD videa z Youtube bez sekání. Mám procesor Athlon LE-1640, 2972 RAM. Když snížím kvalitu vide, vše se přehrává dobře, ale je to škoda. Nevíte někdo co s tím? Díky
Merlia

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2595
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2014, 15:47:48 »
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+LE-1640

čím to jen může být?

nějaký nový výkonnější hw to pravděpodobně vyřeší...
(CPU nebo vhodné GPU či celý nový stroj)

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Seká se HD video
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2014, 16:35:12 »
Zapnul jsem si HD video ve Firefoxu dle tohoto návodu a funguje to skvěle:
http://www.linux-mint-czech.cz/mozilla-firefox-zapnuti-moznosti-sledovani-full-hd-videi/
ale podmínkou je samozřejmě výkon grafické karty.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Merlia

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #3 kdy: 16 Září 2014, 17:48:25 »
Díky za snahu pomoci. Jestli je to slabým procesorem, to nevím, musím si o tom něco nastudovat. Zkusil jsem i ve Firefoxu  nastavit přehrávání HD videí podle přechozího návodu - šlo to bez bez problémů - nicméně HD video se stále seká. Abych to upřesnil - zvuk jede perfektně, obraz trhaně a nesynchronně :-(

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Seká se HD video
« Odpověď #4 kdy: 16 Září 2014, 17:54:21 »
Díky za snahu pomoci. Jestli je to slabým procesorem, to nevím, musím si o tom něco nastudovat. Zkusil jsem i ve Firefoxu  nastavit přehrávání HD videí podle přechozího návodu - šlo to bez bez problémů - nicméně HD video se stále seká. Abych to upřesnil - zvuk jede perfektně, obraz trhaně a nesynchronně :-(
Psal jsem o grafické kartě  ;) v procesoru to jistě není, jde o 64bitový jednojádrový procesor s frekvencí 2,6GHz.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2595
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #5 kdy: 16 Září 2014, 18:02:01 »
huh - já to našel jako jednojádro na 2.7 GHz

Marp

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2430
  • Karma: +198/-69
  • Nejčastější příčinou úmrtí je smrt!
    • Zobrazit profil
    • Marek Marp Pszczolka
Re:Seká se HD video
« Odpověď #6 kdy: 16 Září 2014, 18:04:00 »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo B50-80 & Debian 10 Buster

Merlia

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #7 kdy: 16 Září 2014, 18:06:00 »
Teda pánové, bavíme se vtipně :-)) Ale nešlo by to nějakou normální řečí ? :-)) Ale uznávám, že pro mne je CPU a GPU španělská vesnice. A tak vaše jemné niance výrazů okolo Athlonu jaksi nechápu ... :-(

jmp

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 2595
  • Karma: +243/-32
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #8 kdy: 16 Září 2014, 18:26:10 »
mno pravdu máme nakonec oba
http://products.amd.com/en-na/DesktopCPUDetail.aspx?id=383
http://products.amd.com/en-na/DesktopCPUDetail.aspx?id=521

tak jako tak - být to dvoujádro na těchto frekvencích, tak to dá samotný procák, ale takhle holt asi ne...

GPU je téměř totéž jako "grafická karta"

kufrbuntu

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 72
  • Karma: +12/-0
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #9 kdy: 17 Září 2014, 21:51:30 »
zkus ještě ve Firefoxu

about:config

webgl.force-enabled, změň z false na true a restartuj prohlížeč

Mě to na staré mašině pomohlo při sekání HD videí, aktivuje to u některých gk hw akceleraci videa.
Linux nutí lidi přemýšlet, proto má menšinový podíl oproti Windows.

perteus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 22
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #10 kdy: 18 Září 2014, 10:15:06 »
a prehrava si to pomoci flash nebo uz html5 ? :-) to je taky zasadni rozdil :-)

Merlia

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 11
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #11 kdy: 19 Září 2014, 22:07:56 »
ve flash playeru, to HTML 5 ani netuším jak bych spustil :-)

milzou

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 814
  • Karma: +36/-32
  • ???
    • Zobrazit profil
Re:Seká se HD video
« Odpověď #12 kdy: 20 Září 2014, 18:48:50 »
Nevím ve FF, ale v Chrome mi pomohlo napsat adresu chrome://flags a aktivovat možnost "Přepsat seznam softwarového vykreslování". Na mém 7 let starém laptopu s tímhle HD spustím.

PS: Chrome pužívá Youtube v HTML5
Asus EEE PC 900A - Intel Atom N270 (2x 1.6GHz), 1GB RAM, 16GB SSD - 32bit systém
Asus X51RL - Intel Pentium T2330 DUO (2x 1.6GHz), Grafika ATI Radeon X1100, 2 GB RAM, 160GB HDD - 64bit systém
Acer Aspire V3-571G-53234G1TMaii - Intel Core i5 3230M Ivy Bridge (2x 2.6GHz - 3.2GHz, 4 vlákna), Grafika Intel HD 4000 + Nvidia GeForce GT 730M, 4GB RAM, 1TB HDD - 64bit systém